Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Dieter-Mockelmann
Bewaar als favoriet

Dieter Möckelmann

Dieter Möckelmann inspireert over onderwijs in de 21e eeuw. Hij gebruikt de kennis die hij in 20 jaar ‘Onderwijs met ICT’ heeft opgedaan om zijn luisteraars te boeien. De voorbeelden die hij presenteert zijn praktisch, prikkelend en uitdagend!

Trias VMBO

"Geweldige ervaring met Dieter Möckelmann. Kundig spreker die onze docenten in een goede modus kreeg voor het volgen van workshops op het gebied van onderwijs & ICT."

Dieter Möckelmann: spreker over onderwijs en ICT

Dieter Möckelmann is onderwijsadviseur en veelgevraagd spreker en inspireert over onderwijs in de 21e eeuw. Met de kennis die hij heeft opgedaan in meer dan 20 jaar ‘onderwijs met ICT’ weet hij u zeker te boeien. Zijn presentaties vallen goed in de smaak doordat hij humor en kennis op authentieke wijze weet te combineren

Het gebruik van technologie en het inzetten van innovatieve oplossingen brengen je sneller van A naar B. Het samenwerken, leren en professionaliseren in een online connected wereld maakt kwalitatief klantcontact en de leerervaring sterker, efficiënter en leuker.

Werken met informatie geldt voor bijna iedereen. De impact van technologie op de samenleving is enorm. Hoe blijven we eigenaar van onze eigen informatie, hoe werken we slimmer samen en ervaren wij gemak, genot en gewin door de inzet van technologie en digitaal werkgemeenschap? Oftewel hoe worden en blijven we digitaal fit?

Mogelijke thema’s lezing Dieter Möckelmann

Het centrale thema van de inhoud kan in overleg worden afgestemd. Dieter spreekt graag over:

 • De impact van technologie op:
  • Leren
  • School
  • (toekomstgericht) onderwijs
  • De samenleving
 • Afstandsonderwijs
  Vlak na 15 maart 2020 kreeg ICT in het onderwijs een impuls die we in al die jaren ervoor nog niet hebben gezien. Wat is nu echt de impact van technologie op leren? Wat moeten we ‘meenemen’ naar het nieuwe normaal? In zijn presentaties wisselt hij met jullie van gedachten.

Naast spreker is Dieter ook inzetbaar als gespreksleider en dagvoorzitter.

Persoonlijke achtergrond Dieter Möckelmann

Oorspronkelijk is Dieter geschiedenisdocent en hij werkte dan ook jarenlang voor Kennisnet als sectormanager primair onderwijs. Sinds 1 januari 2010 heeft hij zijn eigen bedrijf, Dieter.nl. Vanuit dit bedrijf verzorgt Dieter Mockelmann trainingen en consultancytrajecten voor het onderwijs, waarbij de effectieve inzet van ICT de rode draad is.

De laatste jaren is hij een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter en soms wordt hij ‘trendwatcher in het onderwijs’ genoemd. Daarnaast heeft hij een eigen label ‘Like to Share’. Onder dit label organiseert hij evenementen die gaan over de impact van technologie op onderwijs en is hij hoofdredacteur van het Like to Share magazine.

Geschiedenis heeft nog steeds zijn passie. Tijdens zijn opleiding tot leraar is hij in aanraking gekomen met het internet. Direct zag Dieter de kans voor geschiedenisleraren (en geïnteresseerden) om het internet te gebruiken. Dat heeft geleid tot het huidige Historien.nl, een team van auteurs schrijft geschiedenis! Een onafhankelijke Nederlandse geschiedeniswebsite met dagelijks nieuws, artikelen, recensies, interviews en beeldmateriaal over uiteenlopende historische onderwerpen.

Interesse in een sessie met Dieter Möckelmann of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Dieter Möckelmann

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid