Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Maurits-Groen
Bewaar als favoriet

Maurits Groen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Maurits Groen is communicatieadviseur, milieuactivist en ondernemer. Hij staat bekend als koploper op het gebied van duurzaamheid. Hij was vier jaar hoofdredacteur van Milieudefensie, is oprichter van het eerste Nederlandse milieucommunicatiebureau en heeft diverse groene ondernemingen opgericht.

Maurits Groen

Maurits Groen zette zich al in voor duurzaamheid voordat het een bekende term was. Hij is oprichter van het eerste Nederlandse milieucommunicatiebureau en geldt inmiddels als een van de meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid. Maurits stond elk jaar hoog in de ‘Duurzame Top 100’ van Dagblad Trouw en werd de zevende keer, in 2015, zelfs nummer 1 (en werd daarna jurylid).

Als oprichter van diverse bedrijven en stichtingen, en met zo’n 45 jaar aan ‘groene’ ervaring, staat Maurits klaar om zijn expertise te delen.

Thema’s waar Maurits Groen over spreekt

  1. Duurzaamheid
  2. Circulaire economie
  3. Duurzaam ondernemen

Maurits is tevens inzetbaar als dagvoorzitter. Hij leidt bijeenkomsten met zowel zakelijke precisie en heeft tegelijkertijd een vlotte aanpak, doorspekt met humor. Door zijn ruime ervaring in het voorzitten van talloze bijeenkomsten in de afgelopen decennia heeft Maurits al deze kwaliteiten kunnen ontwikkelen en verfijnen.

Achtergrond Maurits Groen

Duurzaamheid zit bij Maurits Groen in zijn genen. Toen hij als achtjarige hoorde dat je papier kunt recyclen, ging hij direct deur-aan-deur oude kranten ophalen.

Maurits Groen raakte tijdens zijn studie Politicologie bevlogen over de milieu- en ontwikkelingsproblematiek. Hij was ruim vier jaar hoofdredacteur van het blad Milieudefensie en was in de tachtiger en negentiger jaren direct betrokken bij het eerste Nationaal Milieubeleidsplan. Tevens fungeerde hij als raadgevende trait d’union voor actiegroepen, onderzoeksinstellingen, non-profit organisaties, overheid en bedrijfsleven.

Ook is Maurits oprichter van het eerste Nederlandse milieucommunicatie-adviesbureau. Sinds enkele jaren (co-)initieert zijn bureau zelf ook nieuwe bedrijven op duurzaamheidsgebied.

Media
Maurits werkte voor radioprogramma ‘Vroege Vogels’ en tv-programma ‘Puur Natuur’. Ook maakt hij diverse radio- en televisiedocumentaires, waaronder ‘Krijgt de Club van Rome toch gelijk?‘, ‘De glazen velden‘ en ‘Reus op lemen voeten‘.

Daarnaast publiceerde hij boeken als ‘De natuur terug’ en ‘Kiezen of verliezen’.

Initiatieven
In het verleden haalde hij tot viermaal toe Al Gore naar Nederland (2006, 2008, 2010 en 2011). Hij initieerde/organiseerde vier filmpremières: An Inconvient Truth, 2006; The 11th Hour, 2007; The Age of Stupid, 2009; Silent Snow, 2011), waarvan drie in het Amsterdamse Tuschinkski.

In 2010 organiseerde hij de Klimaattrein, die later met de NL delegatie naar de ‘Kyoto-onderhandelingen’ in Kopenhagen reed.

Ondernemingen
Maurits Groen fungeert graag als initiatiefnemer en informele verbinder achter de schermen van duurzame projecten en activiteiten.

In 2011 richtte hij een drietal bedrijven op waaronder WakaWaka, producent van super efficiënte solar LED-lampen en opladers (mobiele telefoons, USB-radio’s, tablets). WakaWaka’s worden ingezet voor noodhulp in crisisgebieden en voor onderwijs aan kinderen in gebieden zonder elektriciteitsnet (omvat 1,2 miljard mensen!). WakaWaka heeft inmiddels ca. twee miljoen mensen in meer dan veertig landen voorzien van licht en/of elektriciteit.

Ook is Maurits Groen mede-oprichter van

  • Kipster (2017), ’s werelds meest dier-, natuur-, milieu- en boervriendelijke en bovendien de eerste klimaatneutrale eierboerderij.
  • Ignite.Now (2021), dat ultra-efficiënte cookstoves produceert die branden op pellets van agro-afval in plaats van op hout of houtskool (en waardoor tegelijkertijd een afvalprobleem wordt opgelost én er geen enkele boom meer gekapt hoeft te worden voor een kookvuur -wat nog altijd wordt gedaan door circa 3 miljard mensen)
  • Wholy Greens (2021), dat ‘veggi-pasta’ maakt van spelt en 50% ‘geredde groenten, met extra eiwitten vezels en ‘slow carbs’.

Voorzitter
Daarnaast is hij voorzitter van enkele stichtingen zoals Duurzame Dinsdag (sinds 2011), WakaWaka Foundation (sinds 2012), De Groene Grachten (sinds 2014), Green Light District (sinds 2019) en van cultureel en maatschappelijk centrum Pakhuis De Zwijger en van magazine en digitaal platform OneWorld (beide sinds 2018).

Interesse in Maurits Groen als spreker of dagvoorzitter voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Maurits Groen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid