Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jacqueline van Ewijk
Bewaar als favoriet

Jacqueline van Ewijk

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Jacqueline van Ewijk is oprichter van de democratische en particuliere school DOE040. Hier kunnen leerlingen zelf bepalen wat ze leren en wanneer ze dat doen. Het maken van toetsen is niet verplicht en leerlingen beslissen mee over allerlei schoolzaken.

Tesi

"Jacqueline had bijzonder veel lef om een democratische school te starten! Ze heeft haar duidelijke levensvisie over onderwijs in Nederland tot uiting gebracht in Veldhoven. Zij runt (samen met haar team) deze school inmiddels zo'n 7 jaren zeer succesvol. De leerlingen bepalen zelf het tempo waarin zij zich willen ontwikkelen en zijn zelf volledig verantwoordelijk voor hun voortgang. Op deze wijze leren deze kinderen al heel vroeg dat zij "zelf kapitein zijn op hun eigen schip". Ze worden op deze manier heel zelfstandig en maken hun eigen keuzes. Ze worden op deze democratische school perfect voorbereid op het volwassen leven. Het enthousiasme van Jacqueline, van de docenten en van de leerlingen gaven mij het bewijs dat leren ook leuk kan zijn."

Jacqueline van Ewijk

Jacqueline van Ewijk is mede-oprichter van de school op waar ze als leergierig kind zelf op had willen zitten: DOE040. Een democratische school waar kinderen van 4 tot en met 21 jaar die de vrijheid krijgen om zich te ontwikkelen. Vertrouwen in de natuurlijke ontwikkeling en vooral een breed en inspirerend aanbod. Inspirerende docenten en begeleiders en vooral ruimte voor kinderen samen. Zodat ook zij veel van elkaar kunnen leren. Kinderen ‘moeten’ volgens Jacqueline niet altijd leren van volwassenen. Je leert vanuit je eigen motivatie, op een natuurlijke manier.

Onderwerpen waar Jacqueline van Ewijk over spreekt

  • Onderwijs
  • Starten van een eigen particuliere school
  • Natuurlijk leren
  • Ontwikkeling
  • Innovatie
  • Intrinsieke motivatie
  • Sociocratisch organiseren: iedere stem telt (besluitvorming zonder hiërarchie)
  • Mediation vanuit de sociocratie

Jacqueline ziet verbindingen en mogelijkheden waar anderen dat vaak (nog) niet zien. Jacqueline van Ewijk is een vlotte verteller en neemt hierbij geen blad voor de mond. Ze kan haar publiek over een groot aantal onderwerpen je met passie meenemen in een gedachtestroom vol nieuwe ideeën.

Over Jacqueline van Ewijk

Als jong meisje verwonderde Jacqueline van Ewijk zich over alles wat er om haar heen gebeurde. Het aantal ‘waarom-vragen’ die ze daardoor op één dag stelde was niet te tellen. Doordat ze op haar scholen een gebrek aan ruimte ervaarde om eindeloos al haar ‘waarom-vragen’ te kunnen stellen, besloot ze om te studeren aan de Vrije Pedagogische Academie. Want, door zelf lerares te worden, kon ze het anders doen. Zo wilde ze ruimte bieden aan de kinderen voor hun ontwikkeling, authenticiteit en verbondenheid, in contact met de wereld. Later liep ze hierin vast, want er was geen school die pastte bij deze visie.

Na de museumacademie en een bedrijfskundige opleiding volgen diverse functies in het bedrijfsleven en een eigen ICT bedrijf. Uiteindelijk start ze na 20 jaar met opleidingen voor coach en sensitherapeut en rond deze succesvol af. Hierin valt alles samen voor Jacqueline: leren, werken en leven vanuit een intrinsieke motivatie. Maar ook: waar mensen zijn is plezier én gedoe en gedoe leidt tot doen. Als Oorzaakdeskundige gaat ze met teams en organisaties aan de slag rondom hun uitdagingen op het gebied van: verandering, weerstand, ergernissen en onbegrip.

Met al haar kennis en competenties als ondernemer richt ze de democratische school DOE040 op.

Geïnteresseerd in lezing van Jacqueline van Ewijk?

Jacqueline van Ewijk is ‘multi talented’, heeft een oog voor detail ziet de eenvoud in complexe gehele en daardoor ook de oorzaak van problemen. Daar waar zij niet tevreden is creëert zij samen met anderen nieuwe mogelijkheden, verbindt mensen en denkt altijd in mogelijkheden met grote maatschappelijke betrokkenheid. 

Nieuwsgiergi wat Jacqueline van Ewijk voor jullie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je door.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jacqueline van Ewijk

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid