Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Adjiedj Bakas
Bewaar als favoriet

Adjiedj Bakas

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Adjiedj Bakas is een bekende trendwatcher. Hij is breed inzetbaar en spreekt over thema’s als technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, mobiliteit en onderwijs.

Imagro

"Het publiek was gecharmeerd van Adjiedj en hij was achter de schermen een bijzonder vriendelijke man."

Adjiedj Bakas – Trendwatcher des Vaderlands

Trendwatcher Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter op congressen, strategiesessies en andere gelegenheden. Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Hij is een geboren bühne-beest en deelt zijn kennis op een lichtvoetige, maar toch serieuze manier met zijn publiek. Niet voor niets wordt hij gevraagd voor vele lezingen per jaar in binnen- en buitenland.

Hij schrijft daarnaast boeken (meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht) en is een veelgevraagde gast in de media.

Onderwerpen die trendwatcher Bakas behandelt in zijn lezingen zijn onder meer: nieuwe business modellen, duurzaamheidstrends, innovatie, HR-trends, de toekomst van bankieren, ondernemerstrends, onderwijstrends, zorgtrends, foodtrends en de toekomst van leiderschap.

Je kunt kiezen voor een van de standaardlezingen, maar ook voor branche-lezingen of een lezing op maat. Daarnaast is Adjiedj Bakas inzetbaar als dagvoorzitter. Bij een masterclass brainstormt Bakas met de deelnemers over een bepaald onderwerp, waar hij eerst een lezing over geeft. Een dergelijke sessie is geschikt om de toekomststrategie te (her)ijken.

Lezingen die te boeken zijn:

 1. Trends 2024
  In de lezing Trends 2024 presenteert trendwatcher Adjiedj Bakas de trends op terreinen als arbeid, technologie, overheid, samenleving, geopolitiek, business en design.
 2. Tijdperk van Chaos – postcorona
  Dé lezing over de nabije toekomst. Alle grote veranderingen worden voorafgegaan door chaos. Veranderingen en innovaties verlopen vaak geleidelijk, maar eens in de zoveel tijd verlopen ze razend snel. Lees meer.
 3. Kopzorg: Op naar de Economie van het Geluk!
  We zien in onze moderne samenleving steeds meer mensen die het leven psychisch maar met moeite aankunnen. In deze nieuwe lezing worden niet alleen nieuwe gezichtspunten op geestelijke gezondheid en hoe die te verbeteren gedeeld; er wordt ook aandacht besteed aan achterliggende maatschappelijke oorzaken als eenzaamheid en stress, die van grote invloed blijken te zijn op onze geestelijke gezondheid. Tenslotte wordt er ingezoomd op vragen inzake work-life balance en op mogelijkheden om de geestelijke gezondheid van werknemers te monitoren en/of te verbeteren.
 4. Happynomie: hoe worden we gelukkiger?
  Hoe megatrends kunnen leiden tot de economie van het geluk. Deze megatrends kunnen ons leven ingrijpend en in positieve zin veranderen. Zo kunnen we gelukkiger worden, ontbozen en ontzuren én voortaan meer genieten. Deze lezing is gebaseerd op het gelijknamige boek.
 5. Trends in hybride werken
  Wat betekent hybride werken voor leidinggeven, samenwerken, innoveren, de inhoud van het werk en de werk-privébalans? En wat voor invloed heeft de onstuimige opmars van nieuwe technologieën als AI daarop? Adjiedj schetst tijdens deze een actueel en prikkelend beeld hoe we hybride werken.
 6. De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in de Twijfeltijd
  Hoe kan de JGZ optimaal gebruik maken van digitale hulpmiddelen, zoals AI, robotisering, quantum computing en hybride werken. Deze lezing biedt inspiratie hoe JGZ-professionals hun arbeidsproductiviteit met 25% kunnen verhogen, evenals de medewerkerstevredenheid en hun werkgeluk. Ook komen thema’s als stress, levensstijl jongeren, Food&Health (obesiteit) en effectiever samenwerken in de zorgketen aan bod.
 7. De Toekomst van Energie
  In de lezing van Adjiedj Bakas over De Toekomst van Energie zien we dat er een tijdperk aanbreekt van permanent goedkope energie.  Lees meer.
 8. Toekomst van Zorg
  De technologisering van zorg zet door. Hoe veranderen zorginstellingen en zorgverzekeringen? Inspirerende lezing over de toekomst van zorg. Lees meer.
 9. De Digitale Transformatie
  De Digitale Transformatie breekt nu echt door en wordt door organisaties ingezet voor efficientie, verbetering waardenpropositie en klanttevredenheid. Lees meer.
 10. De Toekomst van het Platteland
  Het platteland is zichzelf opnieuw aan het uitvinden. In deze lezing over de toekomst van het platteland worden trends en kansen in kaart gebracht. Lees meer.
 11. Toekomst van Food en Farm
  Wat is de toekomst van Food en Farm, mede in het licht van de huidige digitalisering? Daarover gaat deze lezing van Adjiedj Bakas. Lees meer.
 12. Overheid van de toekomst
  Deze lezing gaat over de overheid van de toekomst. Bakas beschrijft de economische pijlers die de nieuwe welvaart voor Nederland kunnen genereren. Lees meer.
 13. De Toekomst van Vastgoed
  De kantorenmarkt verandert, duurzaam bouwen en pretparkisering van steden zet door. Een inspirerend, spannende lezing over de toekomst van vastgoed. Lees meer.
 14. De Toekomst van Mobiliteit
  Zelfsturende auto’s en vrachtwagens, drones,hyperloops, gevolgen van terreurdreiging? Een inspirerende, spannende lezing over de toekomst van mobiliteit. Lees meer.
 15. Megatrends MKB
  Adjiedj Bakas komt in de lezing Megatrends MKB met voorbeelden en adviezen om gebruik te maken van de mogelijkheden die digitale transformatie biedt. Lees meer.
 16. Kapitalisme en Slowbalisering
  Het moderne kapitalisme, hoe succesvol ook, bevat weeffouten. Globalisering gaat de komende tijd een tandje langzamer en verandert in Slowbalisering. Lees meer.
 17. Megatrends Werk
  De toekomst van werk wordt een hele andere dan menigeen nu nog denkt. Denk aan een kortere werkweek, herverdeling van betaald en onbetaald werk. Lees meer.
 18. Toekomst van Onderwijs
  In deze lezing komt spreker Adjiedj Bakas met inspirerende voorbeelden, ideeën en suggesties voor allen die in het onderwijs werken of er op een andere manier mee te maken hebben. Lees meer.

Adjiedj Bakas inhuren of boeken voor een lezing of als dagvoorzitter?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. We bespreken de mogelijkheden graag met je door.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Blogs van Adjiedj Bakas

Lees meer
Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Andere keuzes nodig voor toekomst van zorg”
Trendwatcher Adjiedj Bakas vult met nieuw boek het Integraal Zorgakkoord aan
Lees meer
Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Stikstofcrisis en energiecrisis zijn in één klap op te lossen!”
Bakas ziet toekomst voor Nederland als gas-reus en voedsel-reus dankzij boeren.
Lees meer
Trendwatcher Adjiedj Bakas duidt de tijdgeest van 2022
Adjiedj Bakas is een bekende trendwatcher die de trends kan duiden over vele uiteenlopende thema’s en branches, waaronder technologie, voeding, overheid, zorg, ondernemen, mobiliteit en onderwijs. Lees hier zijn visie op de tijdgeest van 2022: “Het tijdperk van goedkoop+plenty+snel wordt nu vervangen door het tijdperk van duur+schaars+traag”.

Beschikbaarheid en informatie

Adjiedj Bakas

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid