Ben Kuiken – spreker over nieuw organiseren
Ben Kuiken is filosoof, journalist en schrijver van een aantal managementboeken, waaronder De laatste manager, De PRET-factor en Eerste Hulp bij Nieuw Organiseren. Hij is de initiatiefnemer van het platform nieuworganiseren.nu, voor en over nieuwe manieren van organiseren.

Ben gelooft heilig in de menselijke creativiteit. Zet een groep mensen bij elkaar en ze verzinnen en realiseren de meest briljante dingen. Mits ze de ruimte krijgen. Helaas is dat in veel organisaties niet het geval. We hebben, vaak met de beste bedoelingen, systemen gebouwd die ons beperken en ongelooflijk veel tijd en energie vreten. Hoe we dat weer ongedaan kunnen maken en hoe we professional én manager kunnen bevrijden van doorgeslagen regelgeving en controlezucht, daarover vertelt Ben graag en veel.

Hij laat voorbeelden zien van nieuw of anders organiseren, hij schudt wakker, haalt heilige huisjes onderuit en zet aan tot denken. Organiseren is in zijn ogen een werk-woord: het is iets dat je doet en waar je ook moeite voor moet doen. En gelukkig zijn mensen daar heel goed in.

Thema’s waar je Ben voor kunt vragen:
Nieuw Organiseren (Hoe kun je de organisatie zo inrichten dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren?)
Nieuw Organiseren voor HR of Managers (Welke rol speel jij als HR-manager/professional?)
Nieuw Organiseren voor Managers
PRET (PRET staat voor plezier op het werk, maar ook voor de factoren die maken dat mensen optimaal presteren: Positief, Respect, Enthousiasme en Team)
Fuck de regels (Ben is niet tegen regels, maar het zijn er langzamerhand wel een beetje veel geworden. Hoe kunnen we de boel weer ontregelen?)
Complexiteit: Het leven wordt steeds complexer. Zeggen we, en we knikken ernstig. Maar wat betekent dat? Wat is complexiteit eigenlijk, en hoe kun je ermee omgaan? Het helpt in elk geval niet om dingen te versimpelen en ze bijvoorbeeld in regels en protocollen te gieten. Maar wat dan wel?

(In maart 2018 komt het nieuwe boek van Ben Kuiken over dit onderwerp uit, De ZINmakers Het gaat over hoe je om kunt gaan met de toenemende complexiteit van de samenleving en van organisaties. En het gaat ook over regels en de zin van het leven).

Ben begeleidt ook workshops waarin hij met de deelnemers aan de slag gaat over de bedoeling en de manier waarop je dit het beste met elkaar kunt organiseren.

Ben Kuiken inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Ben Kuiken inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field