Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Quinten Selhorst spreker lezing
Bewaar als favoriet

Quinten Selhorst

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro, Boven 4000 Euro

Quinten Selhorst is oprichter en voormalig CEO van felyx, één van Nederlands bekendste startups van dit moment. In de afgelopen zeven jaar wist deze jonge ondernemer een idee uit te bouwen tot een bedrijf dat miljoenen per jaar omzet, honderden medewerkers in dienst heeft en internationaal actief is.

The FSE Career Day Team - Max Kloosterman

"Quinten Selhorst's public speaking prowess is insightful, entertaining and engaging at the same time. His natural charisma, coupled with his ability to engage, connect, and inspire the audience, sets him apart as a captivating speaker. Quinten's talent for simplifying complex subjects and providing relatable examples ensures that his presentations leave a lasting impact on the listeners. He is undeniably a bridge builder between theoretical understanding and practical application. "

Quinten Selhorst

In 2015 lopen Quinten Selhorst en zijn co-founder Maarten Poot tegen idee aan van felyx: carsharing, maar dan met brommertjes. Ideaal, want: gratis kunnen parkeren, files voorbijrijden, de mogelijkheid om met z’n tweeën te rijden (in tegenstelling tot e-bikes) en als laatste: het betreft een compact voertuig, waardoor de druk op de openbare ruimte wordt verkleind.

In 2017 betreden ze met 108 gedeelde elektrische scooters de Amsterdamse markt, als eerste partij in de Benelux. In de daarop volgende 7 jaar heeft Quinten vaak het verschil moeten maken in een hypercompetitieve markt, waarin het bedrijf zelf veel verschillende fasen en uitdagingen heeft gekend. Van het opstellen van een solide business model, snel opschalen en succesvolle onboarding, tot het werven van groeikapitaal, de culturele uitdagingen binnen een internationaal team en jezelf steeds opnieuw uitvinden als CEO.

Tijdens zijn lezingen deelt hij zijn kennis en persoonlijke ervaringen over de uitdagingen op het gebied van ondernemen en leiderschap.

Thema’s waar Quinten Selhorst over spreekt

  • Het opzetten van een start-up
  • Succesvol ondernemerschap en leiderschap
  • Van idee tot een bedrijf van tientallen miljoenen omzet
  • Technologie en data & analytics stack als voorwaarde voor succes
  • Hoe technologie te implementeren in je bedrijf
  • Internationaal bedrijf aansturen

Achtergrond Quinten Selhorst

Quinten Selhorst wordt op 17 oktober 1987 geboren in een ondernemersgezin in het Oosten van het land. Na het afronden van zijn middelbare school vertrok hij naar Groningen voor de studie BSc International Business and Management en vervolgens de studie MSc International Business and Management aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tussendoor studeert hij ook aan de Business School of Stockholm, waar hij bevriend raakt met Maarten Poot, zijn latere compagnon bij felyx. Na het afronden van zijn studies vervolgt Quinten zijn academische loopbaan in de UK, waar hij een tweede MSc International Marketing voltooid. Hierna start hij zijn professionele carrière als consultant in Amsterdam.

Een belangrijke drijfveer voor Quinten is dat hij impact maakt op de wereld. Zowel tijdens zijn consultancy-tijd waar hij sectorspecifiek binnen healthcare werkte, als nu met felyx, hij slaagde er altijd in om deze waarde terug te laten komen in zijn werk.

In 2023 heeft Quinten besloten om een stap terug te doen als CEO en executive board member en nu als Advisory Board member en grootaandeelhouder aan te blijven bij felyx. Zodoende geniet Quinten na 7 jaar van wat meer vrije tijd en zet hij zijn kennis en ervaring nu in door anderen te helpen met organisatievraagstukken tot het moment dat hij weer een nieuwe onderneming zal starten.

Geïnteresseerd in een lezing door Quinten Selhorst?

Lonneke zorgt gegarandeerd voor een lezing van formaat. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Quinten Selhorst

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid