Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Lucinda Douglas
Bewaar als favoriet

Lucinda Douglas

Lef, zichtbaarheid en verkopen, dat zijn de drie thema’s die als een rode draad door het leven van Lucinda Douglas lopen. Lucinda deelt haar kennis en pakkende gedachtegoed als zichtbaarheids- en salesexpert, auteur en ondernemer.

Stroomopwaarts

"Lucinda wist duidelijk energie over te brengen. Dat was ook de opdracht, dus sloot goed aan op de verwachtingen. Als bonus heeft ze ook haar boek aan alle aanwezigen geschonken, dat is een leuke bijkomstigheid :) Wij hebben Lucinda geboekt voor een uur, maar ze is de totale middag gebleven en is hier en daar ook aangehaakt gebleven bij het programma, ze was duidelijk oprecht geïnteresseerd."

Lucinda Douglas

Herinner jij je de laatste keer dat je met een beetje lef de situatie in jouw voordeel draaide? Of… kwam je net wat lef tekort? Lef is vaak nodig en lijkt ongrijpbaar. Toch is dat niet zo. Je hebt lef nodig om jezelf te laten horen en jezelf te laten zien. Dat geldt voor ons allen. Of je nu werkt voor de baas, de baas bént, als zelfstandige de boel runt of in een privésituatie; om dingen in beweging te zetten is lef vaak vereist. Want als je lef toont, word je zichtbaar. De ander hoort en ziet je, kan niet om je heen. En het maakt niet uit of je man of vrouw bent, lef is nodig. En er is genoeg voor iedereen.

Onderwerpen waar Lucinda Douglas over spreekt:

 • All you need is LEF!
 • Zichtbaarheid is het nieuwe sales
 • Sales dat ben je zelf
 • Zo hoor je altijd JA!
 • Happiness Drives Performance
 • Diversiteit op de werkvloer
 • Talkshow of Grote Klantenshow
 • Persoonlijk Leiderschap
 • Sociale Media als spel
 • Vrouwelijk ondernemerschap

Sessie: All you need is LEF!

Met dit optreden kan Lucinda jouw medewerkers en teams toerusten met vele inzichten en handvatten om nieuwe stappen te nemen bij veranderingen binnen het bedrijf. Een collega – op welk niveau dan ook – die op het juiste moment lef toont, is zijn of haar gewicht in goud waard. En lef komt in vele vormen en is gevraagd op de meest onverwachte momenten. Een lefsessie die inspiratie, creativiteit, weer- én kwetsbaarheid combineert, vormt mensen.

Sessie: ‘Nergens goedkoper!’ Sales dat ben je zelf

Deze lezing heeft al flink wat (sales)medewerkers, brancheleden en zelfstandige ondernemers doen reflecteren over hun eigen optreden bij de klant. Want met welk product of welke dienst je ook komt aanzetten, het eerste dat de klant ziet of hoort, ben je zelf. De veelgeroemde klik mag een open deur zijn, maar hoe geef je die klik werkelijk zó vorm dat deze zich vertaalt in verkopen? Met het bespelen van de onzichtbare salestouwtjes toont Lucinda dat ‘closing the deal’ soms in een klein en onverwacht hoekje zit.

Sessie: Hallo klant! Zichtbaarheid is de nieuwe sales

Zichtbaarheid is de nieuwe sales. Zichtbaar zijn is acteren en jouw eigen optreden regisseren. Vooral ook lekker spelen met wat de ’toolkit zichtbaarheid’ biedt, want dat wat noodzakelijk is, mag zeker ook plezierig zijn. Dosis lef erbij en… hallo klant. Lef is een fraaie voorwaarde voor zichtbaarheid. Lucinda vertelt met verve over de impact van deze combi, aan de hand van anekdotes en verhalen uit haar eigen leven en over hoe je zichtbaarheid kunt vormgeven.

Talkshow: Waar over gepraat wordt…

Wanneer het de hoogste tijd is voor een talkshow of medewerkers- of klantenpanel, treedt Lucinda op als (interviewende) host of voorzitter. Naast haar eigen talkshows SalesTalk en Lefwijf Talkshow interviewde zij honderden vrouwen voor video en podcast. De lezingen ‘All you need is LEF!’, ‘Sales dat ben je zelf’ en ‘Hallo klant’ kunnen ook opgevolgd worden met een talkshow of panel. Ingelezen, zelfverzekerd, empathisch, vol humor en energie zet Lucinda gasten, medewerkers en klanten in het zonnetje. Inhouse of in een theater.

Achtergrond Lucinda Douglas

Op haar 24e kwam zij naar Nederland en werkte als accountmanager en commercieel directeur bij internationale logistieke bedrijven. Haar hart ligt bij het ondersteunen van ondernemers en hun medewerkers. Hiervoor ontwikkelde zij in de loop der jaren verschillende zichtbaarheids- en communicatieprogramma’s en lezingen voor onder andere Defensie, UPS, Harman Kardon, PWC en UWV. Zelf werd zij genomineerd voor de Etnische Zakenvrouwen Nederland 2016.

Samen met 150 vrouwen schreef en produceerde zij de succesvolle boekenreeks LEFWIJF 1, 2 en 3 waaronder ook de begeleidende 150 video-interviews en podcasts. Lucinda spreekt regelmatig in binnen- en buitenland (België, Engeland en Nigeria) over haar thema’s. Lucinda is honorary lecturer bij de meest internationale privé-universiteit van Nederland.

Lucinda: “Lef is in onmisbaar in onze maatschappij. Als je iets wil veranderen, kost dat lef. Wellicht ben jij degene die moet opstaan om het verschil te maken.” En om de daad bij het woord te voegen ging Lucinda in 2019 de planken op met haar one women theatershow ‘De Cheerleader’.

Boeken van Lucinda Douglas

Inmiddels heeft zij negen boeken geschreven waaronder een Amazon-bestseller met Amerikaanse vrouwen.

 • Sales is Sexy
 • Be your own heroine
 • Yes You Can Woman! – autobiografie
 • The only 21 stories you will ever need to be successful
 • Smart & Savvy Leadership
 • Zo hoor je altijd JA!
 • LEFWIJF 1 / LEFWIJF 2 / LEFWIJF 3

Lucinda Douglas boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Lucinda Douglas

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid