Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Andre Rouvoet
Bewaar als favoriet

André Rouvoet

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

André Rouvoet is een Nederlands bestuurder en voormalig politicus. Hij was jarenlang fractievoorzitter van de ChristenUnie en minister van Jeugd en Gezin in het kabinet-Balkenende IV. Na zijn politieke carrière werd Rouvoet in 2012 voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en sinds 2020 is hij voorzitter van GGD GHOR Nederland, dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland.

André Rouvoet

André Rouvoet is een oud-politicus en bestuurder met een lange loopbaan. Hij was lid van de Tweede Kamer, vice-premier en minister in kabinet-Balkenende IV, waar hij zich inzette voor jeugdbeleid en jeugdzorg. Na zijn politieke carrière leidde hij Zorgverzekeraars Nederland en vervult diverse bestuurs- en toezichthoudende functies in zorg, onderwijs en welzijn. Rouvoet is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter, en actief in verschillende charitatieve en non-profit instellingen.

Onderwerpen waarover André Rouvoet spreekt

  • (Jeugd)Zorg
  • Gezondheid en welzijn
  • Onderwijs
  • Veiligheid
  • Politiek
  • Grondrechten

André Rouvoet als ervaren dagvoorzitter

Als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland heeft Rouvoet veel voorzitterschappen gedaan. Hij weet als geen ander hoe je een maatschappelijk debat voert en in gesprek gaat met verschillende doelgroepen, zoals ouders, voogden, maar ook studenten.

André onderscheidt zichzelf door middel van zijn vermogen om discussies te leiden met een evenwichtige, respectvolle benadering. Of het nu gaat om debatten over maatschappelijke verantwoordelijkheid, gezondheidszorg of onderwijs, Rouvoet weet hoe hij deze thema’s op een boeiende manier kan presenteren en discussies kan stimuleren.

Achtergrond André Rouvoet

Tijdens zijn studie rechts- en staatsfilosofie werd André Rouvoet fractiemedewerker van de RPF. Op 32-jarige leeftijd werd hij gekozen tot lid van de Tweede Kamer. In 2001 ging de RPF met het GPV op in de ChristenUnie. In november 2002 werd Rouvoet gekozen tot fractievoorzitter. Driemaal verkoos zijn partij hem tot lijsttrekker: bij de Kamerverkiezingen van 2003, 2006 en 2010.

Minister voor Jeugd & Gezin
In het kabinet-Balkenende IV (2007-2010) kwam onder zijn leiding de ChristenUnie voor het eerst aan de macht. Hij werd vice-premier en minister voor Jeugd & Gezin. Belangrijke speerpunten van zijn ministerschap waren het opzetten van Centra voor Jeugd en Gezin, de invoering van het Kindgebonden Budget en de bestrijding van kindermishandeling. Aan het einde van zijn ministerschap gaf hij de aanzet voor de stelselwijziging in de jeugdzorg, waarbij de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg werd overgeheveld van de provincies naar de gemeenten. Ook was hij in 2010 tot 2011 Minister OCW na de val van kabinet-Balkenende IV.

In mei 2011 nam Rouvoet afscheid van de politiek. Hij was toen exact 5000 dagen lid geweest van de Tweede Kamer en was 8,5 jaar politiek leider van de ChristenUnie geweest. Hij ontving tijdens zijn politieke carrière de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid (2003) en werd in 2004 door de parlementaire pers gekozen tot Politicus van het Jaar.

Voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland
Na zijn politieke carrière werd Rouvoet in 2012 voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Na vele jaren lang woordvoerder ‘zorg‘ te zijn geweest in de Tweede Kamer was dit voor hem een mooie overstap naar een functie die zich op het snijvlak bevindt van publiek en privaat. Bij zijn aantreden gaf hij aan dat de zorgsector en de zorgverzekeraars samen voor enorme uitdagingen staan en zei hij zich sterk te willen maken voor kwaliteitsverbetering en kostenbesparing in de zorg.

Voorzitter GGD GHOR
Sinds 2020 is hij voorzitter van GGD GHOR Nederland, dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Hij staat momenteel op nr. 8 van de meest invloedrijke personen in de zorg.

Interesse in een lezing van André Rouvoet of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

André Rouvoet

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid