Zijn jullie op zoek naar een gezonde balans tussen mens en technologie?

Rudy van Belkom
Bewaar als favoriet

Rudy van Belkom

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Rudy van Belkom is directeur van Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) en spreekt en schrijft over de impact van technologie op onze samenleving. De vraag is volgens hem niet welke toekomst we krijgen, maar welke toekomst we willen.

Parmant Scholen

"Rudy heeft de mensen aan het denken gezet, visueel sterke presentatie. Inspirerend verteller. Ook goed afgestemd op de info over doel studiedag vanuit voorbereidingsgesprek."

Rudy van Belkom

Het nieuws staat bol van angstberichten over technologie: generatieve AI maakt het onderwijs kapot, robots nemen onze banen over en door nepnieuws kunnen we niks meer vertrouwen. We moeten echter niet vergeten dat technologie door mensen wordt ontworpen. Dit betekent ook dat we technologie anders kunnen vormgeven. Rudy van Belkom geeft een genuanceerde kijk op ons technologiegebruik en biedt oplossingen voor een betere harmonie tussen mens en technologie.

De vraag is volgens hem niet welke toekomst we krijgen, maar welke toekomst we willen. Het is missie zijn om de positieve kanten van technologie in de samenleving te benutten en de negatieve aspecten te voorkomen. Rudy staat erom bekend dat hij complexe informatie toegankelijk kan presenteren. Met de nodige humor en anekdotes weet hij ingewikkelde materie tastbaar te maken.

Onderwerpen waar Rudy van Belkom over spreekt

  • Technologie en samenleving
  • Digitale Democratie
  • De toekomst van AI
  • Mediawijsheid (nepnieuws)
  • IT-gebruik jongeren
  • Digitaal burgerschap

Achtergrond Rudy van Belkom

In de afgelopen jaren heeft Rudy van Belkom met zijn toekomstverkenningen de nodige impact gemaakt. Zo heeft hij een onderzoek gedaan naar de toekomst van democratie. Binnen dit onderzoek ontwikkelde hij onder andere de Technologie Kieswijzer, een speciale stemhulp over tech-gerelateerde onderwerpen. Denk aan onderwerpen als privacy, nepnieuws en de macht van Big Tech. Deze stemhulp trok veel media-aandacht.

Je kunt Rudy kennen van zijn verschijning bij VPRO Tegenlicht en Nieuwsuur. Tot nu toe maakten maar liefst 30.000 mensen gebruik van zijn stemhulp en met deze inzichten vormde hij de basis voor zijn nieuwe boek ‘Alive and Clicking’ (2022), waarin hij betoogt dat er hoop is voor de democratie.

Eerder onderzocht hij de toekomst van artificiële intelligentie (AI). Binnen dit onderzoek bracht hij drie deelpublicaties uit en ontwikkelde hij een Ethisch Ontwerpspel voor AI.

Interesse in een lezing van Rudy van Belkom?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Marcus Fairs, Founder and editor-in-chief, Dezeen

"As an ambassador for the Dutch Design Week I approached Rudy to join the politics talk as part of the 'Good Design for a Bad World' series. Rudy is a visionary thinker and has a unique view of the future of democracy and the role that design can play in it. He has a lot of knowledge, switches quickly and knows how to make complex matters understandable to the public. That makes him a great speaker and panel member."

Willem Molengraaf, Managing Partner, Building Heroes

"Ik heb Rudy ingeschakeld als spreker voor de opening van onze nieuwe vestiging van Building Heroes in Breda. Ik was op zoek naar een prikkelende spreker die mensen kon enthousiasmeren voor de toekomst. Rudy overtrof hierin al mijn verwachtingen. Met zijn inspirerende en unieke verhaal weet Rudy mensen niet alleen te boeien, maar maakt hij ook echt impact. Geen standaard plaatjes en praatjes over drones en robots, maar een inhoudelijk onderbouwd verhaal dat je aan het denken zet."

Beschikbaarheid en informatie

Rudy van Belkom

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid