Jos Lichtenberg: innovatie in de bouw- en vastgoedsector
Jos Lichtenberg is een ervaren spreker en dagvoorzitter bij onderwerpen die hebben te maken met innovatie in de bouw- en vastgoed sector. De rode draad door de ruim 35 jarige carriere wordt gevormd door ‘Transitie en Productontwikkeling’.

Jos Lichtenberg werkte jaren in de bouwindustrie, later als consultant voor industriële, uitvoerende en creatieve bedrijven in de sector. In 2002 promoveerde hij op succes- en faalfactoren bij productontwikkeling en aansluitend werd hij in 2003 benoemd tot hoogleraar Productontwikkeling aan de TU/e. Nog steeds springt hij bij in het bedrijfsleven als er een innovatie uitdaging ligt. Slimbouwen, zijn visie op het resetten van de bouwkolom, heeft marktbreed de nodige aandacht getrokken.

Lezingen Jos Lichtenberg
Jos Lichtenberg heeft een inspirerend verhaal over de bouwsector, de noodzaak tot veranderen en vooral ook over de wijze waarop dat kan worden geeffectueerd. Lezingen kunnen worden gecustomized. Thema’s die veel terug komen zijn de eye openende bijdrage over innovatie in het verleden, van Romeinen, via de industriele revolutie naar het heden, wat er met innovatie in de bouw fout is gegaan, uiteraard Slimbouwen, ook Active House een baanbrekende energie visie, het House of Tomorrow Today, hoe je succesvol kunt zijn met innovatie, over de mystiek rondom de aankoopbeslissing in geval van een nieuw product, etc.

Jos Lichtenberg levert zijn bijdrage voor grote zalen, maar kan ook in klein gezelschappen, in dat geval meer interactief, zijn verhaal houden. Een workshop en (in company) training behoort ook tot de mogelijkheden. In alle gevallen is het doel om de toehoorder te prikkelen en aldus aan het denken te zetten.

Jos Lichtenberg inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Jos Lichtenberg inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Thera de Kramer

  Kun je waarde managen? Ja dat kan. Dit is een vak, Value Management heet het en bestaat al 60 jaar. Thera de Kramer legt uit wat Value Management is en hoe het werkt. Door het managen van waarde kunnen we samen bewuster gebruik maken van ons geld, grondstoffen, natuur, tijd, mensen, alles om ons heen.

   

 • Prof.dr. Jeff Gaspersz

  Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie aan de Nyenrode Business Universiteit en spreker op het gebied van innovatie, leiderschap, kansdenken en verwante onderwerpen. Hij heeft duizenden professionals ondersteund bij de vormgeving van vernieuwingsprocessen en het vinden en realiseren van kansrijke nieuwe concepten en ideeën.

   

 • Arjan Veelers

  Arjan Veelers is 8 jaar geleden begonnen met Nieuwbouw Nederland om de vraag van de woonconsument tot in de details in beeld te brengen. Met een zeer specifiek CRM is daardoor ontwikkelend en bouwend Nederland in staat om vraag gestuurd te ontwikkelen. Ook buiten de woningbouwmarkt is de visie van Arjan interessant waar het gaat om een vraag gestuurde markt, met toepassing van slimme CRM-systemen en de vertaling van “BIG DATA” naar “SMART DATA”.

   

 • Marjet Rutten

  Marjet Rutten is een innovator in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Marjet Rutten houdt ervan om uit te dagen en te prikkelen, maar op een positieve manier. Ze is een aanjager van de broodnodige vernieuwing in de sector.