De Toekomst van Energie
Er is plenty energie voor iedereen en die energie kan de komende tijd gewonnen worden op slimmere manieren, waardoor een tijdperk aanbreekt van permanent goedkope energie. Thorium MSR Centrales leveren straks spotgoedkope energie, en ook getijdenenergie en energie uit zeewier en zeegolven komen eraan. Zonne-energie wordt steeds goedkoper, aardwarmte gaat bijdragen aan onze energievoorziening, geothermie wordt belangrijker en ook energie-efficiëntie wordt beter. Goedkope energie zorgt voor het einde van oude verdienmodellen in de energiebranche, maar leidt ook tot het einde van windenergie in de huidige vorm.

Willen we van de 21ste eeuw een gouden eeuw voor de hele mensheid maken, dan moeten we de beschikbaarheid van water, energie en grondstoffen goed geregeld hebben. Hoewel er op deze terreinen veel pessimisme heerst, is daar geen enkele reden toe. Er komen superslimme systemen voor watermanagement, waardoor de 1 tot 2 procent zoet water op deze wereld prima gebruikt kan worden voor 9 miljard mensen, zonder dat er wateroorlogen hoeven te komen. Bovendien worden we steeds beter in het ontzouten van zeewater, waarmee de hoeveelheid zoet water op aarde nog eens exponentieel kan toenemen. Fossiele energievormen blijven deel uitmaken van de energiemix van morgen, terwijl enkele nieuwe energievormen een enorme opmars doormaken. De meeste afvalstoffen worden straks hergebruikt. Er komt bovendien een biobased economy, waarin plantenresten de grondstof leveren voor de chemie en andere branches. Adjiedj Bakas laat zien welke doorbraakinnovaties plaatsvinden achter de krantenkoppen van vandaag. Hij verhaalt over slimme wc’s, huizen die zichzelf van energie voorzien, groenere kolencentrales, kolen die ondergronds tot gas worden gemaakt, LNG, nieuwe mobiliteit, auto’s en vliegtuigen van de toekomst, de doorbraak van zonne-energie, space mining, smart water grids, smart energy grids, woestijnen die weer gaan bloeien en nieuwe verdienmodellen op het gebied van water, energie en grondstoffen.

Adjiedj Bakas maakte eerder een rondgang langs insiders en outsiders in deze branches en schreef er een prikkelend boek over, getiteld Plenty.

Lezing Adjiedj Bakas over De Toekomst van Energie boeken?
Lezing Adjiedj Bakas over De Toekomst van Energie boeken? Neem contact op door middel van het contactformulier.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

  • Adjiedj Bakas: Lezing Trends 2018

    Welke trends en ontwikkelingen zijn er waar te nemen in 2018 – volgens de Chinezen het Jaar van de Hond – en hoe transformeren die de komende jaren het bedrijfsleven en hun verdienmodellen? Wat voor invloed hebben deze trends op ondernemerschap, consument en samenleving? Bakas neemt het publiek de nabije toekomst in. Tastbaar, herkenbaar en tegelijkertijd verrassend.

     

  • Adjiedj Bakas

    Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker (circa 200 lezingen per jaar) en dagvoorzitter op congressen, strategiesessies en andere gelegenheden. Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Hij spreekt onder meer over trends binnen de economie, technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, mobiliteit en onderwijs.