Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Chantal van der Leest
Bewaar als favoriet

Chantal van der Leest

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro , 1250 - 2000 Euro

Mensen helpen betere keuzes maken, dat is waar neuropsycholoog en wetenschapsjournalist Chantal van der Leest zich voor inzet. Een uitdaging, aangezien we allemaal ongemerkt denkfouten maken. Gewapend met humor en kennis over de werking van de hersenen laat ze haar publiek kennismaken met de meest kostbare denkfouten.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

RWS | Rijkswaterstaat

Chantal van der Leest heeft ons meegenomen in het functioneren van ons feilbare denken op het werk. Haar boek is gebaseerd op het boek van Daniel Kahneman, 'Thinking fast and slow'. Een boek dat iedereen gelezen moet hebben. Chantal heeft dat met treffende (voor)beelden bij ons gebracht en tevens een methode geleerd de nadelige kanten van ons brein te beperken. De organisatie was prima geregeld.

Chantal van der Leest

Chantal van der Leest combineert hersenwetenschap met humor en herkenning van ons eigen rare menselijke gedrag. Waarbij haar flair en de manier waarop ze speelt met het publiek aanvoelt als hele goede cabaretvoorstelling.

Mensen kunnen Chantal inschakelen wanneer zij het idee hebben dat hun werknemers of doelgroep in situaties komen waar belangrijke beslissingen moeten worden gemaakt en denkfouten veel voorkomen. Zoals bij risico-inschattingen, planningen, gedragsverandering, het beoordelen van mensen. Bijvoorbeeld bij de politie, de bouw, in HR, in het onderwijs of bij voorlichtingsinstanties. Eigenlijk zijn denkfouten zo wijd verspreid dat ze in elke situatie voorkomen.

Onderwerpen

  • Beslissingen en denkfouten
  • Framing
  • Vooroordelen
  • Voedingskeuzes
  • Gedragsverandering
  • Leer te falen

Achtergrond Chantal van der Leest

Chantal van der Leest is neuropsycholoog, wetenschapsjournalist en communicatieadviseur. Elke donderdag verschijnt er een column van haar hand in AD over denkfouten op het werk en ze publiceert daarnaast regelmatig in Psychologie Magazine. Hoe mensen keuzes maken vormt een rode lijn door de carrière van Chantal van der Leest. Ze ontleedde het brein tijdens haar studie Neuropsychologie en moedigde met sprankelende voorlichtingsmaterialen mensen aan tot betere eetkeuzes bij het Voedingscentrum.

Haar eerste boek ‘Ons feilbare denken op het werk‘ (2018, Business Contact) werd goed ontvangen door de media. Zo verschenen er grote interviews in NRC en AD en de eerste druk was in een maand geheel uitverkocht. Ondertussen is er ook een luisterboek verschenen van haar boek.

Interesse in een lezing van Chantal van der Leest of heb je een vraag?

Met een lezing van Chantal raakt jouw publiek meer bewust van hun gedrag, krijgen ze meer inzicht, motivatie en handvatten om te veranderen. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Recensies

RWS | Rijkswaterstaat

Chantal van der Leest heeft ons meegenomen in het functioneren van ons feilbare denken op het werk. Haar boek is gebaseerd op het boek van Daniel Kahneman, 'Thinking fast and slow'. Een boek dat iedereen gelezen moet hebben. Chantal heeft dat met treffende (voor)beelden bij ons gebracht en tevens een methode geleerd de nadelige kanten van ons brein te beperken. De organisatie was prima geregeld.Beschikbaarheid en informatie Chantal van der Leest

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker