Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Maarten Koningsveld
Bewaar als favoriet

Maarten Koningsveld

Maarten Koningsveld werkt op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven en neemt je met enthousiasme en aansprekende beelden mee door de snel veranderende wereld. Hij laat zien waarom de wereld waarin we wonen, werken en samenleven in rap tempo verandert en hoe bedrijfsmodellen en beleidsdoelen er door onder druk komen te staan.

Maya Renders (Operationeel Manager, Xpert Handtherapie)

"Midden in coronatijd wilde ik met onze collega’s eens op een andere manier tot inspiratie komen. Maarten gaf digitaal een lezing over hoe snel de wereld om ons heen verandert. Het enthousiasmeerde en maakte heel wat vragen los, waardoor er ondanks de zoveelste scherm-bijeenkomst toch een mooie interactie ontstond."

Maarten Koningsveld

Het is mijn missie om organisaties te helpen om in een snel veranderende wereld relevant en succesvol te zijn en blijven.'

Maarten Koningsveld werkt al sinds 2006 op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven en is als geen ander in staat om het grote tempoverschil te overbruggen dat er tussen die wereld soms kan bestaan. Maarten is een politicoloog die werkte als ambtenaar, lobbyist en consultant. Hij helpt organisaties met veranderen, zowel als doel (gedragsbeïnvloeding) als middel om relevant en succesvol te blijven. In zijn boek ‘Democratie in crisis. De wereld verandert, nu de overheid nog…’ bespreekt hij hoe de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat onder druk staat door snelle technologische veranderingen op het gebied van data, artificiële intelligentie en social media.

Maarten Koningsveld geeft lezingen waarin hij de grote veranderingen in de wereld om ons heen duidt met aansprekende foto’s, film en voorbeelden. Hij is snel van begrip en verbindt inhoud met mensen en technische oplossingen met een begrijpelijke procesaanpak. Maarten kan helpen om complexe onderwerpen als Big Data, Artificiële Intelligentie (AI) en Blockchain zo te presenteren aan uw gasten of medewerkers dat ze zin hebben om aan de slag te gaan met innovatie.

Onderwerpen waar Maarten Koningsveld over spreekt

 • Digitalisering
 • Innovatie
 • ICT
 • Smart cities
 • Smart mobility
 • (digitale) inclusiviteit
 • Cognitieve diversiteit
 • Big Data
 • Social media
 • Microtargeting
 • Artificiële intelligentie
 • Disruptie
 • Futurologie
 • Overheid
 • Gemeenten
 • Democratie
 • Bestuur en politiek
 • Publiek-private samenwerking

Achtergrond Maarten Koningsveld

Maarten Koningsveld was van 2011 tot en met 2013 werkzaam bij Connekt, het publiek-private innovatienetwerk voor verkeer en vervoer. Maarten was spin in het web van het netwerk ITS Netherlands. Tot 2011 was Maarten werkzaam als Adviseur Public Affairs bij de ANWB. In deze rol was hij onder meer actief als projectleider van de ANWB-Ledenpeiling over de Wet Kilometerprijs (400.000+ deelnemers) en was hij verantwoordelijk voor de landelijke politieke lobby van de ANWB tijdens en na de Tweede Kamerverkiezingen in 2010.

Sinds Maarten Koningsveld in 2014 als zelfstandige startte, werkte hij veelal in de wereld van vervoer en innovatie. Maarten werkte bijvoorbeeld voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (en haar voorgangers), Rijkswaterstaat, publieke samenwerkingsorganen die zich inzetten voor een betere bereikbaarheid op de weg, het CBR en diverse gemeenten. Ook hielp Maarten regelmatig private partijen die actief zijn in dit werkveld om hun propositie richting publieke en private klanten te ontwikkelen.

Van 2014 tot en met 2018 leidde Maarten Koningsveld het data-analyseteam van De Verkeersonderneming in Rotterdam en was hier tevens actief als gebiedsregisseur. De Verkeersonderneming voert het Beter Benutten programma uit en ontwikkelde zich in de periode dat Maarten hier was tot een voorloper op het gebied van Big Data in verkeer en vervoer.

Maarten Koningsveld inhuren voor een lezing of als discussieleider?

Met enthousiasme en aansprekende beelden neemt Maarten u mee door de snel veranderende wereld. Hij laat zien waarom de wereld waarin we wonen, werken en samenleven in rap tempo verandert en hoe bedrijfsmodellen en beleidsdoelen er door onder druk komen te staan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een offerte ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Chris Sijbranda (Vice President Consulting & Thought Leader Digital Transformation, CGI Nederland)

"Maarten deelde zijn inzichten over democratie en digitalisering met veel enthousiasme. Het was een inspirerende sessie over een actueel onderwerp en leverde mooie interactie op met een grote groep collega’s."

Beschikbaarheid en informatie

Maarten Koningsveld

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid