Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ben Kuiken Nieuw Organiseren voor HR of Managers
Bewaar als favoriet

Ben Kuiken

Kuiken schreef diverse managementboeken, waaronder De laatste manager, Fuck de regels en De PRET-factor. Tijdens een prikkelende en soms confronterende lezing schudt Ben Kuiken zijn publiek klaarwakker en laat zien dat PRET onmisbaar is. Zonder bevlogen mensen zullen organisaties in deze eenentwintigste eeuw niet kunnen overleven.

Ben Kuiken

“Het is mijn missie om mensen te helpen de zin in hun werk (opnieuw) laten ontdekken en te laten stoppen met de on-zin.” – Ben Kuiken

Last van hardnekkige organisatievraagstukken? Werkdruk, gebrek aan controle, medewerkers die zich nauwelijks laten sturen en maar niet willen veranderen… Dan is het tijd voor organisatiefilosoof Ben Kuiken.

In tegenstelling tot problemen in de materiële wereld worden de meeste organisatieproblemen veroorzaakt door de manier waarop we naar de (organisatie)-werkelijkheid kijken, erover praten en denken. Welke woorden gebruik je? Welke aannames zitten er onder de beelden die je van de situatie hebt? Zit je misschien gevangen in een groef van je eigen denken (of dat van anderen)?

Onderwerpen lezingen Ben Kuiken:

 • Nieuw Organiseren (Hoe kun je de organisatie zo inrichten dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren?)
 • Nieuw Organiseren voor HR of Managers (Welke rol speel jij als HR-manager/professional?)
 • Nieuw Organiseren voor Managers
 • PRET (PRET staat voor plezier op het werk, maar ook voor de factoren die maken dat mensen optimaal presteren: Positief, Respect, Enthousiasme en Team)
 • Fuck de regels (Ben is niet tegen regels, maar het zijn er langzamerhand wel een beetje veel geworden. Hoe kunnen we de boel weer ontregelen?)
 • Complexiteit: Het leven wordt steeds complexer. Zeggen we, en we knikken ernstig. Maar wat betekent dat? Wat is complexiteit eigenlijk, en hoe kun je ermee omgaan? Het helpt in elk geval niet om dingen te versimpelen en ze bijvoorbeeld in regels en protocollen te gieten. Maar wat dan wel?
 • Speelruimte creëren in organisaties: Tijdens deze workshop of masterclass gaan jullie op een speelse en interactieve manier met elkaar aan de slag om de speelruimte in de organisatie te vergroten. Het resultaat: meer plezier, meer verbinding en mensen zijn flexibeler en staan meer open voor verandering.

Ont stroeven en ont-groeven

De organisatiefilosoof helpt je om te ont-groeven en te ont-stroeven. Door te spelen met taal ontstaat er een zin die wellicht zin-voller voor je is dan de oude zin. Door je overtuigingen en aannames tegen het licht te houden ontstaat er ruimte in je hoofd en kan je probleem zomaar verdwijnen als sneeuw voor de zon. De organisatiefilosoof denkt niet mee, maar tegen.

Over Ben Kuiken

Ben Kuiken studeerde filosofie in Utrecht, was jarenlang journalist en schreef diverse boeken met prikkelende titels als De laatste manager, Fuck de regels en De Zinmakers. Hij was oprichter en aanjager van het platform nieuworganiseren.nu en blogt over thema’s als complexiteit, plezier op het werk en de zin van het leven. Hij is bovendien auteur van:

 • Het Grote Fröbelboek voor Adviseurs (2021) – Speelruimte creëren in organisaties. (Co-auteur met Marijne Vos). Leer meer…
 • De Organisatiefilosoof (2019) – Hoe kun je filosofie gebruiken om beter met je problemen om te gaan? Lees meer…
 • De Zinmakers (2018) – Leer van de pioniers van het nieuwe organiseren en ontdek waarop zij de complexiteit te lijf gaan.
 • Eerste Hulp bij Nieuw Organiseren (2015) – Maak kennis met radicale maar beproefde remedies voor nieuw organiseren.
 • De PRET-factor (2014) – Geef betrokkenheid en creativiteit de ruimte en reken af met zinloze regels en hiërarchie.
 • Fuck de regels (2012) – Dit boek laat haarfijn zien dat mensen verantwoordelijkheid nemen als ze vertrouwen krijgen.
 • De laatste manager (2010) – Lees hoe steeds meer organisaties vertrouwen op ondernemende, zelfsturende professionals.

Interesse in een lezing van Ben Kuiken of heeft u een vraag?

De organisatiefilosoof is te boeken voor een lezing of als side-kick op een congres waar hij kan zorgen voor verdieping en reflectie. Ben reflecteert op wat er die dag gezegd is en hoe je daar ook anders naar kunt kijken. En hij daagt het publiek uit om hun eigen organisatievragen aan de organisatiefilosoof voor te leggen en daar samen anders naar te kijken.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Ben Kuiken

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid