Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Anneke Valk
Bewaar als favoriet

Anneke Valk

Biologe Anneke Valk is gefascineerd door hormonen en hun impact op welzijn, gezondheid en vitaliteit. Ze spreekt het liefst over de menstruatiecyclus en overgang. Voor vrouwen persoonlijk en op de werkvloer. Deze thema’s verbindt ze met gemak aan werkstress, mentaal welbevinden, sport en beweging.

ENAS (European Network for Academic Sports)

"We're thrilled to express our gratitude to Anneke Valk for her captivating session titled “Bloody Beautiful”. By delving into the complexities of women's menstrual cycle, hormones, and the transformation processes within our bodies, Annekes presentation not only enriched our understanding, but also equipped us with practical tools. Knowledge is power, and these insights will undoubtedly contribute to our vitality, energy levels, and overall well-being."

Anneke Valk

Anneke Valk houdt zich bezig met hormonen en hun impact op welzijn, gezondheid en vitaliteit. Ze spreekt het liefst over de menstruatiecyclus en overgang. Ze omschrijft helder welke kracht en impact de natuurlijke cyclus heeft. En welke concrete handvatten en praktische keuzes er bestaan om de kracht van hormonen optimaal te benutten, om daarmee welzijn, werkprestaties en vitaliteit een ontzettende boost te geven.

Hoe dat werkt? Mensen zijn het meest vitaal en gelukkig wanneer lichaam en geest verbonden zijn. En daar ligt een heldere biologische grondslag onder. Zou je om middernacht een dubbele espresso drinken? Absoluut niet. Het zou je dag-nachtritme volledig overstuur gooien.

Zo volstrekt vanzelfsprekend als we het dagnacht ritme aannemen en ons werk en leven erop afstemmen, zo bestaat er ook een maandelijks ritme voor iedereen die menstrueert.

Menstrueren lijkt soms wel een taboe. Er wordt nauwelijks over gepraat. Veel werkgevers bieden zonder twijfel gratis koffie, thee en cappuccino, naast laptops en koptelefoon in bruikleen. Maar is er een warme kruik te leen bij de receptie? Kunnen werknemers wandelend in overleg zijn? Wandelen verlicht menstruatieklachten en verhoogt focus bij iedereen. Ondersteunende aanpassingen zijn vaak eenvoudig, maar onbekend. Of er wordt niet over gesproken.

Ook zijn er veel vrouwen die last hebben van de overgang (perimenopauze). “Ik negeer het zo veel mogelijk” is een veel gehoorde oplossing. Of “niet klagen, maar dragen”. Ongelooflijk jammer. Want als je weet hoe je je voeding, werkritme en gedrag kunt aanpassen, kun je ongelooflijk veel klachten van de overgang verlichten. Ook voor vrouwen die nauwelijks last hebben van overgangsklachten, is het zinvol te weten wat er fysiek gebeurt.

Onderwerpen waar Anneke Valk over spreekt

 • Biologie van de menstruatiecyclus
 • ‘Seizoenen’ in de natuurlijke cyclus; hun positieve effecten en mogelijke valkuilen
 • Veerkracht in de overgang vergroten
 • Effecten van stress, mentaal welbevinden, voeding en beweging op hormonen
 • Hormonale effecten op mentale en fysieke gezondheid
 • Communicatie binnen teams: hoe praat je over de menstruatiecyclus en overgang?
 • Vergroten van vitaliteit, focus en werkplezier
 • Vrouwelijke werknemers in hun kracht zetten; talent en potentieel ontdekken en benutten
 • Intuïtie, en in contact zijn met je eigen lijf en spirit
 • Doorbreken van taboes
 • Vergroten van inclusiviteit

Workshops: Anneke geeft over deze onderwerpen ook workshops van 60 minuten of een dagdeel.

Taal: Anneke spreekt vloeiend en met gemak Engels; het overgrote gedeelte van haar workshops en lezingen geeft ze in het Engels. Haar lees-, luister-, spreekvaardigheidniveau is officieel vastgesteld als near native (C2) – het hoogste niveau als Engels niet je moedertaal is.

Achtergrond Anneke Valk

Anneke Valk is biologe, en doceert sinds 2012 ‘biologie van mens en dier’ aan de Universiteit van Wageningen. Haar passie is het inspireren van anderen in het benutten van die biologie kennis, om vitaliteit, gezondheid en levensgeluk te vergroten. In haar carrière is ze al vier keer genomineerd voor Teacher of the Year aan de universiteit van Wagining. In 2016 ontving ze bovendien een ‘Excellent Education Award’. Anneke is zeker geen ‘doorsnee’ wetenschapper. Integendeel. Ze sport fanatiek, is NASM Personal Trainer en gelooft vurig in de verbinding tussen lichaam en geest.

Eerder in de media

 • Anneke is te horen in de podcast van Sabine Ditz, ‘Vrouwelijk leiderschap’ in de aflevering ‘Het inzetten van je cyclus in vrouwelijk leiderschap’.
 • In een diepte-artikel in het tijdschrift Flair deelt Anneke solide en wetenschappelijke achtergrondinformatie over de menstruatiecyclus (naast diverse ervaringsverhalen.)

Interesse in een lezing van Anneke Valk?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Vanberkel Professionals

"Onze ervaring met Anneke is als uitstekend ervaren. 100% van de aanwezigen vonden het de moeite waard. Al met al zijn we allemaal zeer tevreden."

Sander Nijhuis - Vaderschap Instituut Nederland

"Anneke voegt in op onze visie, differentieert gemakkelijk en staat gegrond in haar expertise. Het is fijn om te zien dat zij onderbouwd haar missie de wereld in brengt, en tegelijkertijd in staat is om goed te luisteren naar haar publiek. Zo ontstaat er ruimte voor nuttige discussie en komen we tot relevante inzichten. In het geval van haar masterclasses bij Vaderschap Instituut Nederland, begeleid ze de deelnemers naar een onderbouwde visie over hoe de mannen de vrouwelijke hormooncyclus kunnen lezen, bespreken en gunstig kunnen inzetten in hun huwelijk en in de communicatie met hun vrouw. Prettig samenwerken!"

Biologica

"You are the most eloquent speaker I’ve ever seen on stage. You are emotionally intelligent and sensitive. The way you connect to the audience is incredible. You make the room an emotionally safe place to be in."

WUR

"Zooooveel dank voor je presentatie vorige week donderdag voor SYS. Het was echt heel verhelderend (én leuk!) voor me en ik voel me gemotiveerd om de taboe te doorbreken. Heb al allemaal mensen verteld erover. En ik heb mijn eigen PMS verschijnselen herkend dit weekend! Geweldig!"

Workshop

"Ik wil u bedanken voor de workshop, want deze heeft zo veel meer inzicht gegeven in mijn energielevel en hoe ik mij voel door de maand! Ik wist nooit hoe het kwam dat ik op sommige dagen super actief kon zijn en andere dagen niks gedaan kreeg. Ik kan nu aan zien komen wanneer ik meer energie heb en daar mijn agenda op afstemmen."

Beschikbaarheid en informatie

Anneke Valk

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid