De Organisatiefilosoof

De organisatiefilosoof leert je hoe je door anders denken, anders kijken en anders praten organisatieproblemen écht kunt aanpakken. Of je even wat aan de werkdruk wil doen, en of je meteen ook de bureaucratie wilt aanpakken. Als bestuurder, manager, adviseur en professional krijg je heel wat problemen op je bord geschoven. Taaie vraagstukken vaak, die onmogelijk lijken op te lossen. Maar zou de manier waarop je naar deze problemen kijkt niet juist het probleem kunnen zijn?

Tijdens een inter-actieve lezing laat organisatiefilosoof Ben Kuiken je zien en ervaren hoe je anders naar (organisatie)-problemen kunt kijken. Je krijgt het filosofische gereedschap aangereikt om anders te kijken, te denken en te praten over de organisatie en de vraagstukken die daar keer op keer de kop opsteken. Welke aannames gaan erachter schuil? En wat levert het je op als je een ander perspectief kiest?

Einstein zei het al: complexe problemen zijn niet op te lossen met dezelfde manier van denken als waardoor ze veroorzaakt zijn. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd kreeg. Dus probeer eens wat anders, en ga aan de slag met je denk-beelden, met de woorden en de aannames die achter je vragen schuilgaan. Je zult zien dat er opeens nieuwe mogelijkheden ontstaan en taaie vraagstukken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Over de organisatiefilosoof

De organisatiefilosoof is beter bekend als Ben Kuiken. Ben studeerde filosofie en was jarenlang journalist voor NRC Handelsblad, De groene Amsterdammer en Management Team. Hij schreef verschillende managementboeken met prikkelende titels als De laatste manager, Fuck de regels en De Organisatiefilosoof. Ben is oprichter van het platform nieuworganiseren.nu en is een fervent blogger.

Interesse in een lezing of workshop van de organisatiefilosoof?

In een eigenzinnige, unieke en exclusieve lezing helpt de organisatiefilosoof jou om te te ont-groeven en te ont-stroeven.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers