Op zoek naar een inspirerende spreekster over tech en media?

Lieke Lamb
Bewaar als favoriet

Lieke Lamb

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro, Boven 4000 Euro

Lieke is één van de meest gevraagde trendwatchers van Nederland, als spreker en dagvoorzitter. Ze houdt zich al ruim 20 jaar bezig met de (technologische) veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op de verschillende sectoren en branches. Ze weet innovatie en trends begrijpelijk te maken voor een breed publiek en om te zetten in groeikansen voor ondernemers, professionals en (toekomstige) trendsetters.

Gemeente Hollands Kroon

"Ik kijk goed terug op Lieke's bijdrage tijdens de Netwerkbijeenkomst Evenementen! De aanwezige organisaties hebben aandachtig geluisterd en waren na afloop erg positief."

Lieke Lamb

Trendwatcher Lieke Lamb volgt al 20 jaar technologische, sociale en economische trends op de voet. Ze adviseert bedrijfsleven, overheid, start-up’s en NGO’s over de invloed van deze trends en schrijft toekomstvisies. Ze is één van de meest gevraagde trendanalisten voor events van uiteenlopende sectoren en branches en ze verschijnt veelvuldig in de media.

Als zeer ervaren allround spreker en vrouw in de tech kan Lieke op een lichte manier zware issues aansnijden en met een nuchtere blik naar complexe zaken kijken. Ze kan jullie voorzien van de laatste ins en outs over thema’s als: AI, Robotisering tot Digitalisering. Internet of Things, Smartsociety, maar ook VR en AR, E-Health, Big Data, deepfakes en ChatGPT tot aan autonoom rijden. Maar ook met de SDG’s (de sustainable development goals) duurzaamheid, en strategisch leiderschap. Even makkelijk als de vraag : ‘Wat doet dit met de economie, arbeidsplaatsen en politiek?’, bespreekt zij vragen als: ‘Wat doet dit met aandacht, liefde en de menselijke maat?’

Vanuit haar rol als boardmember van Women in Tech richt Lieke zich extra op de rol van de vrouw en inclusie en diversiteit in het algemeen. Extra affiniteit heeft ze met de sector Onderwijs en bij jonge ondernemers en StartUps. Ze neemt dan ook regelmatig plaats in een jury dan wel begeleidingstrajecten.

Mogelijke thema’s lezingen van Lieke Lamb

 • De toekomst is allang begonnen
 • The Big 5: de 5 grootste trends die de toekomst en ook het heden bepalen
 • Technologie, waaronder: AI (Kunstmatige Intelligentie), Deepfakes, ChatGPT, VR, AR, Drones, 3D, Internet of Things, big data en HealthTech, Privacy en Security
 • Innovatie
 • Digitale Transformatie
 • Verandermanagement
 • Social Media
 • Inclusie en Diversiteit
 • Women in Tech
 • Start Ups
 • Sterke vrouwen uit de geschiedenis

Lezing ‘De TrendsVerwachting™ per sector

Beschikbaar voor: Onderwijs, Financiën, Openbaar bestuur, Telecom, Bouw, Gezondheidszorg, Retail, Media, Toerisme, Bloemen en Landbouw, Voedsel, Horeca, City management, Domotica Robotisering en Digitalisering of Mobility
Welke Trends en Technologieën ga je wel of niet serieus nemen en hoe pas je ze dan nuttig toe? Hoe ben je goed voorbereid op de toekomst zonder het heden uit het oog te verliezen? Hoe krijg je iedereen mee naar de volgende fase?! Angst en weerstand bij verandering zijn niet nieuw. Van welke innovaties uit het verleden kunnen we leren? Wat zijn de factoren die implementatie van een innovatie in de weg kunnen zitten, waar houd je rekening mee als je een product of dienst succesvol wil laten landen?!

TrendBattle met Lieke Lamb en Richard Lamb

 Lieke Lamb vormt samen met Richard Lamb hét meest gevraagde TrendWatcher- duo van Nederland. Samen ontwikkelden zij de TrendBattle™, een uniek concept dat hoog gewaardeerd wordt bij congressen en andere zakelijk bijeenkomsten. De TrendBattle bevat veel interactie met de aanwezigen en is een welkome, levendige aanvulling op congresdagen. De te bespreken trend-thema’s worden in overleg met de opdrachtgever bepaald. Een echte aanrader voor organisatoren die hun publiek willen verrassen!

Over Lieke Lamb

Trendwatcher Lieke Lamb is mede-eigenaar van Trendwatcher.com // Future Expertise Center, dat zich richt op trends en innovaties. En vormt met haar echtgenoot Richard Lamb hét Trendwatchers-duo van Nederland.

Activiteiten
Lieke Lamb was onder andere jurylid voor de LiveWire Award, ambassadeur voor Onderwijs OnStage; Stichting Jong Ondernemen en bestuurslid van de Dutch Future Society. Ze is Funding Mother bij Women Inc., zit in de Programmaraad van de VU en in de denktank van de PO-raad. Ook is Lieke gastdocent op Nyenrode Business University voor onder andere het Strategic Leadership Program en gastdocent aan de Hogeschool van Rotterdam. Daarnaast is Lieke Advisory Board member bij Women in Tech NL, is schrijfster van verschillende rubrieken en columns en geeft sprekers begeleiding (boardroomlevel) op aanvraag

Auteur
Lieke Lamb is auteur van het boek YourFuture!, hét Trendwatchers handboek. Het eerste exemplaar mocht worden aangeboden in Het Torentje aan de Minister-President Mark Rutte. Jaarlijks publiceert Lieke, samen met Richard, vanuit het Future Expertise Center ‘de Trendsverwachting’ voor het komende jaar.

In de media
Lieke is vaste Trend- en Tech-expert bij Omroep Max (Tijd voor Max) en schuift verder ook zeer geregeld aan in andere programma’s zoals WNL (Goedemorgen Nederland); SBS Shownieuws (Talpa Network) maar ook bv EenVandaag. Jarenlang was zij wekelijks samen met Richard Lamb op de radio te horen bij BNR als zij hun Trendsverwachting™  per sector gaven. Zij levert regelmatig bijdragen aan kranten en magazines als Volkskrant, Financieel Dagblad, Linda, &C, Flow en Algemeen Dagblad. Zij schreef columns voor o.a. Telegraaf-Vrouw, Libelle, Happy in Shape en nieuwsplatform MyJour.

Nieuwsgierig naar de lezing van Lieke Lamb?

Lieke spreekt op sprankelende wijze iedereen bij over de enorme transitie en digitale revolutie. Iets wat al lang geen toekomst muziek meer is, maar waar we al midden in zitten. Zij geeft direct ook praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Dus ben je op zoek naar dé ideale combinatie tussen Tech, Ervaring, Vrouw en Media? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

IFO Netherlands

"Lieke heeft een uitstekende performance gegeven als trendwatcher. Voor een zaal vol mannen die voornamelijk uit de coatingwereld afkomstig waren heeft ze een aantal trends geschetst en aangegeven waar het in de toekomst heen zou kunnen gaan. Ze deed dat met de nodige vaart, veel visuele ondersteuning in de vorm van een flitsende presentatie op het scherm en met kennis van zaken. Wat ik knap vond is dat ze de zaal er bij betrok zonder flauw te doen of mensen in verlegenheid te brengen en tegelijkertijd haar verhaal wist vast te houden. Vanwege het publiek werd iets meer ingezoomd op de technische trends en dat sloot goed aan. Kortom; het uur was voorbij voordat we het in de gaten hadden en dat is, zeker vlak na de lunch, een hele kunst!"

Lique Hafkamp - Guijs

"Voor een bijeenkomst voor ondernemers en winkeliers uit Almere hebben wij Lieke gevraagd een presentatie te verzorgen over de te verwachten trends en ontwikkelingen in de retailbranche. Dit heeft zij fantastisch gedaan; Lieke is een enthousiaste en sprankelende presentator met een goed inhoudelijk verhaal. Ze weet het publiek te boeien! "

Beschikbaarheid en informatie

Lieke Lamb

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid