Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Koen Kas
Bewaar als favoriet

Koen Kas

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Koen Kas is een visionair op het terrein van de gezondheidszorg. De toekomst van de geneeskunde zal preventief én gepersonaliseerd zijn volgens Koen Kas, gezondheidsfuturoloog, ondernemer en professor moleculaire oncologie.

Koen Kas

Koen Kas is een visionair op het terrein van de gezondheidszorg. Koen Kas wordt gedreven door het streven om om de gezondheidszorg aantrekkelijk, gepersonaliseerd en uiteindelijk preventief te maken. Hij publiceerde zijn visie in 2 boeken. ‘Sick no more’ beschrijft hoe we overgaan van reactieve ziekteverzekering naar proactieve gezondheidszorg. ‘Your guide to Delight’ is een routekaart naar een preventieve gezondheid, omgaan met verandering en introductie van onze persoonlijke Digital Twin.

Keynotes over de toekomst van de gezondheidszorg
De keynotes en workshops van Koen Kas gaan over de toekomst van de gezondheidszorg of over de Digital & DNA-revolutie. Zijn bijdragen inspireren farma, tech, verzekeringen, ziekenhuizen … om actie te ondernemen en om digitale gezondheidsstrategieën te ontwikkelen (buiten de pil). Koen combineert wetenschap en technologie met design & bedrijfsmodelinnovaties tot nieuwe ervaringen die gezondheid opnieuw definiëren. Zijn presentaties over innovatie en creativiteit zijn visuele game-changers. Aan de hand van een paar voorbeelden stuurt hij je naar huis met een goodiebag met dingen die je de dag erna kunt toepassen.

Veranderingen in de wijze waarop zorg georganiseerd zal worden
Willen we ons menselijk genoom helemaal ontrafelen om onze veroudering tegen te gaan? Kan nieuwe digitale technologie en het gebruik van ‘big data’ ons echt langer gezond houden? In welke mate kan het ons gedrag positief veranderen? En welke nieuwe rol krijgt de arts in dit verhaal? Allemaal vragen die wijzen op veranderingen in de manier waarop zorg in de toekomst zal georganiseerd worden.

Waar de medische wetenschap en technologische innovatie elkaar kruisen, ontstaan steeds vaker interessante toepassingen die de zorgvraag van morgen steeds beter kunnen beantwoorden. Deze toepassingen zullen in meerdere of mindere mate een plaats opeisen in de gezondheidszorg van morgen.

Nooit meer ziek
Van de 100 euro die we vandaag uitgeven gaat er gemiddeld 90 euro naar onze laatste twee levensjaren. Volkomen belachelijk. Wat als we die verhouding omdraaien? Daarover gaat zijn lezing en boek Nooit meer ziek. Over de toekomst van de geneeskunde waarin onze persoonlijke biologische code en andere biomerkers een cruciale rol spelen. Over boeiende technologische en medisch inzetbare ontwikkelingen zoals onzichtbare sensoren, smartphone-apps, slimme sociale media, games en het internet en hoe die allemaal zullen samenwerken om ons gezond te houden. Over nooit meer ziek zijn en aanbevelingen om daar te geraken.

Over Koen Kas

Professor Koen Kas is digitaal bioloog en moleculair oncoloog, life sciencesentrepreneur en trendwatcher. Met bijna 25 jaar ervaring in de biomedische wetenschappen en de gezondheidssector werkt hij met de ambitie om gezondheidszorg meer gepersonaliseerd, voorspellend, participatief en preventief te maken.

Hij is momenteel actief als oprichter en CEO van Healthskouts en als partner bij Healthstartup (een sociaal netwerk van nieuwe gezondheidsbedrijven) waarmee hij innovatieve disrupties in de gezondheidszorg bedenkt en faciliteert. Ook organiseert hij hackathons en creëert hij nieuwe digitale start-ups in de gezondheidszorg. Koen is lid van de wetenschappelijke adviesraad van een groot aantal lifescience bedrijven en tevens investeerder. Hij heeft meer dan 200 internationale keynotes op zijn naam staan, onder andere voor veel Fortune 500-bedrijven.

Koen is gastprofessor moleculaire oncologie aan de Universiteit van Gent, België, en is voorzitter van het wetenschappelijk comité van de Europese organisatie voor kankerpreventie. Hij is redacteur van het mHealth Journal & European Journal of Cancer Prevention.

Koen Kas boeken voor een inspirerende lezing?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verde

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Koen Kas

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt