Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

rini van solingen
Bewaar als favoriet

Rini van Solingen

Rini van Solingen is deeltijd hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en tevens CTO bij Prowareness. Hij geeft lezingen over snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties en hybride werken. Rini kan complexe materie uitleggen op een humorvolle en begrijpelijke manier.

Gasunie

"Onze ervaring vanaf het begin is dat de voorbereiding / communicatie erg voorspoedig en efficiënt verliep. Zowel via de mail met spreker.nl als met Rini zelf. De lezing zelf was een succes en dit werd bevestigd door meerder collega's. Het was leuk om te zien hoe snel Rini kon schakelen door een vraag vanuit de introductie en daarmee ons als organisatie een extra "haakje" mee te geven om te denken vanuit type 1 en type 2 problemen. En zoals in de samenvatting genoemd voor de gehele lezing: we zijn ervan onder de indruk hoe Rini (met goeie dosis humor) complexe dingen minder complex maakt en gelijk ook heldere alternatieven biedt om gelijk te gebruiken in je dagelijkse werk (was ook onze hoop dat dit zou gebeuren)."

Rini van Solingen

Prof. dr. ir. Rini van Solingen is spreker, bestseller-auteur, hoogleraar aan de TU Delft en vult tevens de CTO-rol in bij Prowareness We-On. Rini spreekt over snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Zijn gave is het eenvoudig maken en op een humorvolle manier uitleggen van complexe inhoud.

Hij is schrijver van een groot aantal bekende managementboeken en vakpublicaties. Zijn bekendste boeken zijn: De Bijenherder, De Kracht van Scrum, AGILE, Agile werken in 60 minuten, Formule-X, Agile Transformeren en De Responsive Enterprise.

Onderwerpen waar Rini van Solingen over spreekt:

  • Waarom zijn snelheid en wendbaarheid zo belangrijk?
  • Hoe maak je een organisatie snel en wendbaar?
  • Integrale wendbaarheid van organisaties en de transformatie daarheen; hoe doe je dat?
  • Leidinggeven aan zelforganisatie, samenwerking en zelfsturende teams.
  • Agile governance en cultuur –verandering in besturing en mindset: hoe, wat en waarom?
  • Virtueel samenwerken: over grote afstanden, cultuurverschillen en tijdzones heen
  • The good, the bad en the ugly van agile, DevOps, distributed teams en/of Scrum.
  • Hoe vergroot je je eigen wendbaarheid, snelheid en resultaatgerichtheid?
  • Hybride werken
  • Vormgeven aan de Hybride Organisatie

Rini legt de grootste focus op het empoweren van zijn publiek. Hoe pas je het de volgende dag al toe, wat kan je doen en wat kan je laten? Hij helpt zijn publiek in te zien waarom de dingen gaan zoals ze gaan en wat je daar dus zelf concreet aan kunt doen. Hierdoor scoren zijn presentaties meestal boven de 9 en is hij doorgaans de best gewaardeerde spreker op events.

Stijl van presenteren

De gave van Rini van Solingen is het eenvoudig maken van complexe materie en dat uitleggen op een humorvolle manier. Dat doet hij door het gebruik van simpele analogieën en het vertellen van concrete praktijkverhalen en anekdotes. Ook deelt hij krachtige modellen in zijn presentaties.

Rini gebruikt geen powerpoint presentaties. Tijdens zijn lezingen gebruikt Rini twee tot vier flipcharts: één voor de centrale lijn van het verhaal en de andere voor de zijpaden en modellen. Op basis van een lezing en de gemaakte flipcharts wordt achteraf een handout verstrekt waarin de inhoud (met achterliggende materialen) met de deelnemers kan worden gedeeld.

On demand masterclass ‘Vanuit huis’

In deze masterclass wordt in 8 modules uiteengezet hoe jij van hybride werken een succes kunt maken. Voor jezelf én samen met jouw teamleden. Dus ben ben je op zoek naar concrete dingen die je kunt doen om de online samenwerking te verbeteren? Dan is deze masterclass exact gemaakt voor jou/jullie!

Rini van Solingen boeken

Als je interesse hebt om Rini van Solingen te boeken dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Rechtspraak

"We zijn erg tevreden over de presentatie van Rini van Solingen. We vonden het een zeer inspirerende presentatie en er wordt veel over gesproken in de organisatie."

Beschikbaarheid en informatie

Rini van Solingen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid