Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Danny Mekić
Bewaar als favoriet

Danny Mekić

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Danny Mekić is een autoriteit op het gebied van internet, technologie, nieuwe business modellen en één van de meest gevraagde sprekers van Nederland.

Danny Mekić

Danny Mekić (1987) is in 2009 uitgeroepen tot ‘meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland’ door het magazine Sprout, een uitgave van Management Team. In datzelfde jaar werd hij door Quote en Elsevier vermeld in talentenlijstjes en in 2010 was hij volgens NRC Handelsblad de meest gevraagde expert uit het bedrijfsleven op de Nederlandse televisie.

In de jaren die volgden is hij uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van internet, technologie, nieuwe business modellen en een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij publiceert regelmatig in kranten, waaronder NRC Handelsblad en the Financial Times.

Onderwerpen

  • Innovatie & technologie
  • Big data, Kunstmatige intelligentie, Robots, drones, 3D-printers, Virtual Reality, Internet of Things
  • Ondernemerschap, start-ups & nieuwe business modellen
  • Social media, marketing en online advertenties
  • Retail & e-commerce
  • Het nieuwe werken & hackatons
  • Smart cities & travel
  • Overheid, recht, privacy & cybercrime

Biografie

Op twaalfjarige leeftijd begon Danny Mekić vrijwilligerswerk te doen bij Het Net, een van de eerste en grootste internetproviders in Nederland, en werkte mee aan aan de bouw van Clubs.nl — de vroege voorloper van Facebook met in 2000 maar liefst 1 miljoen gebruikers en in 2002 richtte hij zijn eerste internetbedrijf op en brak in 2004 vroegtijdig zijn middelbare school af. In 2008 volgde hij een opleiding tot (peer-)mediator bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.

Studie
Via het colloquium doctum-examen werd Mekić in 2007 toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam, waar hij de honoursbachelor Rechtsgeleerdheid startte en extra vakken volgde bij de opleidingen Psychologie en Economie. In 2008 werd hij verkozen tot voorzitter van de Facultaire Studentenraad.

Carrière
In 2010 werd Danny Mekić aangesteld in een adviescommissie van de Ministers van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen met als doel ondernemerschap te stimuleren in het onderwijs.

Momenteel richt Danny zich fulltime op NewTeam, een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in strategische boardroom consultancy bij grote organisaties op het gebied van technologie, media en communicatie, gespecialiseerd in (verstorende) innovaties en nieuwe business modellen. NewTeam werkt voor 40 van de grootste organisaties in Nederland en verschillende overheidsdiensten, maar heeft ook klanten in zeven andere Europese landen, Amerika en Australië.

Danny opende in 2013 het Academische Jaar van de Technische Universiteit van Eindhoven, sprak drie keer op TEDx en doceert aan bijna alle hogescholen en universiteiten als gastdocent bij de economische en juridische faculteiten.

Danny Mekić boeken voor een lezing?

Of geïnteresseerd in zijn Online programma ‘Sterker uit de crisis’? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Danny Mekić

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid