Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Michiel van Vugt
Bewaar als favoriet

Michiel van Vugt

Michiel van Vugt neemt je mee over de ratio en emotie achter het maken van keuzes. Waarom neem je rare beslissingen? Wat zijn de gevolgen voor je (toekomst)? Hoe zorg je dat je het net iets slimmer doet? Michiel helpt om mensen bewust te maken van hun keuzes.

BACK2Y

"“What a professional!” is what several have said to me. Well done! Really great job!"

Michiel van Vugt

Michiel van Vugt neemt zijn publiek mee in een verrassend verhaal over ons gedrag. Zijn lezingen gaan over onderwerpen als: Waarom neem je rare beslissingen? Wat zijn de gevolgen hiervan? Maar ook: Hoe kan je voortaan betere (financiële) keuzes maken? En waarom is verandering zo moeilijk en hoe lukt het wel?

Michiels presentatie zorgt voor vermaak, maar laat ook op een confronterende manier zien hoe je gedrag je soms in de weg zit. Hij maakt zijn verhaal toepasbaar, waardoor de toehoorders ook daadwerkelijk iets kunnen veranderen!

Onderwerpen waar Michiel van Vugt over spreekt

 • De psychologie van keuzes
 • Maak voortaan betere keuzes rondom je leven of werk
   • Eerder bereiken wat je wilt
   • Waarom veranderen zo moeilijk is én hoe het wel lukt
 • Maak voortaan betere financiële keuzes
   • Eindelijk financiële rust (5 tips)
   • De invloed van financiële beslissingen op jouw toekomst

De toehoorders gaan weg met inzicht in hoe gemakkelijk het is in valkuilen van gedrag te stappen. Ze herkennen beter hoe bepaalde keuzes gemaakt worden en leren wat zij kunnen doen om meer rust te vinden in het leven (met of zonder geld).

De psychologie van keuzes, veranderen en slimmer gedrag

Verkeerde beslissingen zorgen voor stress en onrust. Zowel thuis als op de werkvloer. Zijn overtuiging is dat rust over je toekomst leidt tot een makkelijker leven. Michiel geeft je uitleg en inzichten over hoe je keuzes verbetert, waardoor je net iets slimmer beslist en je leven (iets) beter maakt.

Ondanks dat gedrag diepgeworteld is, kan je gedrag veranderen. We vertonen bijvoorbeeld veel kuddegedrag, vergelijken ons met de verkeerde mensen en zijn gevoelig voor ankerpunten. De bewustwording van denkprocessen is een start die je helpt beter te onderhandelen bij de keukenboer, minder vatbaar te zijn voor kortingen en je meer penalty’s laat tegen houden. Het halen van doelen, gedrag veranderen en betere keuzes maken is mogelijk. Hoe? Door weten wat je wilt én door het aanleren van nieuwe gewoontes en routines.

Achtergrond Michiel van Vugt

Michiel is schrijver van:

 • de bestseller ‘Net Iets Slimmer’, dat gaat over hoe mensen (financiële) beslissingen nemen. Het boek is ook verkrijgbaar in de UK en VS.
 • ook vertaalde hij het boek ‘Enough? How Much Money Do You Need for the Rest of Your Life?’. (vertaald: Genoeg? Hoeveel geld heb je nodig voor de rest van je leven?)
 • en het boek ‘Je geld of je leven. Hoe jij je geld en je leven slim combineert’.

Sinds 2017 is hij een van de experts die podcasts maakt voor BNR (Je Geld en of Je Leven). Ook verzorgde Michiel van Vugt de TEDx-talk ‘How to make smart money choices‘ en verzorgt hij lezingen in het buitenland (Londen, Dublin, Birmingham.)

Hij werkt ook sinds 2007 bij NNEK Vermogensopbouw. Dit is een bedrijf dat gelooft in de kracht van financieel advies. Samen met de top adviseurs uit de Nederlandse advieswereld helpen bij klanten met een stuk financiële rust.

Michiel van Vugt boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Schreuder

""Op ontspannen wijze heeft Michiel onze relaties bewust gemaakt van de essentie van financiële beslissingen.” - Justin van Vaerenbergh - Schreuder"

Beleggersfair

"“Ik wil je graag nogmaals van harte bedanken voor de zeer gewaardeerde bijdrage. Zonder jou hadden we al onze gasten nooit dit inspirerende event kunnen bieden.” - Roos Mertens - Beleggersfair"

AAZ Adviesgroep

""Een leuke manier om dit onderwerp bij de mensen weer goed op het netvlies te krijgen." - René Groenendijk - AAZ Adviesgroep"

Pubben & Van Enckevort

""Een gepassioneerde presentator die het aanwezige publiek infecteert met zijn boodschap." - Frank van Enckevort - Pubben & Van Enckevort"

Incognito

"“Het was een groot succes en dat niet in de laatste plaats door jouw bijdrage.” - Richard Neve - Incognito"

Blogs van Michiel van Vugt

Lees meer
Dit betaal je voor een goed beleggingsresultaat (en dat heb je nodig)
Michiel van Vugt weet alles over het opbouwen van een vermogen, slimme (financiële) beslissingen maken, maar is ook expert in leven in het nu. In zijn blog lees je waarom je tegenwoordig moét beleggen, waarom dat enigszins eng is en hoe je investering uiteindelijk zal verlopen (kosten vs. rendement).

Beschikbaarheid en informatie

Michiel van Vugt

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid