Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Hans Hoornstra
Bewaar als favoriet

Hans Hoornstra

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Hans Hoornstra spreekt vanwege zijn achtergrond vooral publiek aan uit het onderwijs en de overheid, maar ook ondernemingen die zich oriënteren op eigentijdse personeelsontwikkeling, hebben baat bij zijn visie op wendbaarheid en digitale intelligentie.

Hoogleraar Geert Sanders (Nyenrode Business Universiteit)

"Ik ervaar Hans in zijn werk als een begenadigde professional die met zijn lezingen over alumni-beleid en fondsenwerving zowel kleine(re) als grote groepen (meer dan tweehonderd deelnemers) weet te boeien en tot acties te laten overgaan. Onder zijn rustige en beheerste stijl van presenteren gisten zijn passie en expertise."

Hans Hoornstra

Het is mijn missie om professionals te leren hoe zij nóg wendbaarder kunnen worden.

Hoornstra spreekt vanwege zijn achtergrond vooral publiek aan uit het onderwijs en de overheid. Maar ook ondernemingen die zich oriënteren op eigentijdse personeelsontwikkeling, hebben baat bij zijn visie op wendbaarheid. Hans is auteur van het boek ‘Digitale Intelligentie’, over de impact van digitalisering op werk, waarbij vaardigheden centraal staan.

In zijn boek en zijn lezingen wordt de invloed van digitale ontwikkelingen op onze vaardigheden op een heldere manier in kaart gebracht. In de eerste plaats wordt de ontwikkeling van de diverse intelligenties van de mens (van fysieke intelligentie, analytische intelligentie, emotionele intelligentie en spirituele intelligentie) vanuit historische context verklaard. Vervolgens wordt het begrip Digitale Intelligentie geïntroduceerd en met het Columbusmodel worden de zogenoemde 21e-eeuwse vaardigheden in logische samenhang en hiërarchie geplaatst. Door de eenvoud en logica van het model, wordt dit model snel geadopteerd.

Onderwerpen

  • Onderwijs en digitalisering
  • Overheid en digitalisering
  • De impact van digitalisering op leren
  • De impact van digitalisering op werk
  • Gedragsverandering en innovatie
  • 21e-eeuwse vaardigheden
  • Digitale geletterdheid
  • Ontwikkelen van wendbaarheid
  • Creativiteit

Achtergrond

Hans Hoornstra is voorzitter van de stichting Digitale Overheid en initieerde in die rol ook de Academie Digitale Overheid. Als ondernemer is hij medeoprichter van het bedrijf Like2Share dat actief is binnen de onderwijssector op het snijvlak van technologie en leren. Hans is ook oprichter van de startup Like2Teach, een bedrijf dat vanaf september 2019 afstandsonderwijs verzorgt in het reguliere onderwijs, als oplossing voor het lerarentekort. Zijn passies zijn modeltekenen en schaken, waar Hans zijn schaarse vrije uurtjes aan besteed.

Interesse in een lezing van Hans Hoornstra?

Publiek uit het onderwijs en de overheid evenals moderne ondernemingen hebben baat bij een lezing van Hans. Ondanks jouw achtergrond weet hij jou te boeien en mee te slepen in zijn verhaal. Hij zorgt gegarandeerd voor een lezing van formaat.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Gemeente Breda

"Vanuit historisch perspectief illustreert Hoornstra dat iedere eeuw zijn eigen vaardigheden en competenties vereist. De 21e-eeuwse vaardigheden komen dus niet uit de lucht vallen! Onze tijd is een digitaal verbonden samenleving en we moeten voorkomen dat we als een ijsbeer worden op de smeltende poolkap. Vanuit die metafoor legt hij uit dat informatie zich als productiefactor heeft ontwikkeld van analoge informatie (die kenmerken heeft als ijs), naar lokaal digitale informatie (als water) naar een allesomvattende gaswolk van data (in the cloud). Daarmee wordt heel expliciet waar we als overheid mee te maken hebben. Het verwerken van informatie, data en big data vormen namelijk ook de kern van een gemeente.En welke vaardigheden zijn van belang zijn in deze digitaal verbonden wereld? Alles draait om wendbaarheid. Het Columbusmodel kent een mooie opbouw die de basis kan vormen voor organisaties om te werken aan bewustwording en concrete ontwikkeling van medewerkers om duurzaam inzetbaar te zijn… en dat in 2 uurtjes tijd!Jannet Koster Sr. Organisatie adviseur Gemeente Breda"

Veluwse Onderwijsgroep (PO&VO)

"Hoornstra is als geen ander in staat om de digitaal verbonden samenleving waarin we momenteel leven én de tijdperken hiervoor te duiden met mooie aansprekende voorbeelden. De spanning die de oprukkende digitalisering in het onderwijs veroorzaakt wordt door hem ook zeer helder beschreven. Een herkenbaar verhaal, met nieuwe inzichten. Ook de nieuw ontwikkelde modellen zijn erg bruikbaar in menig organisatie. Ik durf Hans Hoornstra oprecht aan te bevelen als spreker op jouw school of evenement!Henk Orsel, manager innovatie, informatie en IT bij de Veluwse Onderwijsgroep (PO&VO) in Apeldoorn e.o."

Beschikbaarheid en informatie

Hans Hoornstra

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt