Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Anneke Valk
Bewaar als favoriet

Anneke Valk

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Biologe Anneke Valk is gefascineerd door hormonen en hun impact op welzijn, gezondheid en vitaliteit. Ze spreekt het liefst over de menstruatiecyclus en overgang. Voor vrouwen persoonlijk en op de werkvloer. Deze thema’s verbindt ze met gemak aan werkstress, mentaal welbevinden, sport en beweging.

Biologica

"You are the most eloquent speaker I’ve ever seen on stage. You are emotionally intelligent and sensitive. The way you connect to the audience is incredible. You make the room an emotionally safe place to be in."

Anneke Valk

Anneke Valk houdt zich bezig met hormonen en hun impact op welzijn, gezondheid en vitaliteit. Ze spreekt het liefst over de menstruatiecyclus en overgang. Ze omschrijft helder welke kracht en impact de natuurlijke cyclus heeft. En welke concrete handvatten en praktische keuzes er bestaan om de kracht van hormonen optimaal te benutten, om daarmee welzijn, werkprestaties en vitaliteit een ontzettende boost te geven.

Hoe dat werkt? Mensen zijn het meest vitaal en gelukkig wanneer lichaam en geest verbonden zijn. En daar ligt een heldere biologische grondslag onder. Zou je om middernacht een dubbele espresso drinken? Absoluut niet. Het zou je dag-nachtritme volledig overstuur gooien.

Zo volstrekt vanzelfsprekend als we het dagnacht ritme aannemen en ons werk en leven erop afstemmen, zo bestaat er ook een maandelijks ritme voor iedereen die menstrueert.

Menstrueren lijkt soms wel een taboe. Er wordt nauwelijks over gepraat. Veel werkgevers bieden zonder twijfel gratis koffie, thee en cappuccino, naast laptops en koptelefoon in bruikleen. Maar is er een warme kruik te leen bij de receptie? Kunnen werknemers wandelend in overleg zijn? Wandelen verlicht menstruatieklachten en verhoogt focus bij iedereen. Ondersteunende aanpassingen zijn vaak eenvoudig, maar onbekend. Of er wordt niet over gesproken.

Ook zijn er veel vrouwen die last hebben van de overgang (perimenopauze). “Ik negeer het zo veel mogelijk” is een veel gehoorde oplossing. Of “niet klagen, maar dragen”. Ongelooflijk jammer. Want als je weet hoe je je voeding, werkritme en gedrag kunt aanpassen, kun je ongelooflijk veel klachten van de overgang verlichten. Ook voor vrouwen die nauwelijks last hebben van overgangsklachten, is het zinvol te weten wat er fysiek gebeurt.

Onderwerpen waar Anneke Valk over spreekt

 • Biologie van de menstruatiecyclus
 • ‘Seizoenen’ in de natuurlijke cyclus; hun positieve effecten en mogelijke valkuilen
 • Veerkracht in de overgang vergroten
 • Effecten van stress, mentaal welbevinden, voeding en beweging op hormonen
 • Hormonale effecten op mentale en fysieke gezondheid
 • Communicatie binnen teams: hoe praat je over de menstruatiecyclus en overgang?
 • Vergroten van vitaliteit, focus en werkplezier
 • Vrouwelijke werknemers in hun kracht zetten; talent en potentieel ontdekken en benutten
 • Intuïtie, en in contact zijn met je eigen lijf en spirit
 • Doorbreken van taboes
 • Vergroten van inclusiviteit

Anneke geeft over deze onderwerpen ook workshops van 60 minuten of een dagdeel.

Achtergrond Anneke Valk

Anneke Valk is biologe, en doceert sinds 2012 ‘biologie van mens en dier’ aan de Universiteit van Wageningen. Haar passie is het inspireren van anderen in het benutten van die biologie kennis, om vitaliteit, gezondheid en levensgeluk te vergroten. In haar carrière is ze al vier keer genomineerd voor Teacher of the Year aan de universiteit van Wagining. In 2016 ontving ze bovendien een ‘Excellent Education Award’. Anneke is zeker geen ‘doorsnee’ wetenschapper. Integendeel. Ze sport fanatiek, is NASM Personal Trainer en gelooft vurig in de verbinding tussen lichaam en geest.

Eerder in de media

 • Anneke is te horen in de podcast van Sabine Ditz, ‘Vrouwelijk leiderschap’ in de aflevering ‘Het inzetten van je cyclus in vrouwelijk leiderschap’.
 • In een diepte-artikel in het tijdschrift Flair deelt Anneke solide en wetenschappelijke achtergrondinformatie over de menstruatiecyclus (naast diverse ervaringsverhalen.)

Interesse in een lezing van Anneke Valk?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

WUR

"Zooooveel dank voor je presentatie vorige week donderdag voor SYS. Het was echt heel verhelderend (én leuk!) voor me en ik voel me gemotiveerd om de taboe te doorbreken. Heb al allemaal mensen verteld erover. En ik heb mijn eigen PMS verschijnselen herkend dit weekend! Geweldig!"

Workshop

"Ik wil u bedanken voor de workshop, want deze heeft zo veel meer inzicht gegeven in mijn energielevel en hoe ik mij voel door de maand! Ik wist nooit hoe het kwam dat ik op sommige dagen super actief kon zijn en andere dagen niks gedaan kreeg. Ik kan nu aan zien komen wanneer ik meer energie heb en daar mijn agenda op afstemmen."

Incompany workshop

"1.) Wetenschappelijk onderbouwd, maar tegelijkertijd lekker concreet. Anneke is een enthousiaste spreker die iedereen betrekt. 2.) Very informative workshop providing insights that are applicable to daily (work) life. There was a good balance between listening and active assignments/reflection on your own functioning. Also Anneke is a a very enthusiastic and open minded speaker. I enjoyed! :-) Thanks a lot!” 3.) Very enthusiastic teacher, she truly made the workshop very visual and interesting. Gives you new insights on your emotions/behaviour."

WUR

"Fijne workshop door de sfeer die neergezet wordt, de openheid en ontspannenheid. Maar ook de informatie, de ruimte voor delen, de fysieke energizers. Wat we vooral nuttig vonden waren de tips om hormoongerelateerde klachten bij je werk beter onder controle te krijgen. Met name t.a.v. concentratieverlies en slaapgebrek. Een ander hoogtepunt van de workshop was de gedetailleerde uitleg over de veranderingen in hormoonhuishouding tijdens en na de overgang en de impact daarvan op ons lichaam. Ik was bijvoorbeeld verrast door de rol van melatonine en hoe dit veel kan verklaren. Dit verklaart voor mij veel."

Docent biologie, middelbare school (Arnhem)

"Waarschijnlijk de beste spreker van Nederland, als je meer wilt weten over de biologie van de menstruatiecyclus en wat dat in je dagelijks leven voor je betekent."

Beschikbaarheid en informatie

Anneke Valk

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt