Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Chantal van der Leest
Bewaar als favoriet

Chantal van der Leest

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Mensen helpen betere keuzes maken, dat is waar gedragspsycholoog en wetenschapsjournalist Chantal van der Leest zich voor inzet. Een uitdaging, aangezien we allemaal ongemerkt denkfouten maken. Gewapend met humor en kennis over de werking van de hersenen laat ze haar publiek kennismaken met de meest kostbare denkfouten.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

"Op een erg luchtige manier werden herkenbare voorbeelden geschetst. Er ontstond een interactief gesprek waarbij veel werd gelachen. Er ontstond een open sfeer met veel enthousiasme en er kwam veel positieve energie los!"

Chantal van der Leest

Het is mijn missie om mensen betere beslissingen te laten maken met wetenschappelijke kennis als basis, om zo veelgemaakte denkfouten te voorkomen. - Chantal van der Leest

Chantal van der Leest combineert hersenwetenschap met humor en herkenning van ons eigen rare menselijke gedrag. Waarbij haar flair en de manier waarop ze speelt met het publiek aanvoelt als hele goede cabaretvoorstelling.

Mensen kunnen Chantal inschakelen wanneer zij het idee hebben dat hun werknemers of doelgroep in situaties komen waar belangrijke beslissingen moeten worden gemaakt en denkfouten veel voorkomen. Zoals bij risico-inschattingen, planningen, gedragsverandering, het beoordelen van mensen. Bijvoorbeeld bij de politie, de bouw, in HR, in het onderwijs of bij voorlichtingsinstanties. Eigenlijk zijn denkfouten zo wijd verspreid dat ze in elke situatie voorkomen.

Onderwerpen

  • Beslissingen en denkfouten
  • Perfectionisme
  • Framing
  • Vooroordelen
  • Voedingskeuzes
  • Gedragsverandering
  • Leer te falen

Achtergrond Chantal van der Leest

Chantal van der Leest is gedragspsycholoog, wetenschapsjournalist en communicatieadviseur. Elke donderdag verschijnt er een column van haar hand in AD over denkfouten op het werk en ze publiceert daarnaast regelmatig in Psychologie Magazine. Hoe mensen keuzes maken vormt een rode lijn door de carrière van Chantal van der Leest. Ze ontleedde het brein tijdens haar studie Neuropsychologie en moedigde met sprankelende voorlichtingsmaterialen mensen aan tot betere eetkeuzes bij het Voedingscentrum.

Haar eerste boek ‘Ons feilbare denken op het werk‘ (2018, Business Contact) werd goed ontvangen door de media. Zo verschenen er grote interviews in NRC en AD en de eerste druk was in een maand geheel uitverkocht. Ondertussen is er ook een luisterboek verschenen van haar boek.

Recent is haar tweede boek uitgekomen ‘Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn – 13 tips tegen perfectionisme’. Naar aanleiding van dit boek geeft Chantal van der Leest ook lezingen en workshops bij bedrijven, op onderwijsinstituten en op congressen. Over omgaan met falen, haalbare doelen stellen, zelfzorg en compassie en omgaan met storende gedachten.

Interesse in een lezing van Chantal van der Leest of heb je een vraag?

Met een lezing van Chantal raakt jouw publiek meer bewust van hun gedrag, krijgen ze meer inzicht, motivatie en handvatten om te veranderen. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Adviesbureau LetsOpp

"Chantal heeft bij ons op kantoor een geweldig informatieve en prikkelende sessie georganiseerd, vol herkenning en humor. En hoewel we zelf al best goed bekend waren met het werk van Kahneman, hebben we toch weer meer geleerd over systeem 1 en 2, over irrationaliteit bij het nemen van beslissingen, en over de impact van groepsdynamiek op besluitvorming!"

RWS | Rijkswaterstaat

"Chantal van der Leest heeft ons meegenomen in het functioneren van ons feilbare denken op het werk. Haar boek is gebaseerd op het boek van Daniel Kahneman, 'Thinking fast and slow'. Een boek dat iedereen gelezen moet hebben. Chantal heeft dat met treffende (voor)beelden bij ons gebracht en tevens een methode geleerd de nadelige kanten van ons brein te beperken. De organisatie was prima geregeld."

Beschikbaarheid en informatie

Chantal van der Leest

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid