Marga Hoek

Het is mijn missie om innovatief en duurzaam gedreven ondernemen te bevorderen, mét behoud van winstgevendheid en versterking van concurrentiepositie en continuïteit. – Marga Hoek

Marga geniet internationale erkenning als een voorloper in de overgang naar de Nieuwe Economie. Als internationale keynote spreker weet zij haar toehoorders met haar passie, heldere visie en gefundeerde kennis te inspireren en te motiveren. Ze wordt gezien als expert op het gebied van duurzaam ondernemen en het investeren in én financieren van business die een directe, positieve invloed heeft op duurzame ontwikkeling.

Ze laat tijdens haar lezingen zien op wat voor manier ondernemen verandert wanneer duurzaamheid als uitgangspunt wordt genomen en hoe dit bijdraagt aan de Nieuwe Economie. Sinds oktober 2016 doet ze dit vanuit haar rol als CEO van Business for Good. Dit bedrijf ondersteunt duurzame scale-op bedrijven om versneld te groeien en toegang te krijgen tot nieuwe markten, over de hele wereld.

Achtergrond Marga Hoek
Marga Hoek heeft met haar jarenlange ervaring als bestuurder, directielid en nu algemeen directeur zeer uitgebreide kennis van ondernemerschap en van de duurzame economie. Op wat voor manier gaan deze twee hand in hand? Hoe kunt ook u binnen uw bedrijf duurzaamheid als vertrekpunt nemen? Hoe kan de wetenschap hier nieuwe inzichten in geven en het nog sneller plaats te laten vinden?

Marga Hoeks heeft de universitaire opleiding ‘Strategic Management’ gevolgd en werkte daarna enkele jaren als consultant voordat zij CEO werd van Thunnissen Groep BV. Als CEO gebruikte Marga haar kennis en ervaringen om het bedrijf met een duidelijke visie naar de toekomst te leiden. In 2010 richtte Marga De Groene Zaak op, in 2012 gevolgd door de oprichting van Het Groene Brein.

  • De Groene Zaak is de Nederlandse werkgeversorganisatie voor duurzame ondernemingen en stelt zich ten doel de verduurzaming van de Nederlandse economie en daarbinnen het bedrijfsleven te versnellen.
  • Het Groene Brein is netwerk dat meer dan 55 wetenschappers uit alle disciplines bundelt, met als doel de transitie naar een duurzame economie te versnellen en hiertoe de innovatiesnelheid van het bedrijfsleven te vergroten.

Ze is bovendien een partner bij Chairman Mentors International, een Europees bedrijf dat CEO’s in staat stelt te profiteren van de ervaring van een ervaren voorzitter over de hele wereld.

Zakendoen in de nieuwe economie (Managementboek van het jaar 2014)
Marga Hoek schreef het managementboek ‘Zakendoen in de nieuwe economie’. Ze geeft de lezer bruikbare handvatten om innovatiever en slagvaardiger te ondernemen. Zakendoen in de Nieuwe Economie geeft kortom een businesscase voor duurzaam ondernemerschap: juist door te laten zien dat duurzaam ondernemerschap een businesscase op zichzelf is. De inhoud van dit boek is het resultaat van intensieve crowd sourcing, zo’n honderd interviews met CEO’s van (inter)nationale ondernemingen en de input van cutting edge wetenschap.

Haar boek ‘The Trillion Dollar Shift‘ (2018) is uitgeroepen tot winnaar van de Axiom Business Book Awards in de categorie Filantropie / Non-profit / Duurzaamheid. Het doel van het boek is om cruciale kennis te ontsluiten over hoe bedrijven succesvol kunnen inspelen op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, terwijl ze de waarde voor zowel onze wereld als hun bedrijven benutten. Naast haar Axiom Business Book Award is ze gehonoreerd met een erkenning in Thinkers50, als een van de 30 invloedrijke managementdenkers.

Marga Hoek inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field