Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Monique Drent
Bewaar als favoriet

Monique Drent

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Monique is een energieke circulaire ondernemer, die snapt hoe je complexe systeemveranderingen kan aanpakken. De enorme textielafvalberg wordt door haar inzet langzaam kleiner, met één kledingstuk tegelijk. Haar kwetsbaarheid, moed én vermogen om grote uitdagingen om te zetten naar simpele oplossingen en dagelijkse voorbeelden, maken haar een geliefd spreker onder uiteenlopende publieken.

Monique Drent

Monique Drent is een pionier op het gebied van circulair ondernemerschap, met een focus op het verduurzamen van de textielindustrie. Ze is mede-oprichter van de circulaire start-up The Swapshop. Bij deze keten van kledingruilwinkels kan je kleding ruilen in plaats van kopen. The Swapshop is succesvol en groeit snel. In 2021 werd Monique verkozen tot één van de meest duurzame jongeren van Nederland in de Duurzame Jonge 100, dankzij haar inzet voor het verduurzamen van de Nederlandse textielindustrie.

Monique is dagelijks in gesprek met consumenten, ambtenaren, onderzoekers, scholieren, studenten en andere ketenpartners over de noodzakelijke veranderingen om onze huidige textielindustrie circulair te maken. Zij krijgt energie van het dagelijks zoeken naar oplossingen en een complex politiek landschap dat langzaam veranderd. Ze houdt ervan partijen met uiteenlopende achtergronden en krachten samen te brengen om zo tot schaalbare oplossingen voor onoplosbare problemen te komen, zoals overconsumptie.

Mogelijke thema’s lezing

  • Circulaire economie
  • Systeemverandering
  • Het verkleinen van de textielafvalberg
  • De impact door kledingruilen
  • Vrouwelijk ondernemerschap
  • Circulair ondernemerschap
  • Gedragsverandering

Monique weet complexe onderwerpen eenvoudig uit te leggen, met grappige voorbeelden uit haar dagelijkse activiteiten. Ze durft zich kwetsbaar, maar krachtig op te stellen en betrekt haar publiek regelmatig bij haar verhaal. Hierdoor ontstaat er direct verbinding!

Achtergrond Monique Drent

Monique studeerde cum laude af van haar Master Sociologie: Contemporary Social Problems aan de Universiteit van Utrecht. Haar ervaringen als docent aan de Hogeschool Rotterdam en de Universiteit van Utrecht én projectleider bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties helpen Monique navigeren door een complexe systeem van politieke afhankelijkheden en uiteenlopende belangen en communicatiemiddelen. Zij zet graag haar tanden in complexe vraagstukken en wordt geprezen om haar probleemoplossende vermogen.

Binnen 2 jaar heeft Monique Drent twee succesvolle winkels geopend en is er een klantenbestand opgebouwd van meer dan 5.000 swappers in de twee grootste steden van Nederland. Door een slim businessmodel heeft The Swapshop in 2021 14.000.000 liter water en 31.500 kg CO2-eq bespaard. En met het in 2022 gelanceerde franchise concept wil Monique samen met haar business partner het swappen over heel Nederland (en daarbuiten) verspreiden en de gemaakte impact verveelvoudigen.

Monique Drent boeken voor een lezing?

Heb je vragen over de lezing van Monique of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Blogs van Monique Drent

Lees meer
Monique Drent over zelfeffectiviteit
Monique Drent is een pionier op het gebied van circulair ondernemerschap, met een focus op het verduurzamen van de textielindustrie. Ze snapt hoe je complexe systeemveranderingen kan aanpakken. In deze column deelt ze haar overpeinzingen hoe je verandering kan aanwakkeren bij mensen.

Beschikbaarheid en informatie

Monique Drent

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid