Op zoek naar een workshop over de impact van de overgang?

Veerkracht in de overgang
Bewaar als favoriet

Workshop Veerkracht in de overgang

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

De overgang. Een turbulente fase die vaak onderschat of genegeerd wordt. En dat is ongelooflijk jammer, want kennis en eenvoudige aanpassingen zorgen voor positieve effecten op gezondheid en welzijn. Hoe? Dat ontdek je in deze levendige en interactie workshop, geleid door talentvolle bioloog Anneke Valk

Diana

"In een open, eerlijk en kwetsbaar gesprek met Anneke is er ruimte voor al mijn vragen en onzekerheden. Ze onderbouwt haar antwoorden met biologische feiten. Wat fijn om te begrijpen dat ik niet gek aan het worden ben. En dat er relatief makkelijke oplossingen zijn. Ik gun dit iedereen."

Workshop Veerkracht in de overgang

Optimaal functioneren in een zakelijke omgeving

De perimenopauze: een significante biologische fase die vaak onderschat of genegeerd wordt. Onterecht, want 60% van de vrouwen in de overgang stelt dat de combinatie werk en menopauze hen zwaar valt. 1 op de 10 krijgt een burn-out door die combinatie en 30% zit tegen een burn-out aan. 8% meldt zich regelmatig kortdurend ziek (CNV, 2021).

Hoe komt dat?

Wat gebeurt er eigenlijk, wanneer een vrouw de overgang beleeft? Hoe kan het… dat je je de ene dag nog fit en vol energie voelt, maar een dag later volstrekt uit het veld geslagen bent? Waar komen die grote verschillen in mentale en fysieke energie vandaan? Biologe Anneke Valk kijkt met een verrassend ontwapende blik naar alles wat er in je lijf gebeurt. Je ontdekt hoe je met compassie én zelfinzicht onwijs in je kracht kunt komen te staan. Want met kennis over je eigen lijf kun je opeens nieuwe bronnen van inzicht en veerkracht aanboren.

Wat leer je tijdens de workshop Veerkracht in de overgang?

Je leert over de fundamentele biologie van een vrouwelijk lichaam (en ja, die is anders dan die van mannelijke collega’s), de overgang (perimenopauze) en de belangrijkste effecten van diverse hormonen. Dit onderling begrip, doorbreekt taboes en zorgt daardoor direct voor meer ontspanning binnen de organisatie. De kans om goede individuele oplossingen te vinden, wordt daarmee enorm vergroot.

Na deze cursus:

  • Begrijp je de fundamentele biologie van de overgang
  • Voor mannen: je kunt je een voorstelling maken van de fysieke en mentale effecten die vrouwen ervaren
  • Begrijp je waarom talenten van werknemers in variërende mate tot expressie kunnen komen; en hoe een werkomgeving of bedrijfscultuur daar effectief op in te richten is
  • Kun je binnen de organisatie vrouwelijk welzijn agenderen, met steekhoudende argumenten en zinvolle strategieën
  • Kun je binnen de organisatie vocabulaire over de menstruatiecyclus en overgang introduceren
  • Kun je effectief bijdragen aan diversiteit, inclusie en gender equality
  • Voor alle vrouwelijke werknemers en leidinggevenden; je kunt je eigen emoties, focus of energie in context plaatsen. En dat is onwijs relevant. Je begrijpt opeens waarom je doet wat je doet.
  • Je kunt je effectiviteit op het werk vergroten, omdat je effecten kunt voorspellen en daarmee plannen en keuzes kunt aanpassen. Je kunt, als het ware, je focus en aanpassen op de fase van je cyclus.

Voor wie? Leidinggevenden en werknemers uit iedere laag van de organisatie. Mannen, vrouwen; iedereen is welkom.
Groepsgrootte: 6 tot 60 personen
Duur workshop: minimaal 2 uur
Kosten: afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de workshop.

Over de workshopbegeleider

Docent Anneke Valk is een gepassioneerd biologe en talentvolle docent. Ze vertaalt wetenschappelijke kennis en inzichten in zeer heldere, aantrekkelijke taal en in maatschappelijke context. Ze ondersteunt bedrijven in het vergroten van inclusie en verbeteren van de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Door praktische handvatten te geven, taboes te doorbreken en leidinggevenden vocabulaire te bieden om het geleerde daadwerkelijk binnen de organisatie te communiceren en integreren. En de didactische kwaliteiten van Anneke vallen op: ze is al 4x genomineerd voor Teacher of the Year, aan de universiteit van Wageningen.

Ze werkte al met verschillende vrouwelijk leiders, en richt zich nu juist ook op mannen in hoger management. Want hoewel de ervaringen van menstruatie voor hen vaak volledig onbekend zijn, kunnen zij wél impact maken. Wanneer mannen het opnemen voor vrouwen, wordt er plotseling aandacht geluisterd, en dat is logisch. Want iedere man heeft een gedeelde identiteit met ieder ander lid van de organisatie. Met andere mannen via gender (‘man zijn’), en met alle vrouwen via de beoogde missie (‘álle werknemers in hun kracht zetten’).

Interesse in de workshop Veerkracht in de overgang ?

Boek deze workshop voor verbeterd welzijn en inclusie in organisaties. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Beoordelingen

Diana

"In een open, eerlijk en kwetsbaar gesprek met Anneke is er ruimte voor al mijn vragen en onzekerheden. Ze onderbouwt haar antwoorden met biologische feiten. Wat fijn om te begrijpen dat ik niet gek aan het worden ben. En dat er relatief makkelijke oplossingen zijn. Ik gun dit iedereen."

Dani Kortekaas (Wageningen University)

"You are the most eloquent speaker I’ve ever seen on stage. Anneke has a very high level of emotional intelligence. She is sensitive, inclusive and eloquent. The way she connects to the audience is incredible. She makes the room an emotionally safe place to be in."

Anoniem, deelnemer workshop

"Zo verhelderend. Ik begrijp nu wat ik voel, hoe ik slim kan plannen én mijn eigen gezondheid kan ondersteunen."

Beschikbaarheid en informatie

Workshop Veerkracht in de overgang

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid