Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rens van der Vorst
Bewaar als favoriet

Rens van der Vorst

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Rens van de Vorst combineert een gefundeerd inzicht in de principes achter technologie met vurige stand-up comedy, met maar één doel: ons na laten denken over onze relatie met technologie. Maakt technologie ons leven beter? Weten we wel wat beter is? En hoe krijgen we betere technologie? Rens schuurt, vermaakt én inspireert.

Van Meijel Automatisering B.V.

"Rens van der Vorst was de afsluiter van een dag vol inhoudelijke sessies. Hij geeft een hele leuke presentatie die je wel laat nadenken over je relatie met technologie maar ook vol humor zit."

Rens van der Vorst

Technofilosoof Rens van der Vorst leert ons op geheel eigen wijze beter na te denken over onze relatie met digitale technologie. Hij is de ideale in,- en uitsmijter. Iemand die op een grappige, inspirerende, confronterende én interactieve manier de dag af kan sluiten of beginnen. Rens laat je eerst lachen en dan nadenken.

Rens is auteur van Digitale Gremlins (2022, Atlas Contact) en ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem’ (2020, Atlas Contact). In Digitale Gremlins beschrijft hij hoe je je kunt onttrekken aan de greep van het algoritme. In zijn presentaties zoekt Rens naar antwoorden op belangrijke vragen. Hoe blijf je mens in tijden van exponentiële digitale technologie? Kun je kritisch zijn op technologie én voor vooruitgang?

Op zoek naar antwoorden, komt van alles voorbij. Jezus op geroosterd brood, konijnen in de wolken, op afstand bestuurbare kakkerlakken, transformers, vissen met vingers en rokers voor de ziekenhuisdeuren. Hilarisch, razendsnel, maar steeds functioneel, inzichtelijk en relevant.

Onderwerpen waar Rens van der Vorst over spreekt:

De presentaties van Rens gaan over onze relatie met technologie. Je hoeft als publiek geen voorkennis te hebben. Het is altijd relevant. Voor IT-professionals, managers, docenten, zorgpersoneel, ouders en kinderen. Afhankelijk van het publiek kan hij accenten leggen op:

 • (Generative) AI. Hoe maakt AI ons betere mensen? Is het erg dat we AI niet meer begrijpen?
 • Data: Is datagedreven wel een goed idee?
 • Digitale Gremlins: Wat is het en hoe kus je die van jezelf wakker?
 • Onderwijs: Waarom verandert de wereld zo snel en het onderwijs zo langzaam (terwijl het
  onderwijs de mensen produceert die de wereld veranderen)?
 • Schermtijd: Is appen het nieuwe roken?
 • Hoe technologie ons verandert?
 • De rol van technologie in het onderwijs (bijv. waarom het goed is dat klaslokalen nooit veranderen?)
 • De rol van technologie in het werk (bijv. waarom we juist méér moeten e-mailen)
 • Concrete oplossingen, zoals kaartspellen en alternatieven voor bestaande technologie (zoals de CAPTCHA)

Achtergrond Rens van der Vorst

Rens van der Vorst is technofilosoof. Elke dag inspireert hij studenten, medewerkers en bedrijven om na te denken over hun verhouding met technologie. Hij geeft gastcolleges, verzorgt workshops, schrijft columns, neemt plaats in panels, ontwikkelt lesmateriaal en doet onderzoek naar tools die je helpen om te denken. Alles wat hij geleerd heeft, schreef hij op in zijn boeken ‘Digitale Gremlins’ (2022) en ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem’ (2020).

Eerder schreef Rens een boek over onze relatie met onze smartphone: ‘Appen is het Nieuwe Roken’. Rens van der Vorst is docent en onderzoeker bij Fontys en daarnaast is Rens ook eigenaar van de marktleider in Nederland in custom made veiligheidshesjes. God mag weten waarom.

Interesse in een lezing van Rens van der Vorst of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

"Na een lange dag stil zitten, luisteren en netwerken bracht Rens aardig wat 'jeu' aan de bijeenkomst! Super fijn om een informatieve maar toch zeer ludieke sessie te hebben aan het einde van de dag. Erg leuk!!"

Alfa College

"Prettig contact, fijn voorgesprek. Qua inhoud van de spreker: Heel treffend! Soms op het randje, soms er overheen. Maar door de luchtigheid kan iedereen zich er wel in vinden. Het paste perfect bij het onderwerp van onze inspiratiemiddag over technologische ontwikkelingen en de toepasbaarheid in het onderwijs."

Copaco

"Op advies Rens van der Vorst geboekt. Partners hebben allen erg gelachen en veel geleerd. Achteraf enkel complimenten ontvangen vanuit onze partners, mede mogelijk gemaakt door Rens. Al met al een top ervaring."

CINX

"Communicatie met Rens was zeer goed. Door de corona pandemie hebben we moeten schuiven, maar dat was geen enkel probleem. Prima samenwerking. Rens heeft de presentatie op zijn verjaardag gegeven. Inhoudelijk heb ik zeer positieve reacties mogen ontvangen."

Moonled

"Rens heeft het goed voorbereidt en de invulling werd enthousiast uitgevoerd De ervaring is hoe het beleefd wordt door de groep. De groep was heel erg positief. Het werd enorm goed ontvangen. Combinatie van humor en weetjes en toekomst kijken maakt het een heel interessant verhaal tot de laatste minuut. Rens is een topper!"

Beschikbaarheid en informatie

Rens van der Vorst

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid