Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Wanda de Kanter
Bewaar als favoriet

Wanda de Kanter

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Wanda de Kanter is een maatschappelijk zeer betrokken longarts, activist tegen de tabaksindustrie en een graag geziene gast in de media. Zij richt zich volledig op primaire en secundaire preventie, netwerken en verdieping. Ook wordt zij een voorbeeld genoemd door de lobby-industrie. Het is haar missie om de tabaksindustrie geschiedenis te maken.

Franciscus Gasthuis & Vlietland

"Dankzij deSpreker.nl konden we Wanda de Kanter eenvoudig boeken voor ons transmurale evenement. Het voorgesprek met Wanda was zeer prettig. Ze is een zeer gepassioneerde en enthousiaste spreker die haar publiek moeiteloos meeneemt in haar verhaal. Haar presentatie sloot goed aan bij het thema van ons evenement, 'leefstijl en preventie'."

Wanda de Kanter

Wanda de Kanter is longarts en activist tegen de tabaksindustrie. Tot januari 2021 was Wanda werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek, Nederlands Kanker Instituut, waar ze zich focuste op het zo goed mogelijk behandelen van patiënten met longkanker. Nu richt ze zich op het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. Als kinderen niet meer verslaafd worden gemaakt door een tabaksindustrie met haar handlangers/ lobbyisten in onze samenleving, is 87 % van alle longkanker te voorkomen. Tabak draagt bij aan het ontstaan van 16 kankers, COPD en 30 % van alle hart en vaatziekten.

Wanda de Kanter maakt tevens de invloed van de toenemende kloof tussen hoge en lage sociaaleconomische status (SES) zichtbaar. Zij laat bovendien de macht van de tabaksindustrie zien, de lobby en de juridische processen die zij in gang zet.

Wanda onderscheidt zich door 30 jaar ervaring als medisch specialist en een zeer brede kijk op de zorg. Zij gaf vele lezingen over primaire en secundaire ziektepreventie. Wanda is daarnaast getraind in het bespreken van ethische vraagstukken zoals euthanasie, palliatieve sedatie en triage.

Onderwerpen waar Wanda de Kanter over spreekt

  • Stoppen met roken
  • Tabaksindustrie
  • Lobby en rechtszaken
  • Primaire en secundaire ziektepreventie
  • Palliatieve zorg, euthanasie, triage en sterven

Daarnaast kan Wanda ook een keynote verzorgen over Motiverende gespreksvoering. dit is een benadering om mensen te helpen hun problemen te onderkennen en om hen aan te zetten tot verandering. Het is vooral een bruikbare methode voor mensen die weigerachtig zijn, weerstand vertonen en ambivalent staan tegenover verandering.

Achtergrond

Wanda de Kanter is opgegroeid op Borneo en in Afrika. Op haar 12e vertrok Wanda naar een kostschool in Nederland. Zij studeerde geneeskunde en is sinds 1990 longarts. Naast haar werk vervulde zij vele nevenfuncties. Zij schreef ‘Nederland stopt! met roken’, ‘Motiveren kun je leren’, ‘Niet Roken maar koken’ (over kookangst – Lemniscaat) en ‘Parasiet der kwetsbaren’ (Pluijm, over de corona crisis).

In de afgelopen jaren heeft Wanda regelmatig columns en artikelen geschreven die op verschillende media gepubliceerd zijn. Wanda is 2 x Vrouw van het jaar in de Media geworden, ze heeft honderden interviews gegeven in vele kranten, radio en tv over bovenstaande onderwerpen. In 2018 werd Wanda de Kanter samen met Benedicte Ficq de meest invloedrijke vrouw in de Opzij top 100.

Interesse in een lezing van Wanda de Kanter?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Wanda de Kanter

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid