Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Digitale transformatie
Bewaar als favoriet

Adjiedj Bakas: De Digitale Transformatie

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

De Digitale Transformatie breekt nu echt door. Ze wordt door bedrijven strategisch ingezet om hun operationele organisatie efficiënter te maken, om hun waardenpropositie te verbeteren en om klanttevredenheid nog meer centraal te stellen. Het moment is bereikt dat alle grote digitale trends hun tipping point hebben bereikt. Ze versterken elkaar en vormen een digitale storm.

De Digitale Transformatie
De Digitale Transformatie breekt nu echt door. Ze wordt door bedrijven strategisch ingezet om hun operationele organisatie efficiënter te maken, om hun waardenpropositie te verbeteren en om klanttevredenheid nog meer centraal te stellen. Slechts 27 procent van de bedrijven heeft een samenhangende digitale strategie. Digitaal Darwinisme wordt echter de norm: ‘verander of verdwijn’. Het moment is bereikt dat alle grote digitale trends hun tipping point hebben bereikt. Social, Mobile, Analytics en Cloud (SMAC) zijn allen volwassen geworden, vloeien in elkaar over en versterken elkaar wederzijds: een nexus of forces. Hieraan worden nu Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Virtual Reality (VR) toegevoegd, technologieën die voor nog meer versnelling zorgen. Ze versterken elkaar en vormen een digitale storm die met verwoestend effect over het bedrijfsleven raast. Oude verdienmodellen verdwijnen, nieuwe komen ervoor in de plaats.

Een digitaal zenuwstelsel van 1 biljoen sensoren levert een continue stroom van realtime data en daarmee ook vele nieuwe inzichten. De wereldwijde markt van IT-oplossingen is in 2020 zo’n $ 7,2 biljoen waard. Digitalisering zet de bestaande waardeketen volledig op zijn kop. Ook de wijze waarop consumenten met bedrijven omgaan, verandert fundamenteel. Digitalisering brengt consumenten, naast toegenomen informatiemacht, ook een hoop gemak, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, het regelen van bankzaken, het maken van afspraken, het boeken van reizen of het in de gaten houden van hun gezondheid. Maar digitaliseringstrends zijn niet lineair.

In 2020 zijn veel pure webwinkels failliet (IBM), want omnichannel en bricks&clicks bepalen het nieuwe winkelen: een integratie van fysiek en digitaal. Reden waarom webshops als Amazon en Zalando nu ook fysieke winkels openen. De digitale transformatie leidt tot het verlies van 80 procent van de huidige banen (Singularity University). Tot nu toe wordt er onvoldoende nieuw werk gecreëerd. Een 3-daagse werkweek, een basisinkomen en ‘helikoptergeld’ komen eraan. Oude munten verdwijnen en nieuwe komen eraan, op basis van de blockchaintechnologie. Tegelijkertijd vergroot alle digitale verbondenheid onze kwetsbaarheid voor terrorisme. In de samenleving wordt IT-security daarom belangrijker dan ooit. ‘De Israelisering van de economie’ zou je dat kunnen noemen: de meeste startups en patenten per hoofd van de bevolking vind je in Israël en die groei en bloei komt juist voort uit permanente dreiging.

Decennia van vrede en veiligheid hebben ons een ruggengraat van vla bezorgd. Maar we gaan nu weer herbronnen en stilstaan bij wat echt waarde heeft. De huidige informatierevolutie leidt ook tot een ‘global political awakening of the masses’, aldus Zbigniew Brzezinski (88), oud-National Security Advisor van de VS.

De underground media die nu ontstaan hebben er in de VS al toe geleid dat nog maar 23 procent van de burgers de mainstream media gelooft. In Nederland en Europa gebeurt straks hetzelfde. Elites die macht en controle over burgers verliezen, reageren verward. Censuur is terug van nooit weggeweest. Het privacydebat wordt heftig, en dictators leggen sociale media aan banden, zoals nu in Turkije gebeurt. De angst voor machtsverlies onder elites, gevoegd bij sociale onrust door massawerkloosheid en de dreiging van jihadisme brengt ons the perfect storm voor een nieuwe wereldoorlog. Cyberwarfare wordt straks een taak voor het vernieuwde leger. Het ‘slim’ worden van allerlei objecten leidt tot compleet nieuwe economische entiteiten die, net als bedrijven, overheden en consumenten, zelfstandig mee gaan draaien in de economie. Technologie wordt nog intelligenter, autonomer, intiemer, persoonlijker en intuïtiever. Technologie wordt een wezenlijk onderdeel van onze identiteit. Maar helpt technologie ons ook om meer mens te zijn? Hoe belangrijker ons online leven wordt, des te meer belang we gaan hechten aan ons offline leven. We gaan meer genieten van fysieke ontmoetingen, samen koken en eten, en intimiteit delen. Zo ontstaat een nieuwe hybride digitale toekomst. In de Eeuw van de Burger worden we gelukkiger en completer.

Lezing Adjiedj Bakas over De Digitale Transformatie boeken?
Lezing Adjiedj Bakas over De Digitale Transformatie boeken? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Adjiedj Bakas: De Digitale Transformatie

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid