Hennes de Ridder
Hennes de Ridder is een gewild spreker die in de evaluaties als een kruising wordt gezien van een volksmenner, cabaretier, visionair en geestelijk leider. Hij is ook een veelgevraagd dagvoorzitter die de sprekers flink kan opzwepen.

Als spreker heeft Hennes de Ridder het over zijn ervaringen tijdens de 40 jaar (22 bij de grootste Nederlandse aannemer en 17 bij de TUDelft) waarin hij zich al bezig houd met het ontwikkelen van dynamischecomplexe bouwwerken en constructies in een complexe wereld die steeds sneller verandert. Het gaat altijd om probleemhebbers met hun stakeholders en probleemoplossers met hun toeleveranciers. Aan de orde komen de meest vreemde zaken, bizarre voorbeelden, pikante anekdotes maar ook de onvermijdelijke toekomsten.

In zijn meest recentelijk boek (LEGOlisering van de bouw, 2011) en ook in zijn binnenkort te verschijnen boek (Project Dynamics) schetst Hennes de basisprincipes van toekomstige ontwerpmachines die zich binnen niet al te lange tijd achter de schermen van de I-pads en I-phones van probleemhebbers bevinden om ze te helpen zelf hun bouwwerken te configureren. Dat betreft zowel ontwerpmachines voor nieuwbouw als renovaties. Hij is hier volop mee bezig.

Sinds kort is er een werkend prototype van zo’n ontwerpmachine, waarmee een onomkeerbaar veranderings proces in gang wordt gezet. Het heeft grote consequenties voor de huidige, ambachtelijk werkende bouwsector die voor elk bouwwerk het wiel uitvindt en dat ook heeft gedigitaliseerd (BIM).

De aannemers – ook de D&C aannemers -zullen verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen producenten, die de markt bewerken met gevalideerde parametrische kennismodellen voorzien vanbijbehorende industriele productiemethoden en ondersteund door R&D.

De huidige ingenieursbureaus zullen ook verdwijnen. Zij zullen straks werken bij de probleemhebbers (netwerkbeheerders en portfoliobeheerders) voor het in kaart brengen van de staat waain de Assets zich bevinden. Tevens zullen zij zich bezig houden met strategie en tactiek om de Assets ”fit for purpose” en ”up to date” te houden.

Al met al wordt de bouw door deze ontwikkeling een stuk duurzamer. De bouwwerken worden een stuk beter, betrouwbaarder en goedkoper. Het werk in de bouw wordt een stuk professioneler. De omgang met de omgeving van de bouwwerken wordt soepeler en zakelijker door de digitale mogelijkheden.

Hennes de Ridder zet dit realistische toekomstbeeld tegenover het huidige gepruts in de bouw met de huidige modieuze vernieuwingen, die het tot een dure sociale werkplaats maakt. Zijn verhaal is inhoudelijk, vrij van modieuze prietpraat, hilarisch en humoristisch gebracht met fantastische voorbeelden. Hij kan het in zowel 5 minuten als in drie volle maanden vertellen met de toehoorders op het puntje van de stoel.

Interesse in een sessie met Hennes de Ridder of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field