Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Toekomst van energie
Bewaar als favoriet

Adjiedj Bakas: Lezing De Toekomst van Energie

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

De bekende trendwatcher Adjiedj Bakas verhaalt over huizen die zichzelf van energie voorzien, groenere kolencentrales, kolen die ondergronds tot gas worden gemaakt, nieuwe mobiliteit, nieuwe verdienmodellen op het gebied van water, energie en grondstoffen.

De Toekomst van Energie

Er is meer dan genoeg energie voor iedereen. En die energie kan de komende tijd gewonnen worden op slimmere manieren, waardoor een tijdperk aanbreekt van permanent goedkope energie. Dit ontdek je tijdens de lezing ‘De toekomst van Energie’.

Ter illustratie:

  • Thorium MSR Centrales levert op relatief kort termijn spotgoedkope energie
  • Getijdenenergie of energie uit zeewier en zeegolven komen eraan.
  • Zonne-energie wordt steeds goedkoper
  • Aardwarmte (geothermie) gaat bijdragen aan onze energievoorziening
  • En de energie-efficiëntie wordt beter

Goedkope energie zorgt voor het einde van oude verdienmodellen in de energiebranche, maar leidt ook tot het einde van windenergie in de huidige vorm.

Willen we van de 21ste eeuw een gouden eeuw voor de hele mensheid maken, dan moeten we de beschikbaarheid van water, energie en grondstoffen goed geregeld hebben. Hoewel er op deze terreinen veel pessimisme heerst, is daar geen enkele reden toe:

1) Er komen superslimme systemen voor watermanagement, waardoor de 1 – 2% zoetwater op deze wereld prima gebruikt kan worden voor 9 miljard mensen, zonder dat er wateroorlogen hoeven te komen. Bovendien worden we steeds beter in het ontzouten van zeewater, waarmee de hoeveelheid zoet water op aarde nog eens exponentieel kan toenemen.
2) Fossiele energievormen blijven deel uitmaken van de energiemix van morgen, terwijl enkele nieuwe energievormen een enorme opmars doormaken.
3) De meeste afvalstoffen worden straks hergebruikt.
4) Er komt bovendien een biobased economy, waarin plantenresten de grondstof leveren voor de chemie en andere branches.

De lezing ‘De Toekomst van Energie’

De bekende trendwatcher Adjiedj Bakas laat zien welke doorbraakinnovaties plaatsvinden achter de krantenkoppen van vandaag. Hij verhaalt over slimme wc’s, huizen die zichzelf van energie voorzien, groenere kolencentrales, kolen die ondergronds tot gas worden gemaakt, LNG, nieuwe mobiliteit, auto’s en vliegtuigen van de toekomst, de doorbraak van zonne-energie, space mining, smart water grids, smart energy grids, woestijnen die weer gaan bloeien en nieuwe verdienmodellen op het gebied van water, energie en grondstoffen.

Adjiedj Bakas maakte eerder een rondgang langs insiders en outsiders in deze branches en schreef er een prikkelend boek over, getiteld Plenty.

Lezing van Adjiedj Bakas over ‘De Toekomst van Energie’ boeken?
Neem contact op door middel van het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Adjiedj Bakas: Lezing De Toekomst van Energie

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid