Op zoek naar de zakenvrouw van het jaar voor jouw (online) bijeenkomst?

Kristel Groenenboom zakenvrouw van het jaar
Bewaar als favoriet

Kristel Groenenboom

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Kristel Groenenboom is in november 2022 verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Ze runt sinds haar 23ste een miljoenenbedrijf dat containers bouwt. Een jonge, vrouwelijke directeur van een succesvol internationaal bedrijf? Die in een Porsche rijdt? Dat past niet in het plaatje van veel klanten en leveranciers.

EPN

"Kristel vertelt bevlogen en enthousiast over haar onderneming. En ook al is het een hele andere "tak van sport" geeft de lezing voldoende aanknopingspunten en inspiratie."

Kristel Groenenboom

Kristel Groenenboom runt sinds haar 23ste een miljoenenbedrijf dat containers bouwt. Maar een jonge, vrouwelijke directeur van een succesvol internationaal bedrijf? Die in een Porsche rijdt? Dat past niet in het plaatje van veel klanten en leveranciers. Ze heeft over haar ervaringen het boek ‘Mag ik meneer Kristel even spreken‘ geschreven.

Ze is in 2022 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar door de prestigieuze Prix Veuve Clicquot en won prijzen als ondernemer van onder meer Sprout, Het Financieele Dagblad en The Next Women. Groenenboom stimuleert jonge vrouwen om te gaan werken in de techniek en probeert een rolmodel te zijn voor vrouwelijke ondernemers.

Ook deelt ze haar verhaal door inspirerende en verfrissende lezingen. Kristel enthousiasmeert toeschouwers en geeft mensen het gevoel van gedrevenheid mee. Ze opent de ogen van haar toeschouwers met betrekking tot moderne vormen van ondernemen.

Onderwerpen waar Kristel over kan spreken:

 • Vrouwelijk ondernemerschap
 • Ondernemen
 • Vrouwen in de techniek
 • Jonge leidinggevende
 • Vooroordelen
 • Diversiteit in het bedrijfsleven
 • Familiebedrijven: overnames en bedrijfsopvolging
 • Help, mijn team is dubbel zo oud als ik!
 • Jong ondernemerschap en (jong) leidinggeven
 • Leidinggeven
 • Bedrijfsovernames
 • Persoonlijke groei

Ook geeft zij gastcolleges op de universiteiten. De vraag aan haar is dan of zij de studenten wil enthousiast maken voor ondernemerschap. Ze wilt inspireren en toeschouwers een beeld geven van wat ondernemerschap inhoudt. Daarnaast inspireert ze mensen en is ze een groot voorstander van meer diversiteit in het bedrijfsleven.

Achtergrond Kristel Groenenboom

Op haar 23ste is Kristel met een hoge onderscheiding afgestudeerd als Handelsingenieur aan de Universiteit van Antwerpen. Direct daarna (in 2009) heeft Kristel het bedrijf van haar vader overgenomen Container Service C. Groenenboom bv. Dit is een containerfabriek, waar zij containers repareren, bouwen en verbouwen. Daarnaast hebben zij een spuiterij en straalloods. In totaal heeft Kristel 35 medewerkers in dienst. Zij is directeur en enig aandeelhouder. In 2009 heeft Kristel dit bedrijf overgenomen van haar vader. Dit werd een groot succes en zij heeft daarna ook verschillende prijzen/awards gewonnen:

 • Zakenvrouw van het Jaar Nederland 2022, Bold Woman Award van de Prix Veuve Clicquot
 • 8 keer opgenomen in de lijst van The Next Women top 100: 2014 t/m 2021
 • Genomineerd voor The Business Award van RTL 7, de succesfactor, in 2014
 • Internationaal onderneemster van het jaar 2011 , The Women’s Conference Europe.
 • Sprout (2010): 25 onder de 25 (op de cover)
 • Aithra Belofte Award 2010, veelbelovende vrouwelijke onderneemster

Daarnaast is zij columnist van ManagementTeam. In 2017 is haar eerste boek uitgekomen ‘Mag ik meneer Kristel even spreken‘. In 2021 verscheen haar boek ‘Nu of nooit – De zeven regels waarmee je alles kunt bereiken wat je wilt‘.

Ook heeft ze bestuursfuncties gehad bij een regionale afdeling van werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Kamer van Koophandel. Maar nog trotser is ze op haar voortrekkerrol als Leading Lady tijdens Girlsday, een landelijke dag die speciaal wordt georganiseerd om jonge meiden kennis te laten maken met werken in de techniek.

Zakenvrouw van het jaar

In november 2022 werd zijn uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Ze is daarmee de jongste winnares van de prestigieuze Prix Veuve Clicquot, die in 1981 voor het eerst werd uitgereikt. Ze kreeg de trofee overhandigd in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum door minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat).

Interesse in een lezing van Kristel Groenenboom of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Pro Media

"Fijne spreekster en ook een fijne en snelle samenwerking. Alles was top!"

OUV de Kring

"Open eerlijk en onbevangen gaf Kristel de mannelijke vooroordelen over vrouwen lik op stuk. Met haar enthousiasme nodigt zij iedereen uit vragen te stellen. Vragen die ze beantwoord met inspirerende voorbeelden die uitnodigen tot nadenken. Prachtig om te zien dat iedereen genoot van haar ambitie en drive. Ondernemen is een serieus vak maar het wordt pas leuk als er ook gelachen kan worden. Die garantie is er bij Kristel!"

Beschikbaarheid en informatie

Kristel Groenenboom

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid