Chantal van der Leest

“Het is mijn missie om mensen betere beslissingen te laten maken met wetenschappelijke kennis als basis, om zo veelgemaakte denkfouten te voorkomen.” – Chantal van der Leest

Van der Leest combineert hersenwetenschap met humor en herkenning van ons eigen rare menselijke gedrag. Waarbij haar flair en de manier waarop ze speelt met het publiek aanvoelt als hele goede cabaretvoorstelling.

Mensen kunnen Chantal inschakelen wanneer zij het idee hebben dat hun werknemers of doelgroep in situaties komen waar belangrijke beslissingen moeten worden gemaakt en denkfouten veel voorkomen. Zoals bij risico-inschattingen, planningen, gedragsverandering, het beoordelen van mensen. Bijvoorbeeld bij de politie, de bouw, in HR, in het onderwijs of bij voorlichtingsinstanties. Eigenlijk zijn denkfouten zo wijd verspreid dat ze in elke situatie voorkomen.

Onderwerpen

  • Beslissingen en denkfouten
  •  Framing
  •  Vooroordelen
  •  Voedingskeuzes
  •  Gedragsverandering
  •  Leer te Falen

Achtergrond

Chantal van der Leest is neuropsycholoog, wetenschapsjournalist en communicatieadviseur. Elke donderdag verschijnt er een column van haar hand in AD over denkfouten op het werk en ze publiceert daarnaast regelmatig in Psychologie Magazine. Hoe mensen keuzes maken vormt een rode lijn door de carrière van Chantal van der Leest. Ze ontleedde het brein tijdens haar studie Neuropsychologie en moedigde met sprankelende voorlichtingsmaterialen mensen aan tot betere eetkeuzes bij het Voedingscentrum.

In november 2018 verscheen haar eerste boek ‘Ons feilbare denken op het werk‘ bij Business Contact. Dit boek is goed ontvangen door de media. Zo verschenen er grote interviews in NRC en AD en de eerste druk was in een maand geheel uitverkocht. Ondertussen is er ook een luisterboek verschenen van haar boek.

Interesse in een lezing van Chantal van der Leest of heb je een vraag?

Met een lezing van Chantal raakt jouw publiek meer bewust van hun gedrag, krijgen ze meer inzicht, motivatie en handvatten om te veranderen. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro / 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Chantal van der Leest SKU UPC Model

Chantal van der Leest heeft ons meegenomen in het functioneren van ons feilbare denken op het werk. Haar boek is gebaseerd op het boek van Daniel Kahn

Oct 07, 2019 by Anonymous
Bedrijfsnaam: RWS | Rijkswaterstaat 

Chantal van der Leest heeft ons meegenomen in het functioneren van ons feilbare denken op het werk. Haar boek is gebaseerd op het boek van Daniel Kahneman, 'Thinking fast and slow'. Een boek dat iedereen gelezen moet hebben. Chantal heeft dat met treffende (voor)beelden bij ons gebracht en tevens een methode geleerd de nadelige kanten van ons brein te beperken. De organisatie was prima geregeld.


5.0 5.0 1 1 Chantal van der Leest heeft ons meegenomen in het functioneren van ons feilbare denken op het werk. Haar boek is gebaseerd op het boek van Daniel Kahneman, 'Thinking fast and slow' Chantal van der Leest

Gerelateerde sprekers