Adjiedj Bakas: Toekomst van Onderwijs
We missen jaarlijks 8 miljard euro aan exporten naar Duitsland, omdat we geen Duits meer spreken. Onze elite van morgen spendeert 8 tot 10 uur per week aan het leren van dode talen als Grieks en Latijn, terwijl Chinees en Hindi juist belangrijke talen van de toekomst zijn.

Ondernemerschap wordt cruciaal op de arbeidsmarkt van morgen, want klassieke werkgevers-werknemers-verbanden worden schaars. Zelfmarketing wordt belangrijk. Ieder kind moet zich senang voelen met technologie, maar niet iedereen hoeft ‘een bèta’ te zijn. Ook voor alpha’s is er een arbeidsmarkt, alleen een andere dan menigeen nu denkt. In de ‘diplomademocratie’ die we nu hebben, worden er teveel hoogopgeleid: all chiefs, no Indians. Ambachten keren terug, gemoderniseerd door de technologie. Voor laagopgeleide mannen, de huidige verliezers van de vooruitgang, moet nieuw werk en daarbij passend onderwijs worden bedacht. Spannende tijden voor het onderwijs dus.

In deze lezing komt Adjiedj Bakas met inspirerende voorbeelden, ideeën en suggesties voor allen die in het onderwijs werken of er op een andere manier mee te maken hebben.

Lezing Adjiedj Bakas: Toekomst van Onderwijs boeken?
Lezing Adjiedj Bakas: Toekomst van Onderwijs boeken? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers