Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Hennes de Ridder
Bewaar als favoriet

Hennes de Ridder

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Hennes de Ridder schrijft en spreekt gepassioneerd over “Living Buildings” en het daarbij horende evolutionair bouwen dat een einde zou kunnen maken aan de zeer slechte prestaties van zowel de nationale als de internationale bouw ten aanzien van duurzaamheid. Het gaat dan over een zeer grote en fundamentele transitie die onvermijdelijk lijkt.

Locas Techniek

"Meneer de Ridder staat zelf positief in het leven en dat draagt hij graag over aan het publiek. Leuk te zien hoe het publiek meeging in zijn verhaal over circulariteit, verteld vanuit eigen passie voor het vak. Wij waren er content mee."

Hennes de Ridder

Hennes de Ridder was in de periode van 1995 tot 2012 Hoogleraar Integraal Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft en heeft daarvoor 22 jaar als projectleider en trouble shooter bij de toenmalige HBG – een internationale aannemer – gewerkt. Hennes is een gewild spreker die in de evaluaties als een kruising wordt gezien van een volksmenner, cabaretier, visionair en geestelijk leider. Hij is ook een veelgevraagd dagvoorzitter die de sprekers flink kan opzwepen.

Mogelijke onderwerpen lezingen Hennes de Ridder

1. De toekomst van de bouw
2. Duurzaam en circulair bouwen
3. Digitalisering van bouwprocessen

Als spreker heeft Hennes de Ridder het over zijn ervaringen tijdens de 40 jaar (22 bij de grootste Nederlandse aannemer en 17 bij de TUDelft) waarin hij zich bezig houdt met het ontwikkelen van complexe bouwwerken en constructies in een complexe wereld.

Thema’s die terugzullen komen in zijn lezing:

  • In zijn boek ‘LEGOlisering van de bouw’ schetst Hennes de basisprincipes van toekomstige ontwerpmachines die zich binnen niet al te lange tijd achter de schermen van de iPads en iPhones van probleemhebbers bevinden om ze te helpen zelf hun bouwwerken te configureren. Dat betreft zowel ontwerpmachines voor nieuwbouw als renovaties. Hij is hier volop mee bezig.Sinds kort is er een werkend prototype van zo’n ontwerpmachine, waarmee een onomkeerbaar veranderingsproces in gang wordt gezet. Het heeft grote consequenties voor de huidige, ambachtelijk werkende bouwsector die voor elk bouwwerk het wiel uitvindt en dat ook heeft gedigitaliseerd (BIM).
  • De aannemers – ook de D&C aannemers -zullen verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen producenten, die de markt bewerken met gevalideerde parametrische kennismodellen voorzien vanbijbehorende industriele productiemethoden en ondersteund door R&D.
  • De huidige ingenieursbureaus zullen ook verdwijnen. Zij zullen straks werken bij de probleemhebbers (netwerkbeheerders en portfoliobeheerders) voor het in kaart brengen van de staat waain de Assets zich bevinden. Tevens zullen zij zich bezig houden met strategie en tactiek om de Assets ”fit for purpose” en ”up to date” te houden.

Al met al wordt de bouw door deze ontwikkeling een stuk duurzamer. De bouwwerken worden een stuk beter, betrouwbaarder en goedkoper. Het werk in de bouw wordt een stuk professioneler. De omgang met de omgeving van de bouwwerken wordt soepeler en zakelijker door de digitale mogelijkheden.

Hennes de Ridder zet dit realistische toekomstbeeld tegenover het huidige gepruts in de bouw met de huidige modieuze vernieuwingen, die het tot een dure sociale werkplaats maakt. Zijn verhaal is inhoudelijk, vrij van modieuze prietpraat, hilarisch en humoristisch gebracht met fantastische voorbeelden. Hij kan het in zowel 5 minuten als in drie volle maanden vertellen met de toehoorders op het puntje van de stoel.

Interesse in een sessie met Hennes de Ridder of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Hennes de Ridder

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid