Op zoek naar een spreker over Female & Finance empowerment?

Marianne Bruijn
Bewaar als favoriet

Marianne Bruijn

Marianne Bruijn is expert op SDG 5 gendergelijkheid (Sustainable Development Goal #5). Ze gelooft dat door vrouwen te empoweren en bedrijven te helpen met SDG 5, ze een krachtige bijdrage kan leveren aan het versnellen van gelijk(waardig)heid in de samenleving. Marianne is eigenaar van The Female Fix, dat staat voor Gender Equality door Female & Finance empowerment.

Monique – Rabobank

"Dankzij de aanwezigheid van Marianne werd ons event met een dikke 9 beoordeeld. Ik zou Marianne echt ontzettend aanraden als spreker. Ze is een geweldige spreker voor jouw zakelijke event. Ze is een professional die enorm boeiend en vol passie kan vertellen. Tijdens ons female & finance event was Marianne één van onze sprekers. Ze wist alle dames in de zaal bewust te maken van het belang van financieel onafhankelijk zijn. Empowerment van vrouwen is iets wat Marianne enorm goed kan."

Marianne Bruijn

Marianne Bruijn is toplevel merkstrateeg (Rabobank, McDonald’s en Pearle Opticiens), ondernemer en founder van The Female Fix. Met The Female Fix Strategic Business Consulting, haar boeken en podcast helpt Marianne bedrijven bewuster te maken van genderongelijkheid en ondersteunt ze hen bij het ontwikkelen van beleid en actieplannen gericht op het behalen van de Sustainable Development Doelstelling (SDG) nummer 5: gendergelijkheid.

Marianne begeleidt organisaties in de transformatie naar een inclusieve werkomgeving, waardoor de instroom en doorstroom van vrouwen wordt bevorderd en de uitstroom vermindert.

Met haar strategische consulting en met haar boek, podcasts en inspiratiesessies maakt ze Nederland tevens bewust van het belang van het vergoten van financiële zelfredzaamheid van vrouwen in de weg naar gelijk(waardig)heid. Marianne geeft een onderbouwde visie wat overheid, bedrijfsleven, mannen en vrouwen zelf daaraan kunnen bijdragen.

Thema’s expertise Marianne Bruijn

 • Inclusieve organisatiecultuur
 • De oorzaken en mogelijke oplossingen van de loonkloof
 • Financiële Zelfredzaamheid / Financial awareness
 • Leiderschap en persoonlijk leiderschap
 • Werken / Duurzame inzetbaarheid
 • Ondernemerschap, Finance en Beleggen
 • Generaties op de werkvloer
 • Branding
 • Bewustwording & Gedragsverandering

Masterclass en workshops

 • Masterclass Salarisonderhandeling: you earn it, you deserve it
 • Workshop Jongeren en Geld (16 – 25 jaar)
 • Workshop Financiële zelfredzaamheid

Lees hier meer over haar lezingen en workshops. De content die Marianne gebruikt ziet er visueel aantrekkelijk uit. Vaak wordt in combinatie met een inspiratiesessie haar boek of online cursus aangeboden.

Achtergrond Marianne Bruijn

Marianne Bruijn is ondernemer en een zeer ervaren merkstrateeg. Ze heeft diverse topmarketing- en managementfuncties bekleed bij gerenommeerde A-merken. Met haar 25 jaar werkervaring heeft ze bijgedragen aan het succes van deze organisaties en waardevolle inzichten opgedaan in de dynamiek van het bedrijfsleven. Tevens is Marianne auteur, spreker en expert op SDG 5 gendergelijkheid. Ze gelooft dat door vrouwen te empoweren en bedrijven te helpen met SDG 5, ze een krachtige bijdrage kan leveren aan het versnellen van gendergelijkheid en het creëren van een meer rechtvaardige en duurzame samenleving.

Marianne begeleidt organisaties in de transformatie naar een inclusieve werkomgeving, waardoor de instroom en doorstroom van vrouwen wordt bevorderd en de uitstroom vermindert. Ook uit de onlangs gepubliceerde Female Board Index blijkt dat de doorstroom naar senior- en bestuurlijke posities veel te langzaam gaat. Vanaf nu dienen grote bedrijven rapportage te doen over SDG 5. Daar helpt haar ontwikkelde werkmethode (gebaseerd op de Women Empowerment Principles) bij.

Marianne maakt Finance aansprekend voor Females! Dat doet ze met de Female & Finance Moneytalks, workshops, online cursussen, boek en podcastserie. Marianne koppelt finance aan emotionele life events als samenwonen, carrière maken, kinderen krijgen, scheiden, mantelzorg, pensioen, waardoor finance tastbaar wordt en vrouwen er ook mee aan de slag gaan.

Marianne heeft inmiddels lezingen verzorgd voor organisaties als Rabobank, ABP, Ministerie van Defensie, Tesselschade, Obvion, D&B The Facility Group, Interpolis, Gemeenten, Universiteiten, Scholen, Female Communities en heb diverse media optredens gehad.

Interesse in een lezing of workshop van Marianne Bruijn?

Marianne is een sprankelende persoonlijkheid en blijft de zaal boeien met haar interactieve optreden, diepgaande kennis en persoonlijke levenslessen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Marianne kan bieden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422. We helpen je graag verder!

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Now New Next

"Marianne was te gast in Het Wagenhuis als inspirerende spreker. Het onderwerp ‘financiële zelfredzaamheid’ van vrouwen is een vrij onderbelicht thema in Nederland. Met haar aanstekelijke energie weet Marianne je te boeien en te inspireren. We staan er slecht voor in Nederland en dat moet anders. Ze geeft je handvatten, tips en zet je aan het denken. Mooi thema voor in de boardroom, op de werkvloer of tijdens een business event. Naast ecologische duurzaamheid is sociale duurzaamheid ook van groot belang. En gelukkig krijgt dat thema ook steeds meer aandacht. Als moeder van 4 kids en veel zakelijke ervaring weet ze waar ze over praat en is ze een spreker van klasse."

CEO Jog Groep

"Met onderbouwde data legt Marianne de voordelen van genderdiversiteit in je organisatie uit. Marianne deelt veel persoonlijke ervaringen uit haar corporate verleden, waardoor je ook direct met DE&I aan de slag kunt in je eigen organisatie. Aan de hand van een duidelijk stappenplan heeft Marianne ons management team op een fijne toon uitgelegd hoe je een inclusieve werkomgeving creëert. We realiseren ons dat de directie en het senior management een essentiële rol heeft in het bevorderen van genderdiversiteit."

Beschikbaarheid en informatie

Marianne Bruijn

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1175 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid