Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Sabine Meulenbeld
Bewaar als favoriet

Sabine Meulenbeld

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Sabine Meulenbeld maakt chocola van gendergelijkheid en gehakt van mythes in vrouw-man denkbeelden. Dit doet ze door gelijk tot de kern van de blinde vlek door te stoten: fnuikende genderbiases. Onbewuste sluiproutes in het brein die jouw wereld, en die van de mensen om je heen, elke dag bepalen. Door bewustwording om te zetten in actie ga je van genderbias naar genderbalans.

Transdev

"Leerzaam, Verhelderend, stof tot nadenken. Heel fijn om op een interactieve manier uitleg te krijgen over diverse vormen van genderbias die we (onbewust) allemaal hebben."

Sabine Meulenbeld

Sabine Meulenbeld geeft antwoord op de vraag hoe we van deze wereld een rechtvaardige plek kunnen maken waarin genderbalans de norm is. Ze weet een mindset van ‘moeten we het hier nu weer over hebben?!’ om te zetten naar ‘hoe kan ik van betekenis zijn?!’. Dat doet ze op een ludieke, humorvolle en interactieve manier waarbij er geen ontsnappen aan is en er toch altijd een uitweg is.

Sabine heeft in de ruim 7000 gesprekken met slachtoffers en plegers van seksueel geweld, geleerd hoe je in gesprek kunt blijven, juist ook op die momenten dat het spannend is. Ze zag hoe het profiel van plegers en slachtoffers eigenlijk niet zo veel van elkaar verschilt, maar de gevolgen wel veel verschillen. Ze leerde hoe we niet compenseren voor de weinige verschillen die er wél zijn, terwijl er wél continu focus ligt op het benoemen van verschillen die er in werkelijkheid niet zijn.

Onderwerpen waarover Sabine Meulenbeld spreekt

  • Genderbias
  • Genderbalans
  • (Seksuele)grensoverschrijding
  • Afhankelijkheidsrelaties
  • Positieve seksualiteit

Sabine biedt op dit gebied graag een verrassend perspectief en streeft naar het creëren van echte impact door bewustzijn te vergroten. Ze ontwerpt en verzorgt trainingen op taboerijke thema’s voor professionals of adviseert daarin. Ze is ook inzetbaar als workshopleider.

Achtergrond Sabine Meulenbeld

Wat vooral belangrijk is, is dat iedereen een plek heeft waar ze zich welkom voelen, met alles wat er is.

Sabine Meulenbeld is psychosociaal ondernemer met expertise op het gebied van seksueel misbruik, grensoverschrijding, trauma en afhankelijkheidsrelaties. Ze richtte samen met wijlen hoogleraar biopsychosociale determinanten van seksuologie Ellen Laan de stichting SWN (Seksueel Welzijn Nederland) op om van gendergelijkheid de norm te maken.

Sabine schreef een boek voor opvoeders, docenten en (jeugd)hulpverleners: De kracht van positieve seksualiteit – 8 ingrediënten om met jongeren over seksuele vorming te praten (2023). Ze won met haar genderbias escaperoom de No More Boring Learning Award 2022, werd geselecteerd voor de shortlist van de Bakhuis Woltersprijs 2024 en werd genomineerd voor de Joke Smit aanmoedigingsprijs.

Interesse in een lezing van Sabine Meulenbeld of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Ministerie Van Defensie

"Bewustwording, delen en lachen, herkenning. Je heldere taal, je attitude en je zijn, zorgen ervoor dat er continu met aandacht naar je is geluisterd. Bedankt!"

Beschikbaarheid en informatie

Sabine Meulenbeld

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid