Ben Kuiken – spreker over nieuw organiseren
Ben Kuiken is organisatiefilosoof, journalist en schrijver van een aantal managementboeken, waaronder De laatste manager, De PRET-factor en Eerste Hulp bij Nieuw Organiseren. Hij is de initiatiefnemer van het platform nieuworganiseren.nu, voor en over nieuwe manieren van organiseren.

Ben gelooft heilig in de menselijke creativiteit. Zet een groep mensen bij elkaar en ze verzinnen en realiseren de meest briljante dingen. Mits ze de ruimte krijgen. Helaas is dat in veel organisaties niet het geval. We hebben, vaak met de beste bedoelingen, systemen gebouwd die ons beperken en ongelooflijk veel tijd en energie vreten. Hoe we dat weer ongedaan kunnen maken en hoe we professional én manager kunnen bevrijden van doorgeslagen regelgeving en controlezucht, daarover vertelt Ben graag en veel.

Met prikkelende voorbeelden uit de praktijk en inspirerende verhalen uit filosofie en wetenschap zet Ben je aan tot (anders) denken en (anders) doen. Ben geeft lezingen en workshops over uiteenlopende thema’s als nieuw organiseren, zingeving, management, werkgeluk, complexiteit en regels. Volgens deze filosoof is organiseren een werkwoord: het is iets wat je doet, en waar je ook moeite voor moet doen, aldus Ben.

Thema’s waar je Ben voor kunt vragen:
Nieuw Organiseren (Hoe kun je de organisatie zo inrichten dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren?)
Nieuw Organiseren voor HR of Managers (Welke rol speel jij als HR-manager/professional?)
Nieuw Organiseren voor Managers
PRET (PRET staat voor plezier op het werk, maar ook voor de factoren die maken dat mensen optimaal presteren: Positief, Respect, Enthousiasme en Team)
Fuck de regels (Ben is niet tegen regels, maar het zijn er langzamerhand wel een beetje veel geworden. Hoe kunnen we de boel weer ontregelen?)
Complexiteit: Het leven wordt steeds complexer. Zeggen we, en we knikken ernstig. Maar wat betekent dat? Wat is complexiteit eigenlijk, en hoe kun je ermee omgaan? Het helpt in elk geval niet om dingen te versimpelen en ze bijvoorbeeld in regels en protocollen te gieten. Maar wat dan wel? Afgelopen maart is over dit onderwerp zijn nieuwste boek uitgekomen, De ZINmakers.

Ben begeleidt ook workshops waarin hij met de deelnemers aan de slag gaat over de bedoeling en de manier waarop je dit het beste met elkaar kunt organiseren.
Met zijn lezingen en workshops probeert Ben zo goed mogelijk in te spelen op de vragen van de mensen in de organisatie en waar zij samen naartoe willen.

Persoonlijke missie
De kunst en kunde van nieuw organiseren

Interesse in een lezing van Ben Kuiken of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field