Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Marjet Rutten
Bewaar als favoriet

Marjet Rutten

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Marjet Rutten is een innovator in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Marjet Rutten houdt ervan om uit te dagen en te prikkelen, maar op een positieve manier. Ze is een aanjager van de broodnodige vernieuwing in de sector.

De Groot Installatiegroep

"Marjet hadden we uitgenodigd om op onze strategiedag de trends en ontwikkelingen binnen de Bouw- en Installatiebranche te bespreken. Zij heeft dit op een inspirerend manier gedaan. Zeer informatief en op een uitdagende manier. Ze had alle aandacht van onze teamleden. Een aanbeveling waard."

Marjet Rutten

Mijn missie is om te laten zien dat de bouw- en installatiesector nog veel meer kan dan zij tot op heden heeft laten zien. Het is een fantastische sector, maar we kunnen nog veel beter worden.

Marjet Rutten is vanaf 1998 werkzaam in de branche en wil bijdragen aan een dynamische, succesvolle bouw- en installatiesector. Zij doet dit door als publicist en presentator organisaties bewust te maken van de ontwikkelingen om hen heen en hen concrete handvatten te geven hoe zij daarop in kunnen spelen. Innovatie (de energietransitie, digitalisering en industrialisatie) en marketing zijn thema’s waar zij warm voor loopt.

Onderwerpen bij een lezing of workshop door Marjet Rutten

Marjet staat graag voor groepen. Of het nu gaat om een groot congres of een kleine interne bijeenkomst om medewerkers te motiveren of met een managementteam meer de diepte in te gaan. Als ze voor de groep staat gaat het vaak om thema’s als:

  • smart industry (robotisering, industrialisatie, 3D printen)
  • smart engineering (artificial intelligence, generative design, parametrisch ontwerpen)
  • smart building (Internet of Things, predictive maintenance, blockchain)
  • klantgerichtheid (marketing, besluitvorming, verdienmodellen, onderscheidend vermogen en waardecreatie)

Ook thema’s als duurzaamheid, nieuwe materialen- en systemen en opdrachtgeverschap maken onderdeel uit van haar expertisegebieden.

Marjet Rutten als dagvoorzitter

Marjet treedt regelmatig op als dagvoorzitter voor bijeenkomsten die gaan over vernieuwing binnen de sector. Daarbij gaat ze altijd actief het gesprek aan met het publiek. Zoveel mogelijk interactie dus. Dat geldt ook voor presentaties en uiteraard workshops.

Publicaties

Regelmatig publiceert Marjet artikelen en boeken om de impact van de ontwikkelingen op een voor iedereen begrijpelijke manier over te dragen. Soms op eigen initiatief, maar ook in opdracht. Ze heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan. De prikkelende titels staan symbool voor hoe zij de sector wil uitdagen.

  • ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ (2010) -> marktontwikkelingen
  • ‘Van weerstand naar transparant’ (2011) -> social media
  • ‘Vrouwen kunnen niet bouwen’ (2012) -> diversiteit
  • ‘Van ‘kan nie’ naar passie’ (2013) -> veranderingsmanagement
  • ‘Van maken naar raken’ (2015) -> marketing
  • ‘De kracht van een goede opdracht’ (2018) -> opdrachtgeverschap

Marjet adviseert daarnaast organisaties en zelfs ministers over vernieuwingen. In 2012 was zij prominent lid van het team dat de ‘Bouwagenda’ opstelde en uitwerkte en ook binnen de huidige Bouwagenda van Bernard Wientjes speelt zij een rol. Ze is ook actief in beoordelingscommissies en jury’s, waar ze onder meer oordeelt over de marktkansen van geplande product- en procesinnovaties.

Marjet houdt ervan om uit te dagen en te prikkelen, maar wel op een positieve manier. Ze is enthousiasmerend, resultaatgericht, een doener, houdt van actie en is direct en energiek.

Interesse in een lezing van Marjet Rutten?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Marjet Rutten

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid