Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Stephen Ummelen
Bewaar als favoriet

Stephan Ummelen

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

Stephan is een vooraanstaand expert op het gebied van waardengedreven organiseren. Zijn jarenlange ervaring leveren unieke inzichten en prachtige anekdotes om als organisatie werk te maken van betekenis en geloofwaardigheid.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

De Nieuwe Rede

Stephan Ummelen is een spreker met een zeer doordacht verhaal. Hij legt verbanden en introduceert ideeën die jou als toehoorder niet alleen boeien, hij laat je ook zelf denken en reflecteren. Iets wat heel goed past ook weer bij zijn onderwerpen, zoals kernwaarden en purpose. Stephan biedt echt een belangrijk geluid, dat organisaties moeten horen.

Focus Plaza

Het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties staan aan de vooravond van grote veranderingen. Beslissers en beïnvloeders bij instanties en bedrijven zijn onder druk van de millenials en generatie Z op zoek naar een nieuw verhaal. Een verhaal waarin verder gekeken wordt dan alleen de spreadsheets met ambitieuze omzetdoelstellingen en het winstbejag van de aandeelhouders. Stephan Ummelen weet als geen ander te verwoorden waar de knelpunten liggen als bedrijven en instanties besluiten om ethiek naast winst te plaatsen. Met authentieke passie en een forse dosis praktijkervaring neemt hij het publiek mee naar de meerwaarde van waardengedreven ondernemerschap. Geen saai en wetenschappelijk betoog, maar een met feiten onderbouwde roadtrip door een snel veranderend landschap, waarin zingeving en purpose centraal staan. Zelfs de meest kritische luisteraar ontkomt er niet aan om na het verhaal van Stephan genuanceerder naar de belangen van de nieuwe generatie stakeholders te kijken. De visie van deze waardengedreven auteur en spreker werkt niet alleen aanstekelijk, maar geeft ook richting en praktische handvatten voor iedereen die in organisaties strategische en duurzame keuzes moet maken.

Stephan Ummelen

Stephan Ummelen is expert op het gebied van waardengedreven organiseren. Hij is ervan overtuigd dat echtheid voor betere bedrijven en een sterkere samenleving zorgt. 

Stephan helpt organisaties die moeite hebben om geloofwaardig te communiceren over hun waarden. Dit doet hij door hen duidelijk te maken waar het probleem ligt en hoe ze een betere dialoog kunnen voeren met medewerkers en klanten in het teken van betere, betekenisvolle relaties.

Met zijn achtergrond als reclamedirecteur weet Stephan Ummelen het onderscheid te maken tussen betekenis (purpose) en reclamepraatjes. Zijn jarenlange ervaring met dit onderwerp leveren prachtige anekdotes en inspirerende handvatten om als organisatie werk te maken van betekenis en geloofwaardigheid.

Onderwerpen waar Stephan Ummelen over spreekt

 • Purpose en missie/visie
 • (kern)Waarden
 • Ethiek
 • Faciliterend leidinggeven
 • Medewerkersbetrokkenheid
 • Vertrouwen
 • Organisatieverandering/cultuur
 • Rentmeesterschap
 • Werktrends
 • Menselijke relaties op de werkvloer

Over Stephan Ummelen

Stephan is opgegroeid in de Verenigde Staten. Toen hij op zijn 18e terugkeerde naar Nederland en niet precies wist wat hij wilde startte hij een reclamebureau. Het bureau werd (per ongeluk) succesvol, maar Stephan raakte gedesillusioneerd door greenwashing en andere reclamepraatjes. Stephan stapte eruit om zich met zijn nieuwe adviesbureau ‘Waardengedreven’ te richten op ethiek en het vertrouwen in organisaties.

Ook heeft hij een wetenschappelijke methode ontwikkeld om de geloofwaardigheid van (kern)waarden -binnen de gehele organisatie- te achterhalen. 

Stephan Ummelen boeken voor een lezing?

Ontdek tijdens de lezing van Stephan hoe je ervoor zorgt dat waarden verder gaan dan reclame en medewerkers oprecht betrokken raken bij de cultuur van de organisatie.

Neem contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22 voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

De Nieuwe Rede

Stephan Ummelen is een spreker met een zeer doordacht verhaal. Hij legt verbanden en introduceert ideeën die jou als toehoorder niet alleen boeien, hij laat je ook zelf denken en reflecteren. Iets wat heel goed past ook weer bij zijn onderwerpen, zoals kernwaarden en purpose. Stephan biedt echt een belangrijk geluid, dat organisaties moeten horen.

Focus Plaza

Het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties staan aan de vooravond van grote veranderingen. Beslissers en beïnvloeders bij instanties en bedrijven zijn onder druk van de millenials en generatie Z op zoek naar een nieuw verhaal. Een verhaal waarin verder gekeken wordt dan alleen de spreadsheets met ambitieuze omzetdoelstellingen en het winstbejag van de aandeelhouders. Stephan Ummelen weet als geen ander te verwoorden waar de knelpunten liggen als bedrijven en instanties besluiten om ethiek naast winst te plaatsen. Met authentieke passie en een forse dosis praktijkervaring neemt hij het publiek mee naar de meerwaarde van waardengedreven ondernemerschap. Geen saai en wetenschappelijk betoog, maar een met feiten onderbouwde roadtrip door een snel veranderend landschap, waarin zingeving en purpose centraal staan. Zelfs de meest kritische luisteraar ontkomt er niet aan om na het verhaal van Stephan genuanceerder naar de belangen van de nieuwe generatie stakeholders te kijken. De visie van deze waardengedreven auteur en spreker werkt niet alleen aanstekelijk, maar geeft ook richting en praktische handvatten voor iedereen die in organisaties strategische en duurzame keuzes moet maken.Beschikbaarheid en informatie Stephan Ummelen

 • 8,9 op basis van +620 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker