Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Profielfoto Wiebe Wakker
Bewaar als favoriet

Wiebe Wakker

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Wiebe Wakker is een duurzame avonturier bekend van zijn project ‘Plug Me In’, een elektrische road trip van 1.222 dagen en 100.000 kilometer door 34 landen. Zijn doel was en is nog altijd om mensen te inspireren om duurzamere vormen van transport te kiezen.

Gemeente Amsterdam

"Wiebe heeft onlangs zijn waanzinnige verhaal verteld bij de gemeente Amsterdam bij de afdeling Ruimte en Duurzaamheid. Het is een jongensboek vol avontuur en uitdagingen die onoverkomelijk lijken. Met enkel de foto's zou je het publiek al boeien, maar tijdens jouw verhaal bespreek je onderwerpen als duurzaamheid, samenwerking en omgaan met tegenslag. Mijn collega's verlieten geïnspireerd de bijeenkomst. Een aanrader! "

Wiebe Wakker

Wiebe is duurzaam avonturier en de eerste persoon ooit die in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld reed. Hij reed in 1.222 dagen 100.000 kilometer door 34 landen in een elektrische auto. Zijn reis is een voorbeeld dat je door samen te werken en connecties te maken extreme doelen kan bereiken én laat Wiebe zien dat de wereld helemaal niet zo’n slechte plek is.

Natuurlijk ging zijn avontuur niet zonder slag of stoot en had hij de nodige uitdagingen te overwinnen. Maar steeds weer wist Wiebe verder te komen door de hulp van vriendelijke locals of zijn online volgers.

In zijn presentatie deelt Wiebe zijn belangrijkste beweegredenen om dit avontuur aan te gaan. Ondanks alle obstakels die hij onderweg tegenkwam, wist hij alsnog zijn einddoel aan de andere kant van de wereld te bereiken en zo honderdduizenden mensen te inspireren.

Mogelijkheden lezing Wiebe Wakker:

Wiebe zorgt altijd voor een naadloze integratie met het thema van het evenement en de rest van het programma. En natuurlijk naar de achtergrond van de deelnemers. Zo worden uw verwachtingen en die van de deelnemers in één klap overtroffen. Wiebe inspireert, geeft energie, daagt uit tot een andere manier van leven en zorgt voor een positief wereldbeeld. Mogelijke thema’s:

  • Duurzaamheid / Duurzaam Leven / Duurzame mobiliteit
  • ‘Plug Me In’
  • Uitdagingen tijdens de reis
  • Reizen & Avontuur
  • Dromen waarmaken
  • Uit de comfortzone
  • Doorzettingsvermogen
  • (Globale) Samenwerking
  • Social media & PR

Een lezing van Wiebe Wakker is ook beschikbaar als webinar.

Over Wiebe Wakker

Wiebe studeerde in 2014 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn afstudeerproject was ‘Plug Me In’, een avontuurlijke reis met een missie.  Om Sydney te bereiken vroeg Wiebe wildvreemden hem “in te pluggen” met energie. Op deze website konden mensen hun locatie selecteren en hem een bank, maaltijd of stroom voor de auto aanbieden. Aan de hand van deze aanbiedingen werd de route bepaald en zo reed Wiebe kriskras over de wereld. In 3,5 jaar tijd reed Wiebe kriskras over de wereld om te informeren, inspireren en de transitie naar een duurzame toekomst te versnellen. Met zijn reis bewijst hij dat elektrische auto’s wel lange afstanden kunnen afleggen en daarom wel betrouwbaar zijn.

In voorbereiding op zijn reis en tijdens de reis heeft Wiebe veel internationale en nationale media-aandacht gekregen. Zo is hij door buitenlandse media als CNN, BBC, The Times, Bloomberg, National Geographic en Unilad geïnterviewd of is zijn verhaal gedeeld. In Nederland heeft de NOS en het RTL Nieuws aandacht geschonken aan zijn verhaal.

Wiebe is nu EV ambassadeur om zijn steentje bij te dragen aan de promotie van duurzame mobiliteit en inspireert hij anderen met zijn reisverhalen.

Interesse in een lezing van Wiebe Wakker?

Inspireren, dat is wat Wiebe doet. Hij vertelt hoe hij tijdens zijn reis zonder geld toch steeds weer verder kwam en blikt terug op uitdagingen die ieder mens tot wanhoop zouden drijven. Maar vooral inspireert Wiebe de mensen in zijn publiek om ook zelf hun dromen achterna te gaan.

Als je Wiebe Wakker zou willen boeken als spreker, kun je vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier. Wij helpen je graag verder!

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Hoogheemraadschap van Delfland

"Innovatie, duurzaamheid, inspiratie, avontuur, humor, levenslessen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoten heb ik van de presentatie van Wiebe bij Hoogheemraadschap Delfland over zijn reis naar Australië en alle levenslessen die hij daaruit gehaald heeft. Wiebe neemt je in een kleine 50 minuten volledig mee in zijn auto en de blijdschap van het halen van de finish was zelfs voor mij voelbaar omdat ik zo meegenomen werd. "

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IENW)

"We hebben enorm genoten van de verhalen van Wiebe over zijn bizarre tocht in een elektrische auto naar Australië. Met zijn nuchtere humoristische opmerkingen bij het visuele spektakel weet Wiebe te boeien tot het einde. Je krijgt zelf zin om op reis te gaan en het helpt bijna therapeutisch tegen “range anxiety"."

Rob Hoefnagel - Directeur Move Beyond

"Wat een inspirerend verhaal! Wiebe stond op het podium als zichzelf. Open en eerlijk, met humor en veel visuals zet hij je aan het denken. Wiebe heeft ons geleerd dat je niet bang hoeft te zijn voor het onbekende. Een klein beetje moed om de sprong te wagen helpt. Hij geeft sprekende voorbeelden waardoor je opnieuw beseft dat je altijd oordeelt, waar dit vaak onjuist is. Met vertrouwen op de goedheid van mensen, ontstaan spontaan mooie samenwerkingen. Ben je op zoek naar een voorbeeld waarbij het doel duidelijk is, maar de reis onbekend? Wil je gelijktijdig aan het denken gezet worden over het volgen van je dromen waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is? Ik kan jullie Wiebe aanbevelen. "

Impact Event Duurzaam Zeist

"Tijdens zijn levendige betoog doorspekt met anekdotes, zelfspot en humor hing iedereen aan zijn lippen. Veel mooie foto's en films maken zijn verhaal en de uitdagingen waar hij voor heeft gestaan invoelbaar. Dit kan iedereen inspireren op het vlak van duurzame mobiliteit, goedheid van de mens en oplossen van problemen! "

Perron038

" Met zijn verhaal over de wereldreis in elektrische auto wist hij de bedrijven in de zaal te enthousiasmeren en niet onbelangrijk, aan het lachen te maken. Wiebe spreekt op een nuchtere en spontane manier en staat echt als zichzelf op het podium. Hij zet je aan het denken; niet alleen over duurzaamheid, maar vooral ook op het gebied van in het diepe springen en op avontuur gaan. "

Beschikbaarheid en informatie

Wiebe Wakker

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid