Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bob Hendrikx
Bewaar als favoriet

Bob Hendrikx

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Wonen in een levende schimmel. Als het aan Bob Hendrikx (TU Delft Msc.) ligt is dit in de nabije toekomst mogelijk. Bob neemt je mee in zijn wilde en ambitieuze avonturen. Hij zal je brein prikkelen met nieuwe innovaties.

Bob Hendrikx

Als we blijven bouwen zoals we nu doen, zijn straks alle grondstoffen op en is er geen leven op aarde meer mogelijk. Daarom moeten we volgens Bob op zoek naar een nieuwe manieren van bouwen: circulair en met hernieuwbare materialen. Tijdens zijn afstudeeronderzoek ontdekte hij een schimmel die als basis kan dienen voor huizen. Wonen in een ‘levend’ huis is de toekomst.

Bob Hendrikx (TU Delft Msc.) is een professionele storyteller die je meeneemt in zijn wilde en ambitieuze avonturen. Hij prikkelt je brein met nieuwe innovaties en schudt je wakker. Hij wordt ook wel ”A very funny guy, with a very serious message” genoemd. Bob is te zien geweest op (inter)nationale mediaplatforms zoals TEDx, FOX, NRC en NOS.

Onderwerpen

  • Duurzaam ondernemen
  • Circulair bouwen
  • Innovatie
  • Klimaatverandering

Of kies uit deze lezingen

Living Materials (18 min)
We gaan wonen in levende huizen. Wat?! Deze visionaire toespraak van Bob benadrukt ons huidige parasitisme en toont onze nieuwe relatie met de natuur. Een combinatie van innovatief onderzoek aan de TU Delft begeleidt met prachtige beelden van organisme zorgt ervoor dat je gaat denken als de natuur. Stel je voor, een gebouw dat groeit, ademt en in staat is zichzelf te genezen.

I bought a house for $1000 (18 min)
Waarom kopen drie jonge studenten een huis voor $1000 in het apocalyptische Detroit? Dit filmische en persoonlijke verhaal onthult de worstelingen en levenslessen die Bob heeft geleerd tijdens zijn ondernemersreis met The Motown Movement. Een social enterprise die duurzaam wonen voor iedereen bereikbaar wil maken. Als ware duurzame Robin Hoods trekken ze ten strijde. Maar wat treffen ze aan in een stad waar 60% van de bevolking is vertrokken?

Achtergrond

De technologie om klimaatverandering te bestrijden is er, maar waarom gebruikt niet iedereen deze? In deze frustratie ligt de passie van Bob Hendrikx. Deze environmental entrepreneur wil duurzaamheid voor iedereen toegankelijk maken. Bob is de oprichter van The Motown Movement, Super Power en behoort tot de top 100 jonge duurzame leiders van Nederland. Zijn visie is om mensen te empoweren en te inspireren naar een duurzame toekomst. In 2019 groeide Bob een levende huis van mycelium op de Dutch Design Week. Een huis dat ademt, groeit en zichzelf kan herstellen. Bob is oprichter van Loop Biotech en veel in het nieuws met de door hem ontwikkelde levende doodskist.

Interesse in een lezing van Bob Hendrikx?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Bob Hendrikx

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid