Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Rens van der Vorst
Bewaar als favoriet

Rens van der Vorst

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Rens van de Vorst combineert een gefundeerd inzicht in de principes achter technologie met vurige stand-up comedy, met maar één doel: ons na laten denken over onze relatie met technologie. Maakt technologie ons leven beter? Weten we wel wat beter is? En hoe krijgen we betere technologie? Rens schuurt, vermaakt én inspireert.

Copaco

"Op advies Rens van der Vorst geboekt. Partners hebben allen erg gelachen en veel geleerd. Achteraf enkel complimenten ontvangen vanuit onze partners, mede mogelijk gemaakt door Rens. Al met al een top ervaring."

Rens van der Vorst

Technofilosoof Rens van der Vorst leert ons op geheel eigen wijze beter na te denken over onze relatie met digitale technologie. Hij is de ideale in,- en uitsmijter. Iemand die op een grappige, inspirerende, confronterende én interactieve manier de dag af kan sluiten of beginnen. Rens laat je eerst lachen en dan nadenken.

Rens is auteur van Digitale Gremlins (2022, Atlas Contact) en ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem’ (2020, Atlas Contact). In Digitale Gremlins beschrijft hij hoe je je kunt onttrekken aan de greep van het algoritme. In zijn presentaties zoekt Rens naar antwoorden op belangrijke vragen. Hoe blijf je mens in tijden van exponentiële digitale technologie? Kun je kritisch zijn op technologie én voor vooruitgang?

Op zoek naar antwoorden, komt van alles voorbij. Jezus op geroosterd brood, konijnen in de wolken, op afstand bestuurbare kakkerlakken, transformers, vissen met vingers en rokers voor de ziekenhuisdeuren. Hilarisch, razendsnel, maar steeds functioneel, inzichtelijk en relevant.

Onderwerpen waar Rens van der Vorst over spreekt:

De presentaties van Rens gaan over onze relatie met technologie. Je hoeft als publiek geen voorkennis te hebben. Het is altijd relevant. Voor IT-professionals, managers, docenten, zorgpersoneel, ouders en kinderen. Afhankelijk van het publiek kan hij accenten leggen op:

 • (Generative) AI. Hoe maakt AI ons betere mensen? Is het erg dat we AI niet meer begrijpen?
 • Data: Is datagedreven wel een goed idee?
 • Digitale Gremlins: Wat is het en hoe kus je die van jezelf wakker?
 • Onderwijs: Waarom verandert de wereld zo snel en het onderwijs zo langzaam (terwijl het
  onderwijs de mensen produceert die de wereld veranderen)?
 • Schermtijd: Is appen het nieuwe roken?
 • Hoe technologie ons verandert?
 • De rol van technologie in het onderwijs (bijv. waarom het goed is dat klaslokalen nooit
  veranderen?)
 • De rol van technologie in het werk (bijv. waarom we juist méér moeten e-mailen)
 • Concrete oplossingen, zoals kaartspellen en alternatieven voor bestaande technologie (zoals
  de CAPTCHA);

Achtergrond Rens van der Vorst

Rens van der Vorst is technofilosoof. Elke dag inspireert hij studenten, medewerkers en bedrijven om na te denken over hun verhouding met technologie. Hij geeft gastcolleges, verzorgt workshops, schrijft columns, neemt plaats in panels, ontwikkelt lesmateriaal en doet onderzoek naar tools die je helpen om te denken. Alles wat hij geleerd heeft, schreef hij op in zijn boeken ‘Digitale Gremlins’ (2022) en ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem’ (2020).

Eerder schreef Rens een boek over onze relatie met onze smartphone: ‘Appen is het Nieuwe Roken’. Rens van der Vorst is docent en onderzoeker bij Fontys en daarnaast is Rens ook eigenaar van de marktleider in Nederland in custom made veiligheidshesjes. God mag weten waarom.

Interesse in een lezing van Rens van der Vorst of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

CINX

"Communicatie met Rens was zeer goed. Door de corona pandemie hebben we moeten schuiven, maar dat was geen enkel probleem. Prima samenwerking. Rens heeft de presentatie op zijn verjaardag gegeven. Inhoudelijk heb ik zeer positieve reacties mogen ontvangen."

Moonled

"Rens heeft het goed voorbereidt en de invulling werd enthousiast uitgevoerd De ervaring is hoe het beleefd wordt door de groep. De groep was heel erg positief. Het werd enorm goed ontvangen. Combinatie van humor en weetjes en toekomst kijken maakt het een heel interessant verhaal tot de laatste minuut. Rens is een topper!"

De Tuinderij

"Rens van der Vorst is een goede verteller die een ieder 'erbij houdt' en leuke voorbeelden van actuele onderwerpen schetst. Interessant verhaal. Communicatie met despreker.nl verliep prima en we zouden jullie aanbevelen. Bedankt en wellicht tot ziens. Met vriendelijke groet, Rick van Mil De Tuinderij"

CKC Seminars

"Rens van der Vorst heeft onlangs bij ons op het diner tijdens het Landelijk Architectuur Congres gesproken. Hij deed dat opvallend sterk en uitermate grappig! Het was niet alleen een leuk intermezzo tussen de gangen door, maar hij wist ook de inhoud te raken. Bovendien is Rens gewoon een sympathiek persoon om mee samen te werken. Het publiek was enthousiast en wij gaan Rens zeker nog een volgende keer uitnodigen."

HR2Day

"Rens was - met zijn keynote Appen is het Nieuwe Roken - een waardige afsluiter van onze klantendag. Onze klanten gingen naar huis met een glimlach op hun gezicht en een hoop om over na te denken.Andy Verstelle, Directeur"

Beschikbaarheid en informatie

Rens van der Vorst

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1000 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt