Op zoek naar een vooraanstaande onderwijsspreker met een vleugje humor?

Barend Last
Bewaar als favoriet

Barend Last

Barend Last is expert in onderwijsinnovatie. Hij biedt inzichten in technologie, blended learning en kunstmatige intelligentie. Hij staat bekend om zijn unieke vaardigheid om complexe wetenschappelijke concepten te vertalen naar bruikbare praktijkoplossingen.

VOUV

"Energieke eye-opener van de moderne wereld! Een onwijs leuke energieke presentatie hebben wij gehad van Barend Last. Hij wist iedereen hierbij te betrekken en goed zijn aandacht te verdelen. Dit maakte het een interactieve presentatie."

Barend Last

Het is mijn missie om alles wat met onderwijs en leren te maken heeft te verbeteren, en mensen aan te moedigen tot buiten kaders denken. Ik geloof in authentiek onderwijs dat jongeren voorbereidt op hun leven en de maatschappij, en streeft naar een systeem dat prestaties niet boven relaties plaatst.

Barend Last is een gepassioneerde keynote-spreker, auteur en deskundige op het gebied van onderwijs, technologie, blended learning en kunstmatige intelligentie. Als schrijver is hij niet alleen bedreven in vakliteratuur, maar brengt hij ook de wereld van kinderboeken tot leven. Hij staat bekend om zijn unieke vaardigheid om complexe wetenschappelijke concepten te vertalen naar bruikbare praktijkoplossingen.

Vragen zoals “Hoe kan ik studenten motiveren?“, “Hoe kan ik mijn onderwijs vernieuwen?” en “Hoe kan kunstmatige intelligentie optimaal geïntegreerd worden in de praktijk?” zijn slechts enkele voorbeelden van de uitdagingen waarvoor Barend praktische oplossingen biedt.

Of het nu gaat om scholen en instellingen in de publieke sector of toonaangevende (tech)bedrijven en organisaties, Barend is een veelgevraagd gezicht voor inzichten en advies. Zijn passie: mensen inspireren met verhalen en een vleugje humor.

Onderwerpen waar Barend Last over spreekt:

  • Blended learning en onderwijsontwerp
  • Kunstmatige intelligentie (werking, kansen en bedreigingen)
  • Innovatie en gedragsverandering (in onderwijs)
  • Motivatie en zelfregulatie bij studenten
  • Inrichten van de leeromgeving (zowel fysiek en virtueel)
  • De toekomst van onderwijs
  • Digitale didactiek
  • Kinderboeken en verhalen
  • Futuring (relevante drivers & trends identificeren)

Achtergrond Barend Last

Wat Barend bijzonder maakt, is zijn gecombineerde ervaring in verschillende onderwijsrollen: van leraar en docent tot schoolleider, onderwijsontwikkelaar en projectleider.

Barend Last begon als leerkracht in het basisonderwijs, waar zijn passie voor onderwijsinnovatie ontstond. Later werkte hij onder meer als docent, manager en onderwijsmaker in verschillende lagen van het onderwijs. De afgelopen jaren was hij als onderwijskundig adviseur verbonden aan de Universiteit van Maastricht, waar hij zich bezighield met de implementatie van blended learning. Momenteel is Barend werkzaam als spreker, schrijver, docent, trainer en onderwijsmaker bij zijn eigen bedrijf Buro Mindshift.

Barend Last treedt regelmatig op als spreker en schreef verschillende (kinder)boeken, onder meer over blended learning en kunstmatige intelligentie. In 2021 won hij een SURF onderwijsaward en in 2023 haalde zijn boek ‘Gif in het Dierenrijk’ de top 3 voor beste kinderboek van het jaar volgens de kinderjury.

Barend Last boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Pluvo

"Barend heeft tijdens ons Learning Innovators Festival, een event over (online) leren en effectieve kennisoverdracht, drie workshoprondes verzorgt over het gebruik van ChatGPT bij het ontwerpen van blended onderwijs. Hierbij wisselde hij het delen van informatie af met een opdracht omtrent het formuleren van goede prompts. Als organisatie van dit festival kregen wij van deelnemers erg positieve reacties over de workshop. Het is duidelijk dat deelnemers geboeid waren en geïnspireerd om gebruik te maken van de tips & tricks die ze hebben ontvangen van Barend."

Hogeschool Utrecht

"Barend kwam spreken tijdens de jaaropening van onze Hogeschool. Hij hield zijn presentatie over de invloed van generatieve AI op het onderwijs. Door praktische, duidelijke voorbeelden te gebruiken en door zijn schat aan kennis over zowel AI als het geven van onderwijs, nam hij de zaal mee in zijn gloedvolle betoog. Ik zou Barend zeker aanraden als spreker."

Open Universiteit

"Ik ken Barend van verschillende opdrachten die hij heeft uitgevoerd voor de Open Universiteit. Van een brainstormsessie omtrent onderwijsvisie tot het modereren van een teamdag met 80 collega's en een AI-bootcamp, Barend weet met de nodige humor en zijn enthousiasmerende wijze van presenteren zijn publiek snel te boeien en die interesse vast te houden. Daarbij is Barend zeer kundig en op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in zijn vakgebied. Wat ik ook erg waardeer in de samenwerkingen met Barend is dat hij bijzonder creatief is en een enorme schat aan kennis en ervaring heeft, zodat hij snel kan schakelen. Bovendien werkt hij zeer doelgericht en snel. Als je op zoek bent naar een bevlogen onderwijskundige dan is Barend je man!"

Beschikbaarheid en informatie

Barend Last

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid