Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Josette Dijkhuizen
Bewaar als favoriet

Drs. Josette Dijkhuizen

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 950 - 1250 Euro

Josette Dijkhuizen is ondernemer en combineert in haar activiteiten wetenschap en praktijk van ondernemerschap. Zij adviseert en coacht ondernemende mensen. Daarnaast geeft ze lezingen en workshops over dit thema waarbij ze put uit haar onderzoeken. Ze is auteur van Het Ondernemersgen, Startershandboek en Startershandboek voor inburgeraars.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Josette Dijkhuizen: ondernemersadviseur | honorair hoogleraar ondernemerschapsontwikkeling | spreker
Drs. Josette Dijkhuizen is afgestudeerd aan HEAO-Marketing, NIMA-C en Management- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. In een latere fase volgde ze de Leergang voor Professionals bij de School voor Coaching. Ze werkte in diverse verkoop- en marketingfuncties in het MKB. Later werd ze ondernemer, gespecialiseerd in advisering en mentoring van organisaties op het gebied van ondernemerschap. In 2013 is Josette Dijkhuizen Vrouwenvertegenwoordiger van Nederland bij de Verenigde Naties.

Josette heeft inmiddels een aantal boeken op haar naam staan. In 2007 verscheen haar eerste boek, het Startershandboek. Het Startershandboek voor Inburgeraars volde in 2010. Het Ondernemersgen is haar derde boek dat in 2011 werd uitgebracht en wat gaat over de succesfactoren van ondernemerschap. Via een promotieonderzoek aan de Universiteit van Tilburg doet ze verder onderzoek naar dit onderwerp. De opgedane kennis en ervaring zet Josette in voor lezingen en workshops over ondernemerschap. Maart 2013 verscheen haar nieuwste boek: ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’.

Door het schrijven van mijn boek ‘Het Ondernemersgen’ ging Josette veel wetenschappelijke artikelen bekijken en verbond ze die kennis met de ervaring van ondernemers. Op die manier kwam het idee op om te gaan promoveren op de psychologische kant van ondernemerschap en dan voornamelijk op de aspecten geluk en succes. Een van de hoogtepunten uit haar werkzame leven is dan ook de benoeming tot Doctor op 25 juni 2015 en amper een maand later de benoeming tot Honorair Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling.

Josette Dijkhuizen is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter bij onder andere banken, gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven. Kenmerkend in haar optreden is de koppeling van wetenschap aan de dagelijkse praktijk van ondernemers. Ze maakt vanuit deze invalshoeken duidelijk wat de succesfactoren zijn in ondernemerschap. Bovendien geeft ze antwoord op de vraag of er zoiets als een ondernemersgen bestaat?! Kunnen we bepaalde competenties aanleren of hoeven we die moeite niet te doen omdat ondernemerschap al in de genen is vastgelegd? Deze boeiende vraag wordt tijdens de lezing of workshop op heldere en inspirerende wijze beantwoord.

Het onderwerp is niet alleen interessant voor startende en ervaren ondernemers, maar voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp ondernemerschap. Dus, ook accountants, bedrijfs- en personeelsadviseurs, studenten en docenten krijgen meer inzicht in ondernemerschap, de mogelijkheid tot zelfreflectie en tips vanuit een aantal aansprekende voorbeelden.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Drs. Josette Dijkhuizen

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker