HomeSprekers Ben Kuiken

Ben Kuiken

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

“Het is mijn missie om mensen te helpen de zin in hun werk (opnieuw) laten ontdekken en te laten stoppen met
de on-zin.” – Ben Kuiken

Vraag vrijblijvend informatie

Ben Kuiken – De organisatiefilosoof

Last van hardnekkige organisatievraagstukken? Werkdruk, gebrek aan controle, medewerkers die zich nauwelijks laten sturen en maar niet willen veranderen… Dan is het tijd voor organisatiefilosoof Ben Kuiken

In tegenstelling tot problemen in de materiële wereld worden de meeste organisatieproblemen veroorzaakt door de manier waarop we naar de (organisatie)- werkelijkheid kijken, erover praten en denken. Welke woorden gebruik je? Welke aannames zitten er onder de beelden die je van de situatie hebt? Zit je misschien gevangen in een groef van je eigen denken (of dat van anderen)?

Onderwerpen 

  • Nieuw Organiseren (Hoe kun je de organisatie zo inrichten dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren?)
  • Nieuw Organiseren voor HR of Managers (Welke rol speel jij als HR-manager/professional?)
  • Nieuw Organiseren voor Managers
  • PRET (PRET staat voor plezier op het werk, maar ook voor de factoren die maken dat mensen optimaal presteren: Positief, Respect, Enthousiasme en Team)
  • Fuck de regels (Ben is niet tegen regels, maar het zijn er langzamerhand wel een beetje veel geworden. Hoe kunnen we de boel weer ontregelen?)
  • Complexiteit: Het leven wordt steeds complexer. Zeggen we, en we knikken ernstig. Maar wat betekent dat? Wat is complexiteit eigenlijk, en hoe kun je ermee omgaan? Het helpt in elk geval niet om dingen te versimpelen en ze bijvoorbeeld in regels en protocollen te gieten. Maar wat dan wel? Afgelopen maart is over dit onderwerp zijn nieuwste boek uitgekomen, De ZINmakers.

Ont stroeven en ont-groeven

De organisatiefilosoof helpt je om te ont-groeven en te ont-stroeven. Door te spelen met taal ontstaat er een zin die wellicht zin-voller voor je is dan de oude zin. Door je overtuigingen en aannames tegen het licht te houden ontstaat er ruimte in je hoofd en kan je probleem zomaar verdwijnen als sneeuw voor de zon. De organisatiefilosoof denkt niet mee, maar tegen.

Ben Kuiken (1965) studeerde filosofie in Utrecht, was jarenlang journalist en schreef diverse boeken met prikkelende titels als De laatste manager, Fuck de regels en De Zinmakers. Hij was oprichter en aanjager van het platform nieuworganiseren.nu en blogt over thema’s als complexiteit, plezier op het werk en de zin van het leven. Lees meer…

Interesse in een lezing van Ben Kuiken of heeft u een vraag?

De organisatiefilosoof is te boeken voor een lezing of als side-kick op een congres waar hij kan zorgen voor verdieping en reflectie. Ben reflecteert op wat er die dag gezegd is en hoe je daar ook anders naar kunt kijken. En hij daagt het publiek uit om hun eigen organisatievragen aan de organisatiefilosoof voor te leggen en daar samen anders naar te kijken.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Meer video’s

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Ben Kuiken

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker