Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Toekomst van vastgoed
Bewaar als favoriet

Adjiedj Bakas: Lezing De Toekomst van Vastgoed

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Energiezuinige huizen, eigen afval recycling en andere vormen van duurzaam bouwen komen eraan. Toerisme groeit, de pretparkisering van steden zet door, hotelfuncties en huizenverhuur via platforms als Airbnb nemen toe. Aanslagen in Europa maken straks het platteland weer aantrekkelijk: rurbanisatie. De kantorenmarkt verandert eveneens en in fabrieken komen robots en 3d printers. Een inspirerend, spannende lezing over de toekomst van real estate.

De Toekomst van Vastgoed
De bevolking in veel Europese regio’s krimpt. En steeds meer mensen wonen alleen in de single people society. Alleen wonen wordt duurder, zeker voor senioren, nu de pensioenen gaan krimpen. Woongroepen en meergeneratiewoningen hebben dus de toekomst. Twintigers die zelfstandig woonden, keren terug naar het ouderlijk huis: de kangoeroekinderen. Nu we vaker thuis gaan werken, moet ook de thuiswerkplek Arbo bestendig zijn. Maar we gaan ook anders werken, de portable werkplek komt op. De vervaging van vastgoedfuncties maakt dat eigenlijk alle bestemmingsplannen 5 jaar vrijgegeven moeten worden, om de grote transitie in de samenleving mogelijk te maken. Tegelijkertijd zorgt de lage rente (dat duurt nog wel 40 jaar) ervoor dat beleggen in vastgoed en (landbouw)grond interessanter wordt. (Ver)bouwen verandert door 3d printen, zelf herstellend beton en nog meer nieuws.

Zelf herstellend beton. Water absorberend beton, bouwen met leem en koeienmest, tijdelijk bouwen, gebouwen van geïmpregneerd karton….the sky is the limit in de bouw voor morgen. Energiezuinige huizen, eigen afval recycling en andere vormen van duurzaam bouwen komen eraan. Nieuwe gevel? Lease de gevelbeplating voor 30 jaar van de fabrikant in plaats van het te kopen. Verlichting? Lease de verlichting inclusief het vervangen van lampen, in plaats van het te kopen. 3D geprinte ornamenten? Voorzetgevels zoals in het stadshart van Zaanstad? We gaan weer mooier bouwen want mensen zoeken in gebouwen een decor voor hun leven. Het louter functionalististsiche blokkendoos-bouwen, is voorbij.

We zijn overbewinkeld, webwinkelen neemt toe en vervaagt met fysiek winkelen; webshops openen fysieke winkels. Beleving wordt belangrijk en winkelgebieden worden fors ingekrompen, verfraaid en versterkt met originele (buitenlandse) winkelformules. Plekken waar mensen zichzelf graag uitlaten. Toerisme groeit, de pretparkisering van steden zet door, hotelfuncties en huizenverhuur via platforms als Airbnb nemen toe. Maar tegelijkertijd verandert de ISIS-terreur ook de vastgoedmarkt. Aanslagen in Europa maken straks het platteland weer aantrekkelijk: rurbanisatie.De kantorenmarkt verandert eveneens en in fabrieken komen robots en 3d printers. Een inspirerend, spannende lezing over de toekomst van real estate.

Lezing Adjiedj Bakas over De Toekomst van Vastgoed boeken?
Lezing Adjiedj Bakas over De Toekomst van Vastgoed boeken? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Adjiedj Bakas: Lezing De Toekomst van Vastgoed

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid