Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Overheid van de toekomst
Bewaar als favoriet

Adjiedj Bakas: Lezing De Overheid van de Toekomst

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Deze lezing gaat over de overheid van morgen. Bakas beschrijft de economische pijlers die de nieuwe welvaart voor Nederland kunnen genereren. Hij voorziet dat bedrijven en de vernieuwde overheid zeer hecht gaan samenwerken. Gemeenten, provincies en waterschappen fuseren tot 50 stadstaten of regio’s. De overheid wordt volledig geautomatiseerd: we krijgen digitale gemeentehuizen. Betere service en kostenbesparing tegelijkertijd.

De Overheid van de Toekomst
De maatschappij, dat zijn wij burgers samen. En om iedere burger zo goed mogelijk zijn of haar talenten te laten ontplooien, is er behoefte aan een overheid die burgers faciliteert en niet als hindermacht functioneert. In de participatiemaatschappij die nu in ontwikkeling is, zullen groepen van 150 burgers (‘stammen’) steeds meer zelf kunnen organiseren, net als 12.000 jaar geleden, toen we ook nog in stammen leefden. De meeste bestemmingsplannen die we nu kennen, stammen uit vervlogen tijden, terwijl er nu een ware revolutie gaande is, die van de Digitale Transformatie. Feitelijk zouden alle bestemmingsplannen de komende vijf jaar moeten worden vrijgegeven, om vervolgens nieuwe bestemmingsplannen te ontwikkelen.

De samenleving heeft behoefte aan een ondernemende overheid. In Singapore en Zuid-Korea is een regelmatige personele uitwisseling tussen overheidsfunctionarissen en mensen uit het bedrijfsleven standaard. Goed presterende ambtenaren kunnen er ook een bonus verdienen. Waarom eigenlijk ook niet?

Deze lezing gaat over de overheid van morgen. Bakas beschrijft de economische pijlers die de nieuwe welvaart voor Nederland kunnen genereren. Hij voorziet dat bedrijven en de vernieuwde overheid zeer hecht gaan samenwerken. Nieuw staatskapitalisme, zoals dat al in Zuid-Korea gebeurt. Volledige werkgelegenheid in ruil voor een ideaal klimaat voor bedrijvigheid. Gemeenten, provincies en waterschappen fuseren tot 50 stadstaten of regio’s. Die krijgen een grote mate van autonomie, zoals het Duitse Hamburg dat nu al heeft. De overheid wordt volledig geautomatiseerd: we krijgen digitale gemeentehuizen, zoals de gemeente Molenwaard nu al heeft. Betere service en kostenbesparing tegelijkertijd.

Het politieke landschap zal blijvend opgeschud worden en uiteindelijk in niets meer lijken op wat het nu is. De EU implodeert en de E.E.G (het vroegere economisch samenwerkingsverband van Europese landen) keert terug. De overheid moet een steekhoudend antwoord formuleren op de demografische oorlogsvoering en massa-immigratie die nu plaatsvindt. En ze moet de verliezers van de vooruitgang in eigen land verder helpen.

Lezing Adjiedj Bakas over De Overheid van de Toekomst boeken?
Lezing Adjiedj Bakas over De Overheid van de Toekomst boeken? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Adjiedj Bakas: Lezing De Overheid van de Toekomst

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid