Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Roos van Dalen
Bewaar als favoriet

Roos van Dalen

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Roos heeft onderzoek gedaan naar hoe Nederlandse topvrouwen gender(on)gelijkheid in de top van het bedrijfsleven ervaren. Zij vond dat er veel werd geschreven over topvrouwen, of vooral over het tekort hieraan, maar weinig vanuit het perspectief van de vrouwen die de top al daadwerkelijk hadden behaald zelf.

BASF

"Jouw open bijdrage met veel voorbeelden, sprak tot ieders verbeelding. Daardoor heb je ons enorm geholpen om meer inzicht te krijgen in de problematiek waar wij zelf mee aan de slag gaan "

Roos van Dalen

Roos van Dalen houdt zich bezig met diversiteit en inclusie binnen organisaties. Dit is met name toegespitst op gender balance, ofwel genderongelijkheid binnen (masculiene) bedrijfsculturen. Zij heeft onderzoek gedaan naar genderongelijkheid in de uiterste top van het bedrijfsleven (denk aan Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen, C-level, Partner-level) en de subtop van organisaties. Ook wanneer een organisatie zelf niet de grootte van een corporate heeft, valt er veel te leren uit deze corporate situatie waar de ongelijkheid het extreemst lijkt te zijn.

Veel organisaties beschikken over onvoldoende diversiteit aan talenten en missen hierbij de voordelen van een inclusieve(re) werksituatie. Zo zijn er bijvoorbeeld: te weinig vrouwen in (de top van) de organisatie door verschillende oorzaken. Óf er is nog weinig bekend over diversiteit & inclusie en daarmee (te) weinig begrip.

Het doorbreken van sociale patronen en het creëren van bewustwording, is nodig om meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven te krijgen. Deze stap is zelfs urgenter dan een vrouwenquotum; met enkel vrouwen op de posities zetten ben je er nog niet.

Onderwerpen waar Roos van Dalen over spreekt

– Diversiteit & inclusie
– Genderongelijkheid
– Topvrouwen
– Top van het bedrijfsleven
– Bedrijfscultuur
– Gedrag in organisaties

Roos neemt organisaties mee aan de hand om diepgewortelde sociale patronen die diversiteit tegenwerken. Roos beredeneert hierbij vanuit haar veldonderzoek waarbij zij meer dan 25 Nederlandse topvrouwen heeft geïnterviewd in combinatie met het wetenschappelijke artikelen rondom diversiteit & inclusie.

Achtergrond van Roos van Dalen

Roos heeft de studie Business Management (bachelor) en Culture Organization and Management (master) gevolgd. Deze laatste master was meer toegespitst op de menselijke factor binnen organisaties. Vanuit deze studie heeft ze een halfjaar voltijds onderzoek gedaan naar hoe Nederlandse topvrouwen gender(on)gelijkheid in de top van het bedrijfsleven ervaren. Sindsdien schrijf ze opinie-artikelen (het FD, Trouw, Het Parool), is ze columnist bij MT/Sprout en geeft ze lezingen over het onderwerp.

Roos van Dalen boeken voor een lezing?

Geïnteresseerd in een lezing van Roos van Dalen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Roos van Dalen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid