Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Andrea Maier

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Veel langer leven, en vooral veel langer gezond blijven. Volgens verouderingsspecialist en hoogleraar Andrea Maier kan het. Maar dan moet je niet wachten tot de aftakeling begint.

Andrea Maier

Het is mijn missie om de gezondheid en levensduur van mensen te optimaliseren. - Andrea Meier

Prof. dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering (“langlevendheidsgeneeskunde“) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Zij bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar behandelingen tegen veroudering. Ze leidt het Centre for Healthy Longevity in Singapore.

Waarom takelen we gedurende ons gemiddeld ruim 80 jaar durende leven geleidelijk af? Kunnen we dat proces een halt toeroepen? Of misschien zelfs omkeren? En in hoeverre moeten we dat echt willen? Maier geeft praktische tips hoe we onze levensduur kunnen verlengen en daarbij ook nog gezond blijven.

Onderwerpen waar Andrea Maier over spreekt

  • Gezondheid
  • Veroudering en verjonging
  • Interventies om veroudering terug te draaien
  • Gerontologie
  • Innovatie in de geneeskunde
  • Geneeskunde

Achtergrond Andrea Maier

Andrea Maier studeerde in 2003 af in Geneeskunde aan de Universiteit van Lübeck. Zij specialiseerde in de interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum en koos vervolgens de subspecialisatie Ouderengeneeskunde. Hier startte ze haar onderzoek naar veroudering.

Carrière Nederland
Ze werd in 2009 in Nederland geregistreerd als Specialist Interne Geneeskunde-Geriatrie en werd in 2013 (op 33-jarige leeftijd) benoemd tot hoogleraar Interne geneeskunde, in het bijzonder Gerontologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hiermee werd zij de jongste hoogleraar in de interne geneeskunde ooit in Nederland. Van 2012 tot 2016 was zij hoofd Geriatrie aan het Vrije Universiteit Medisch Centrum.

Carrière Australië en Singapore
Van 2016 tot begin 2021 was professor Maier divisiedirecteur geneeskunde en gemeenschapszorg in het Royal Melbourne Hospital, Australië, en hoogleraar geneeskunde en ouderenzorg aan de Universiteit van Melbourne, Australië.

Ze vervolgde haar carrière aan de Nationale Universiteit van Singapore als co-directeur van het Centre for Healthy Longevity. Het onderzoek van professor Maier richt zich op het ontrafelen van de mechanismen van veroudering en ouderdomsziekten.

Media
Daarnaast is ze een regelmatige gast in radio- en televisieprogramma’s om het onderzoek naar veroudering te verspreiden en een uitgenodigd lid van verschillende internationale academische en gezondheidsbeleidscomités, waaronder de WHO. Zij is voorzitter van de Australian and New Zealand Society for Sarcopenia and Frailty Research en is geselecteerd lid van de Royal Holland Society of Sciences and Humanities.

Auteur van het boek ‘Eeuwig houdbaar’
In het boek ‘Eeuwig houdbaar – De ongekende toekomst van ons lichaam‘ beschrijft Andrea de oorzaken van veroudering, de stand van de ouderengeneeskunde en wijst ons de weg in de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. En ze maakt haarfijn duidelijk wat we zélf moeten doen om de statistiek te ontstijgen en straks 120 jaar te worden, of nog veel en veel ouder.

Interesse in een lezing van Andrea Maier?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Andrea Maier

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid