Onderwijskunstenaar Sjef Drummen:

Sjef Drummen spreekt over een nieuw type onderwijs waar leerlingen, van vmbo tot en met gymnasium, volledig op maat leren mét diplomagarantie. De leerlingen komen op één plek samen. Geen klassen, geen vakken, wel 8 professionals, de ouders en de leerling. We doen alleen nog maar wat goed is voor kinderen. Dat lijkt een open deur, maar niets is echter minder waar in ons huidige onderwijsbestel, dat velen van ons, waaronder mijzelf veel goeds gebracht heeft.

Sjef Drummen ontwikkelde samen met zijn Co-Founders “Agora”, dit oud-Griekse woord betekent plein en staat als vernieuwingsschool een radicaal andere manier te vinden om kinderen over de wereld om hen heen te laten leren. Het concept berust op drie pijlers:

1) kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag leren, de school hoeft dat alleen maar te ondersteunen;
2) leren kan overal plaatsvinden. “De wereld is het plein”;
3) en een school functioneert als een “plein dat verbindt”. Er wordt niet meer gedacht in strikt te onderscheiden domeinen als thuis, straat, school en virtueel.

Sjef Drummen: “We hebben ooit het model gehad waarbij je alle kennis van de wereld in stukjes hakt. Je noemt het “vakken”. (…) Wij draaien het helemaal om: we gaan de wereld onderzoeken. Doordat leerlingen die wereld onderzoeken komen ze de kennis tegen die nodig is om de wereld te snappen.

Interesse in Sjef Drummen voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Sjef Drummen SKU UPC Model

Wij hadden Sjef Drummen gevraagd om onze directeuren mee te nemen in zijn verhaal over onderwijs. Daarna zijn we aan de slag gegaan met ons nieuwe bel

May 30, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: AWBR 

Wij hadden Sjef Drummen gevraagd om onze directeuren mee te nemen in zijn verhaal over onderwijs. Daarna zijn we aan de slag gegaan met ons nieuwe beleidsplan. Het was goed te zien hoe het verhaal van Sjef aangekomen was. We zijn erg tevreden over de lezing.


We mochten dit jaar weer ruim 300 schooldirecteuren verwelkomen in Utrecht, een mooi resultaat! De dag is wederom erg positief beoordeeld; daar heb ji

Mar 01, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: PO Congres 

We mochten dit jaar weer ruim 300 schooldirecteuren verwelkomen in Utrecht, een mooi resultaat! De dag is wederom erg positief beoordeeld; daar heb jij natuurlijk een belangrijk aandeel in gehad. Ik wil je daar nogmaals hartelijk voor bedanken.

Met een 9 steek je je er echt bovenuit; ik heb zelf ook genoten van je bijdrage!


5.0 5.0 2 2 Wij hadden Sjef Drummen gevraagd om onze directeuren mee te nemen in zijn verhaal over onderwijs. Daarna zijn we aan de slag gegaan met ons nieuwe beleidsplan. Het was goed te zien Sjef Drummen

Gerelateerde sprekers