Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in de Twijfeltijd
Bewaar als favoriet

Adjiedj Bakas: De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in de Twijfeltijd

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Hoe kan de JGZ optimaal gebruik maken van digitale hulpmiddelen? Hoe kan een werkende ouder met hun kind straks naar de JGZ? Hoe kan de JGZ inspelen op de lopende trends? Daarover gaat deze inspirerende Bakas-lezing.

Adjiedj Bakas: De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in de Twijfeltijd

Adjiedj Bakas: De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in de Twijfeltijd

Een lezing door Adjiedj Bakas
Internet en sociale media hebben geleid tot het wereldwijde politieke ontwaken van de massa’s. Daardoor twijfelen mensen overal aan zoals vroegere zekerheden en iedere vorm van autoriteit. Tijdens de coronapandemie is de groep antivaxxers fors gegroeid. Dit verandert de JGZ in de komende jaren. Zij moesten dus aan de slag om voor ouders de autoriteit te blijven op wie ze vertrouwen, als het gaat om de gezondheid van hun kind.

Relaties, familie en liefde
Een deel van generatie Z heeft last van baarschaamte en wil geen kinderen vanwege hun klimaatdepressie, dan wel klimaatstress. Mede door de woningnood stellen jongeren gezinsvorming ook steeds langer uit. Daarnaast zien we dat steeds meer jonge mannen ‘friends with benefits’ verkiezen boven een langdurige relatie. Ook neemt het aantal eenoudergezinnen toe, doordat steeds meer vrouwen geen voorbehoedmiddelen gebruiken.

In de zorg gebruik maken van AI
De digitale transformatie zet de komende jaren door, mede door de groei van AI, robotisering, quantum computing en hybride werken. Een gemiddelde jeugdarts of jeugdtherapeut is ongeveer 25% van de tijd kwijt aan zorgadministratie. Maar AI kan nu al notulen van vergaderingen maken en het medisch dossier van een patient bijwerken tijdens het consult. Zo kan de JGZ de arbeidsproductiviteit met 25% verhogen en tegelijk de medewerkerstevredenheid en hun werkgeluk laten toenemen.

Samenwerken met andere stakeholders in de zorgketen, zoals huisartsen en ziekenhuizen kan de komende tijd eenvoudiger worden door de inzet van AI. Dankzij 5G kan een chirurg straks van huis uit een operatierobot aansturen en eenvoudige operaties uitvoeren zonder reistijd. Een mobiele OK kan straks ook interessant worden.

Jeugd en gezondheid
Door de toename van obesitas onder kinderen wordt beweging belangrijker dan ooit. Wat kinderen eten beïnvloedt hun gezondheid. In China bestaan er al basisscholen waar klassen bij iedere leswissel gezamenlijk bewegen op muziek. En in Japan maken scholieren op het eind van de schooldag samen hun leslokaal schoon. Daardoor respecteren ze het werk van de schoonmakers. En als ze gewend zijn het lokaal schoon te maken, ruimen ze thuis eerder hun kamer op. Dit zouden wij ook op onze basisscholen kunnen invoeren.

Lezing Adjiedj Bakas over de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in de Twijfeltijd boeken?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Adjiedj Bakas: De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in de Twijfeltijd

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid