Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Grip op de Menopauze
Bewaar als favoriet

Grip op menopauze

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Het is belangrijk dat organisaties zich richten op bewustwording, kennis en ondersteuning van waardevolle vrouwelijke werknemers in de menopauze. Ontdek welke impact de menopauze heeft op jouw organisatie en krijg praktische handvatten om een menopauze-vriendelijke organisatie te worden.

Grip op menopauze

Vrouwen spelen een grote rol binnen organisaties. Hun kennis en talenten wordt meer en meer gezien én gewaardeerd. Inmiddels zijn 1,8 miljoen werkende vrouwen ouder dan 45 jaar. Er zijn meer vrouwen in de menopauze aan het werk dan ooit tevoren.

1 op de 5 vrouwen vreest voor haar baan wanneer zij in de overgang komt, 1 op de 4 verwacht dat haar carrière-mogelijkheden aanzienlijk minder worden als ze over dit onderwerp zouden beginnen. Het overgrote deel van de vrouwelijke werknemers geeft aan dat hun werkgever niet voldoende op de hoogte is van menopauze gerelateerde klachten. Terwijl onderzoek laat zien dat ziekteverzuim oploopt bij vrouwen vanaf 45 jaar en dat een derde van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 45 en 60 jaar toe te kennen is aan overgangsklachten.

Omdat we niet adequaat reageren op signalen van de (pre) menopauze, of doordat we niet in de gaten hebben wat er speelt, bij zowel de medewerker als de leidinggevende, zien we vaak een periode van ongedefinieerd verzuim dat voorkomen had kan worden. Openheid en kennis op de werkvloer zorgen ervoor dat dit verzuim daalt. Begrip en erkenning op de werkvloer zorgt voor een positieve benadering en een efficiënte en vooral duurzame inzetbaarheid van waardevolle krachten.

Word een menopauze vriendelijke organisatie

Ondersteuning tijdens de menopauze is een hoeksteen van een inclusieve en rechtvaardige cultuur. De menopauze heeft geen invloed op ambitie en kunde van vrouwen, maar een gebrek aan steun, bewustzijn en kansen vanuit de organisatie wel.

Een inclusieve organisatie zorgt ervoor dat vrouwen in de menopauze zich kunnen blijven ontwikkelen en gesteund en betrokken voelen.

  • Wil je meer ins en outs?
  • Wil je weten wat jij als organisatie kunt doen om de menopauze bespreekbaar te maken?
  • Wil jij weten welke impact de menopauze heeft op jouw organisatie?
  • Ben je op zoek naar quick fixes die je direct in kunt zetten om een menopauze vriendelijke organisatie te worden?

Kies dan voor de lezing Grip op de Menopauze van Carlijn Hermes!

De impact van menopauze op jouw medewerkers

  • 84% van de vrouwen in de overgang heeft psychische of lichamelijk klachten.
  • Opvliegers (72%), slapeloosheid (70%) en vermoeidheid (67%) en gaan aan kop, gevolgd door stemmingswisselingen (54%) en hoofdpijn (30%).
  • Maar liefst een kwart van de vrouwen ervaart psychische klachten.
  • Voor 75% van de vrouwen hebben de symptomen die ze ervaren een nadelig effect op hun vermogen om te werken, met collega’s om te gaan en relaties te onderhouden met degenen van wie ze houden.

Vrouwen in de (pre) menopauze ervaren minder zelfvertrouwen, voelen zich sneller afgeschreven en ervaren regelmatig verminderde arbeidsproductiviteit door opvliegers, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, spier en gewrichtsklachten en slaapstoornissen.

Carlijn Hermes van SmartLife Academy gaat ervan uit dat de menopauze een periode is van transformatie naar meer innerlijke wijsheid, verhoogd zelfvertrouwen en kracht. Wanneer je de signalen die je in het begin van de overgangsperiode krijgt, herkent en deze aanvaart en ziet als uitnodiging voor dit veranderproces, krijg je grip op de menopauze en ga je met een andere mindset, minder weerstand en vitaler dit avontuur aan.

Geïnteresseerd in de lezing Grip op menopauze?

Lijdzaam wachten tot deze periode voorbij is, is niet meer van deze tijd. . Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het formulier op deze pagina of bel ons op 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Grip op menopauze

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid