Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Freija van Duijne
Bewaar als favoriet

Freija van Duijne

Freija van Duijne weet de vinger te leggen op de trends en ontwikkeling die de wereld gaan veranderen. Haar aanpak en manier van kijken is uitermate effectief om los te komen van een denkmodus die vooral uit gaat van projecties en rekenmodellen. Ze laat zien hoe je vanuit systeemdenken kan inspelen op de grote transities –zoals voedsel, energie en burgerschap.

Gemeente Druten

"Wij hebben Freija ingezet op een avond waarop we in gesprek gingen over de toekomstvisie. Zij heeft ons geholpen met goede inspiratie en mooie trends en ontwikkelingen."

Freija van Duijne

Freija van Duijne is als toekomstverkenner internationaal een bekende naam. Freija brengt haar publiek niet alleen op de hoogte van de nieuwste innovaties, ze laat ook zien hoe je als organisatie concreet met deze ontwikkelingen aan de slag kan gaan.

Freija levert maatwerk en de tools om actief in te spelen op veranderingen. Haar analyses zijn verhelderend en inspireren om in actie te komen. Haar lezingen bevatten praktische voorbeelden, filmpjes én eigen tekeningen – speciaal voor de lezing ontworpen. De handgetekende illustraties van Freija zijn aansprekend en zijn bijzonder effectief in het prikkelen van verbeeldingskracht.

Onderwerpen waar Freija van Duijne over spreekt

Enkele voorbeelden van lezingen die Freija kan verzorgen:

– Toekomst van de leefomgeving
– De overheid van de toekomst
– Toekomst van onderwijs en vakmanschap
– Toekomst van energie
– Toekomst van communicatie
– Toekomst van HR
– Toekomst van bouw / infra
– Toekomst van data en privacy
– Toekomst in relatie tot stikstofproblematiek
– Artificiële Intelligentie en de betekenis ervan voor de toekomst van werk
– Digitalisering en de opkomst van de datacultuur
– Transformeren van de mindset in de reis naar een circulaire economie
– Toekomst van de winkelstraat

Over Freija van Duijne

Freija van Duijne weet de vinger te leggen op de trends en ontwikkelingen die de wereld gaan veranderen. Haar aanpak en manier van kijken is uitermate effectief om los te komen van een denkmodus die vooral uit gaat van projecties en rekenmodellen. Ze laat zien hoe je vanuit systeemdenken kan inspelen op de grote transities –zoals voedsel, energie en burgerschap. Ze analyseert hoe we nieuwe technologische mogelijkheden kunnen benutten, zodat wij mensen meer tijd kunnen besteden aan onze menselijke kwaliteiten en de dingen waarin wij uitblinken. Met haar vakinhoudelijke kennis van toekomstverkennen heeft ze internationaal aanzien.

Achtergrond Freija van Duijne

Freija heeft cognitieve psychologie gestudeerd in Leiden en is in Delft gepromoveerd op risicoperceptie in productgebruik. Sinds 2006 is Freija al bezig met het verkennen van de toekomst op tal van terreinen zoals consumentenproducten, voedsel, landbouw, energie, grondstoffen en economie. Ze wordt veel gevraagd door diverse organisaties voor verkenningen t.b.v. visievorming en langetermijnagenda’s.

In 2015 heeft ze bij de OESO voor de jaarlijkse Ministersraadvergadering een scenariodialoog mogen organiseren. Freija is medeoprichter en was van 2013-2018 voorzitter van de Dutch Future Society, een netwerk van trendonderzoekers en toekomstverkenners.

Spreker Freija van Duijne is voorzitter van de Dutch Future Society, een netwerk van trendonderzoekers, strategen en futurologen dat verbonden is aan het wereldwijde netwerk de Association of Professional Futurists.

Freija van Duijne boeken als spreker?

Freija reikt een brede gereedschapskist aan die uw organisatie in staat stelt om in te spelen op een wereld die steeds sneller verandert. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Gemeente Horst aan de Maas

"Ik wilde je via deze weg nogmaals bedanken voor gisteravond. Onze verhalen waren goed op elkaar afgestemd en mijn complimenten voor jouw sterke verhaal en dat je jouw verhaal vrijwel geheel uit je hoofd kon vertellen. Dat is echt een gave. Hele interessante voorbeelden ook die je had opgenomen."

Munisense

"de spreker heeft ons erg goed geholpen in de zoektocht naar een vrouwelijke spreker voor ons 10 jarig jubileum. Met Freija van Duijne als spreker was de dag een groot succes!"

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

"“Freija is een enthousiaste toekomstdenker, die goed de brug kan slaan tussen de theorie van het scenariodenken en de praktijk van bijvoorbeeld beleidsmedewerkers bij de (rijks)overheid. Haar presentaties zijn visueel zeer sterk en gericht op de praktische toepassing van manieren van toekomstdenken, met veel aandacht voor maatwerk per specifiek thema. Haar internationale ervaring verdiept deze kwaliteiten.” Lilian van den Aarsen"

NIBC

"“Freija heeft voor NIBC een lezing verzorgd over de toekomst van communicatie en feedback op de werkvloer. Ze weet op een bevlogen en betrokken manier een beeld te schetsen van de veranderingen die op ons afkomen en waar een organisatie in mee moet bewegen. De lezing en de workshop inspireren om zelf verder na te denken over de gevolgen van de verschillende trends die spelen in binnen de financiële sector. “ Marissa Louwen"

Beschikbaarheid en informatie

Freija van Duijne

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid