Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Toekomst van mobiliteit
Bewaar als favoriet

Adjiedj Bakas: Lezing De Toekomst van Mobiliteit

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Zelfsturende auto’s en vrachtwagens, drones die je huis meenemen naar je vakantiebestemming, motoren die tevens boot zijn en nog meer recombinaties van mobiliteitsvormen. Maar kunnen we via de hyperloop straks in extreme korte tijd reizen? Komen er nieuwe supersonische vliegtuigen? Wat doet de terreurdreiging met reizen? En de vermenging van bacteriën uit de hele wereld, die zich tegen de mens keren. Maakt dat dat we straks minder reizen?

De Toekomst van Mobiliteit

Ruim 100 jaar geleden reisden we minder dan 30 kilometer per jaar. Nu minimaal 30.000 km per jaar, exclusief vliegverkeer. 7 En straks 9 miljard mensen die op pad zijn, groeiend toerisme en tegelijkertijd meer virtuele mogelijkheden dan ooit tevoren. Vergaderen via Skype of andere videoconferentie-methoden, virtual reality waardoor je je waant in een andere regio terwijl je gewoon thuis zit. Zelfsturende auto’s en vrachtwagens, drones die je huis meenemen naar je vakantiebestemming, motoren die tevens boot zijn en nog meer recombinaties van mobiliteitsvormen. Maar kunnen we via de hyperloop straks in extreme korte tijd reizen? Komen er nieuwe supersonische vliegtuigen? Wat doet de terreurdreiging met reizen? En de vermenging van bacteriën uit de hele wereld, die zich tegen de mens keren. Maakt dat dat we straks minder reizen?

Een Russische uitvinder presenteerde onlangs een idee voor een vliegtuig waarvan je de cabine los zou kunnen klikken van het basistoestel. Dat maakt laden en lossen van passagiers op luchthavens efficiënter. Maar het is ook veilig. Bij calamiteit in de lucht is de cabine los te koppelen, parachutes klappen uit en de cabine met de passagiers erin landt veilig op de grond of op zee. Fantasie of binnenkort werkelijkheid? Je bagage kan apart over land vervoerd worden als je per vliegtuig reist in Europa. Er zijn nieuwe supersonische vliegtuigen in ontwikkeling, vliegtuigen die niet meer op kerosine vliegen. En ook op autogebied komt er veel nieuws aan. Elektrische fietsen. Drones. Hyperloops. Maar gaan we wellicht, ondanks al deze mogelijkheden, straks misschien minder reizen door de terreurdreiging? Een inspirerende, spannende lezing over de toekomst van transport.

Lezing Adjiedj Bakas over De Toekomst van Mobiliteit boeken?
Lezing Adjiedj Bakas over De Toekomst van Mobiliteit boeken? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Adjiedj Bakas: Lezing De Toekomst van Mobiliteit

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid