Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Sjef Drummen
Bewaar als favoriet

Sjef Drummen

Sjef Drummen spreekt over een nieuw type onderwijs (Agora) waar leerlingen, van vmbo tot en met gymnasium, volledig op maat leren mét diplomagarantie. De leerlingen komen op één plek samen. Geen klassen, geen vakken, wel 8 professionals, de ouders en de leerling.

Hogeschool de Kempel

"Sjef Drummen heeft een vlammend betoog gehouden voor ander (Agora) onderwijs. Met aansprekende voorbeelden heeft hij de aanwezigen weten te raken en... nog belangrijker... het gesprek over goed opleidingsonderwijs op gang gebracht. In de dagen na zijn presentatie wordt aan de koffietafel het gesprek voortgezet en dat koesteren we :-)!"

Sjef Drummen

Sjef Drummen spreekt over een nieuw type onderwijs waar leerlingen, van vmbo tot en met gymnasium, volledig op maat leren mét diplomagarantie. De leerlingen komen op één plek samen. Geen klassen, geen vakken, wel 8 professionals, de ouders en de leerling. We doen alleen nog maar wat goed is voor kinderen. Dat lijkt een open deur, maar niets is echter minder waar in ons huidige onderwijsbestel, dat velen van ons, waaronder mijzelf veel goeds gebracht heeft.

Sjef Drummen ontwikkelde samen met zijn co-founders ‘Agora’, dit oud-Griekse woord betekent plein en staat als vernieuwingsschool een radicaal andere manier te vinden om kinderen over de wereld om hen heen te laten leren. Het concept berust op drie pijlers:

1) kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag leren, de school hoeft dat alleen maar te ondersteunen;
2) leren kan overal plaatsvinden. “De wereld is het plein”;
3) en een school functioneert als een “plein dat verbindt”. Er wordt niet meer gedacht in strikt te onderscheiden domeinen als thuis, straat, school en virtueel.

Sjef Drummen: “We hebben ooit het model gehad waarbij je alle kennis van de wereld in stukjes hakt. Je noemt het “vakken”. (…) Wij draaien het helemaal om: we gaan de wereld onderzoeken. Doordat leerlingen die wereld onderzoeken komen ze de kennis tegen die nodig is om de wereld te snappen.”

Onderwerpen lezingen Sjef Drummen

  • Hoe implementeer je onderwijsinnovaties in een traditionele leeromgeving?
  • Hoe start ik een Agora-‘school’?
  • Het nieuwe onderwijs is sociaal, spiritueel en ethisch
  • 10 geboden van de creativiteit
  • 10 geboden van het 21e eeuwse leren
  • 10 geboden van onderwijsinnovaties

Interesse in Sjef Drummen voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Graafschap College

"Mijn team (MBO - Engineering) maakt prachtig projectonderwijs; contextrijk en in afstemming met het bedrijfsleven. Niettemin is het soms lastig eigenaarschap te organiseren bij de studenten, wat resulteert in studenten die te laat in beweging komen en daardoor in tijdnood komen. Sjef Drummen heeft inspiratie en ideeën gegeven om dit te verbeteren en handvatten gegeven hoe je studenten in de “lead” krijgt. Grappig en opmerkelijk daarbij was dat zijn eigen presentatie niet beantwoordde aan het adagium “practice what you preach”; het was een frontaal verhaal van drie uur. Niettemin hing zijn publiek (mijn team) aan zijn lippen. Het protocol rond de voorbereiding was adequaat en nauwkeurig. Ik hield er een team aan over dat een boost had gekregen aan nieuwe ideeën en drive."

AWBR

"Wij hadden Sjef Drummen gevraagd om onze directeuren mee te nemen in zijn verhaal over onderwijs. Daarna zijn we aan de slag gegaan met ons nieuwe beleidsplan. Het was goed te zien hoe het verhaal van Sjef aangekomen was. We zijn erg tevreden over de lezing."

PO Congres

"We mochten dit jaar weer ruim 300 schooldirecteuren verwelkomen in Utrecht, een mooi resultaat! De dag is wederom erg positief beoordeeld; daar heb jij natuurlijk een belangrijk aandeel in gehad. Ik wil je daar nogmaals hartelijk voor bedanken. Met een 9 steek je je er echt bovenuit; ik heb zelf ook genoten van je bijdrage!"

Beschikbaarheid en informatie

Sjef Drummen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid