Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Roel Hermans
Bewaar als favoriet

Roel Hermans

Wil jij gezonde keuzes maken? Voor jezelf of jouw organisatie? Maar lukt het nog niet goed om dit in de praktijk te brengen? Dr. Roel Hermans is een energieke gezondheidsexpert die zijn wetenschappelijke achtergrond combineert met een flinke dosis creativiteit. Na zijn verhaal pak je het voortaan écht anders aan!

IDS Media

"Met veel passie, enthousiasme en kennis heeft Roel tijdens zijn toespraak onze gasten meegenomen in het belang van gedrag bij leefstijlkeuzen. Dat klinkt best zwaar, maar Roel slaagt in om het toegankelijk en vermakelijk te maken. De interactie met het publiek en de levendige voorbeelden maakten zijn betoog niet alleen informatief maar ook boeiend."

Roel Hermans

Veel mensen worstelen met de vraag hoe ze gezonder kunnen leven. Ze lezen en horen er van alles over, volgen alle trends en hypes op de voet en starten elke maand een nieuwe challenge om gezonder te eten of meer te bewegen. Maar vroeg of laat is de nieuwigheid ervan af en valt men weer terug in oud en ongewenst gedrag. Maar ook bedrijven die aan de slag willen met de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers merken dat het niet eenvoudig is om een programma samen te stellen dat leidt tot de gewenste verandering.

Gezondheidsexpert Roel Hermans is al ruim 15 jaar actief in de wereld van gezondheid, leefstijl en gedragsverandering. Hij zet zich in voor meer aandacht voor preventie in de zorg en bedrijfsleven en maakt wetenschappelijke kennis over leefstijl en gedragsverandering toegankelijk voor een groot publiek.

Onderwerpen waar Roel Hermans over spreekt

  • Gezonde leefstijl, met focus op gezond eten en bewegen
  • Sociale beïnvloeding eetgedrag
  • De invloed van obesogene omgeving op gedrag
  • Leefstijlinterventies
  • Preventie en gezondheid
  • Nudging en sociale marketing
  • Influencer marketing
  • Waarom afvaldiëten niet werken om duurzaam gewicht te verliezen

Achtergrond Roel Hermans

Roel Hermans promoveerde in 2013 als gedragswetenschapper aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit op onderzoek naar sociaal eetgedrag. Hierna werkte hij jaren als leefstijlonderzoeker aan zowel de Radboud Universiteit als de Universiteit Maastricht.

Auteur
Roel is auteur van meer dan 40 wetenschappelijke artikelen op gebied van gezondheid, leefstijl en gedragsverandering. Daarnaast schreef hij tal van opinieartikelen, columns en populair wetenschappelijke teksten voor websites, blogs en boeken. Voor zijn onderscheidende manier waarop hij zich als gedragswetenschapper in de media presenteerde werd hij in 2013 door de Radboud Universiteit beloond met de Hermesdorf Prijs.

Voedingscentrum
In 2016 werd hij expert Voeding & Gedrag bij het Voedingscentrum. Hier werkte hij actief mee aan de ontwikkeling van diverse apps, zat hij in meerdere wetenschappelijke commissies en ontwikkelde hij tal van informatiemateriaal gericht op het bevorderen van gezond eetgedrag. In 2020 stapte hij over naar de een na grootste supermarkt van Nederland om hen te helpen met het stimuleren van gezonde keuzes met hulp van een digitale coaching applicatie.

LeefstijlLab
Inmiddels adviseert Roel bedrijven en organisaties in hun gezondheids- en vitaliteitsplannen. Met zijn eigen LeefstijlLab coacht hij mensen die gezonder wil leven en gaat hij met wetenschappers en gezondheidsprofessionals in gesprek in zijn podcast. Ook is hij docent en spreker op het gebied van leefstijlgerichte gedragsverandering.

Roel Hermans boeken als spreker voor jouw evenement?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Vakbeurs Gezond & Vitaal

"Roel is en enorm inspirerende, energieke spreker die ons publiek tijdens zijn sessie op een unieke manier meenam in zijn verhaal. Doordat ons podium op de beursvloer stond, was de kennissessie voor een ieder bij te wonen die het interessant vond. Uiteindelijk is de sessie van Roel de drukstbezochte sessie geworden op de gehele dag. Uitstekende manier van spreken en ontzettend veel kennis over hetgeen waar hij zich mee bezighoudt."

Beschikbaarheid en informatie

Roel Hermans

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt