Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Lotte Leufkens
Bewaar als favoriet

Lotte Leufkens

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Lotte Leufkens is ingenieur en heeft het uiterst succesvolle CloudCuddle bedtent bedacht: een bed dat speciaal ontworpen is voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Vanuit het ondernemen maakt Lotte zich hard voor innovativiteit binnen de gehandicapte- en ouderenzorg en spreekt zij met veel passie en liefde over (sociaal) ondernemerschap en innovatie.

Net4Kids Foundation

"Met haar inspirerende achtergrond als sociaal ondernemer, met een ongelooflijke passie het leven van gehandicapte kinderen en hun gezinnen te verbeteren, hebben wij Lotte Leufkens gevraagd als dagvoorzitter voor ons online event over sociaal ondernemerschap. Ze heeft op ons, en op de ondernemers aan tafel, veel indruk gemaakt met haar presentatiestijl. Na deze prettige samenwerking hopen we zeker vaker met haar te kunnen werken."

Lotte Leufkens

Lotte Leufkens (1992) is werktuigbouwkundige en founder van CloudCuddle, een bedrijf dat bedtenten ontwikkelt voor gehandicapte kinderen en ouderen. Die kinderen kunnen ’s nachts aan het dwalen raken en moeten om die reden vaak in hoge kooien met kussens slapen. Loodzwaar, en dus onmogelijk om te vervoeren.

Leufkens bedacht daarom als student van TU Delft een bed dat tot een lichtgewicht pakketje van 50 x 30 x 30 centimeter is te vouwen. De innovatie biedt deze gezinnen weer de mogelijkheid om veilig naar grootouders, op vakantie of het ziekenhuis te gaan zonder poespas of het vastbinden/opsluiten van hun eigen kind. Na de productlancering regende het prijzen voor de jonge ondernemer.

Haar ervaringen als (sociaal) ondernemer, waaronder zoals de vele ups en downs, helpen Lotte als dagvoorzitter én spreker om tot de kern te komen en geen vraag uit het publiek onbeantwoord te laten.

Mogelijke onderwerpen voor een lezing

  • Innovatie in de zorg
  • Sociaal ondernemen
  • Internationaal ondernemen
  • Vrouwelijk ondernemerschap

Lotte staat bekend om de passie, energie en enthousiasme waarmee ze haar publiek weet te raken en mee te nemen in haar verhaal als jonge ondernemer.

Lotte Leufkens als dagvoorzitter

Vanwege haar ondernemersavontuur spreekt Lotte vaak op het podium over CloudCuddle. Hierdoor wordt zij ook regelmatig gevraagd als (online) dagvoorzitter. Ze maakt veel indruk met haar ontspannen en professionele presentatiestijl. Ze kan in vele uiteenlopende settings het gesprek goed leiden door haar ervaring in de zorg, tech, innovatie en ondernemen. Eerdere opdrachtgevers, zoals Philips, de KvK en het BPL Pensioenfonds, waren zeer tevreden met deze jonge onderneemster die gewichtig het gesprek kon leiden.

Achtergrond

Tijdens haar studie Werktuigbouwkunde kwam Lotte veel in contact met gezinnen met meervoudig gehandicapte kinderen. Met haar zorginnovatie CloudCuddle heeft ze door de jaren heen vele prijzen gewonnen, zoals de TEDx Amsterdam Women Startup Award, Student Ondernemer van Nederland en behoort ze tot de FD Talent 50 onder de 35. CloudCuddle is bovendien door de European Investment Bank uitgeroepen tot ‘Europese Sociale Onderneming van het Jaar’.

Lotte is daarnaast ambassadeur van het RVO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken omtrent internationaal vrouwelijk ondernemerschap. De campagne die hier bij hoort heet Groei Over Grenzen. In deze campagne schuift zij ook regelmatig aan om te spreken over haar ervaringen hiermee en hoe we als rolmodel hierin kunnen optreden en hier een groei in kunnen waarmaken, zoals in bijvoorbeeld de talkshow van The Next Women

Interesse in Lotte Leufkens als spreker of dagvoorzitter?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Lotte Leufkens

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid