Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Anneke Valk
Bewaar als favoriet

Workshop De kracht van hormonen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Biologische ritmes laten zich niet negeren. Natuurlijke fluctuaties in oestrogeen en progesteron dicteren welke talenten een persoon gemakkelijk benut. Dit ritme is voor iedereen uniek. En dat kunnen en mógen ontdekken op de werkvloer, is ontzettend waardevol.

Yoast

"Er werd nog zo veel nagepraat na de eerste workshop over de menstruatiecyclus. Mensen waren enthousiast en je kon merken dat het ijs gebroken was. We hebben Anneke direct nogmaals geboekt voor een sessie voor ons kernteam met leidinggevenden. We willen deze kennis integreren in onze bedrijfscultuur."

De kracht van hormonen: strategieën en praktijk

Het Vergeten Verschil: mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk.

Veel organisaties zijn afgestemd op de mannelijke biologie. Menstruatie, hormoonschommelingen en de overgang zijn een flink taboe: er wordt nauwelijks over gesproken. En daarmee worden opvallend veel kansen gemist. Want biologische ritmes laten zich niet negeren.

Ter illustratie
Waarom plannen we essentiële vergaderingen niet om middernacht? Omdat ze niet effectief zouden zijn. De meeste deelnemers zouden verlangen naar goede nachtrust; en ze hebben groot gelijk. Het gaat in tegen een fundamenteel biologisch ritme.

Op een vergelijkbare manier bestaat er een natuurlijk ritme in de fysieke en mentale capaciteiten en talenten van vrouwelijke medewerkers. De bedrijfscultuur daarop afstemmen en hierover spreken, stimuleert de effectiviteit en het welzijn van medewerkers enorm. Het draagt bovendien direct bij aan diversiteit en inclusie, omdat vrouwen zich veel beter kunnen ontplooien en meer respect en begrip ervaren.

Wat leer je tijdens de workshop De Kracht van hormonen?

Deze workshop biedt een stevige basis voor meer kennis en een betere onderlinge communicatie. Biologe en workshopleider Anneke Valk doorbreekt tijdens deze workshop taboes, verheldert de effecten van hormonen en geeft waardevolle handreikingen om het welzijn van vrouwelijke werknemers enorm te verbeteren.

Na deze workshop:

  • Begrijp je de fundamentele biologie van de menstruatiecyclus. Je kunt deze waarschijnlijk zelfs aan iemand anders uitleggen!
  • Je begrijpt de natuurlijke afwisseling in fysieke en mentale effecten, en waarom het voor iemand die menstrueert zinvol is de cyclus te volgen
  • Begrijp je waarom talenten van werknemers in variërende mate tot expressie kunnen komen; en hoe een werkomgeving of bedrijfscultuur daar effectief op in te richten is
  • Ontwikkel je met de aanwezige werknemers vocabulaire om over de menstruatiecyclus, kansen en uitdagingen te spreken
  • Voor iedereen met een menstruatiecyclus: je kunt je eigen emoties, focus of energie in context plaatsen. En dat is onwijs relevant. Je begrijpt opeens waarom je doet wat je doet. Je kunt je effectiviteit op het werk vergroten, omdat je effecten kunt voorspellen en daarmee plannen en keuzes kunt aanpassen. Je kunt, als het ware, je focus en aanpassen op de fase van je cyclus.

Praktische informatie

Anneke levert altijd maatwerk, want geen team of organisatie is hetzelfde. Neem contact op voor meer informatie over de opzet en inhoud van de workshop.

Voor wie? Leidinggevenden en werknemers uit iedere laag van de organisatie. Mannen, vrouwen; iedereen is welkom.
Groepsgrootte: 6 tot 60 personen
Duur workshop: minimaal 2 uur
Kosten: afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de workshop.

Over de workshopbegeleider

Docent Anneke Valk is een gepassioneerd biologe en talentvolle docent. Ze vertaalt wetenschappelijke kennis en inzichten in zeer heldere, aantrekkelijke taal en in maatschappelijke context. Ze ondersteunt bedrijven in het vergroten van inclusie en verbeteren van de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Door praktische handvatten te geven, taboes te doorbreken en leidinggevenden vocabulaire te bieden om het geleerde daadwerkelijk binnen de organisatie te communiceren en integreren. En de didactische kwaliteiten van Anneke vallen op: ze is al 4x genomineerd voor Teacher of the Year, aan de universiteit van Wageningen.

Interesse in de workshop De kracht van hormonen?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij denken graag met je mee.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Beoordelingen

VanBerkel Professionals

"De sessie van Anneke werd zeer gewaardeerd (4,6 op schaal 5). Alle deelnemers gaven achteraf aan dat de interactieve sessie een waardevolle tijdsbesteding was. Het was erg interessant en leerzaam."

ENAS (European Network for Academic Sports)

"We're thrilled to express our gratitude to Anneke Valk for her captivating session titled “Bloody Beautiful”. By delving into the complexities of women's menstrual cycle, hormones, and the transformation processes within our bodies, Annekes presentation not only enriched our understanding, but also equipped us with practical tools. Knowledge is power, and these insights will undoubtedly contribute to our vitality, energy levels, and overall well-being."

Medewerker Wageningen University

"Very informative workshop providing insights that are applicable to daily (work) life. There was a good balance between listening and active assignments/reflection on your own functioning. Anneke is a very enthusiastic and open minded, inclusive speaker. I enjoyed the workshop! Thanks a lot!"

Docent biologie Arnhem

"Waarschijnlijk de beste spreker van Nederland, als je meer wilt weten over de biologie van de menstruatiecyclus en wat dat in je dagelijks leven voor je betekent."

Wageningen University

"Anneke is zeer emotioneel intelligent. Ze is opmerkzaam, inclusief en kan geweldig uitleggen. Ze zorgt voor verbinding in een groep. En ze maakt de ruimte een veilige plek om te zijn en te leren."

Beschikbaarheid en informatie

Workshop De kracht van hormonen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid